Elf Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Witam co sądzicie o o kolumnach Elac Debiut Referencje B6 DBR62 A do tego wzmacniacz Wiim AMP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Same kolumny bardzo fajne, sam wzmacniacz też. Razem ich nie słyszałem, ale będzie jak zwykle sporo zależało od pomieszczenia. I jakie granie lubisz. Gdzie miałoby to grać ? Czy obecnie masz już jakiś sprzęt albo słyszałeś taki jak Ci się podobał ? Ja obecnie go słucham że starszymi Elac UB52 i to całkiem fajne połączenie ale ja lubię te kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 5 lipca Autor Udostępnij Napisano 5 lipca Kolumny dostałem od szwagra i teraz muszę coś do nich dokupić zastanawiam się właśnie nad Wiim AMP lub Nad C 338 lubię ciepłe granie z miłym dla ucha basem Będą grały w bloku w pokoju 18m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Fajny szwagier i fajny prezent to dosyć równe , neutralne kolumny z lekkim fajnym podbiciem basów. Przetestował bym Wiim Amp ale to zależy też ile masz do wydania bo coś mocniejszego by im nie zaszkodziło , zwłaszcza jeżeli lubisz słuchać głośniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 5 lipca Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2 500zl to max Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca @Elf słuchasz głównie ze stremingu czy wolisz inne źródła ? czy HDMI jest tam wymagane ? czy rozważasz tylko nowy sprzęt czy używany ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 5 lipca Autor Udostępnij Napisano 5 lipca Raczej nowy sprzęt streming tylko i wyłącznie HDMI nie jest wymagane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca (edytowany) Tak patrząc co jest na rynku ( zakładając nawet wzmacniacz + streamer jak Wiim Pro plus ) to z nowych rzeczy i tak wybrałbym Wiim Amp, ale może ktoś będzie miał inny pomysł. Może dałoby się złożyć Yamaha A-S501 + Wiim mini za mniej więcej tyle. W każdym razie ja bym zaczął od Wiim Amp. Edytowano 5 lipca przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 5 lipca Autor Udostępnij Napisano 5 lipca Jasne poczekam jeszcze na opinie innych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Cześć W swojej cenie to fajne kolumny. Ze wzmacniaczy możesz do nich rozważać właśnie WiiM Ampa, szukając gęstszego grania dobrze sprawdzi się Rega Brio z oddzielnym streamerem, lekkiego ocieplenia to Audiolab 6000A, a jeśli szukasz naturalnego wzmacniacza to warto posłuchać Cambridge AXA35. Zapraszam do kontaktu i na odsłuchy, a także do obejrzenia filmu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 5 lipca Autor Udostępnij Napisano 5 lipca Słuchałem właśnie Elac w salonie podłączony do Nad C338 jakoś płasko do grało Bass słaby jakby taki pukający albo ja mam coś ze słuchem Nie mam możliwości posłuchać z Wiim AMP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Fajne kolumny i fajny wzmacniacz do nich. Model 338 gra moim zdaniem nieco słabiej od Wiim AMP. ale musisz być przygotowany że te wzmacniacze cyfrowe właśnie tak grają. One będa miały bas, nawet moga mieć go sporo ale on nie będzie miekki, nie schodził nisko wiec jego odczucie jest właśnie takie. Miałeś kiedyś jakiś sprzet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elf Napisano 5 lipca Autor Udostępnij Napisano 5 lipca Miałem same mini wieże ostatnio używałem Panasonica SC- PMX 92EG-S wywiozłem na działkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 7 lipca Udostępnij Napisano 7 lipca Bluesound Powernode - używany można kupić za ok. 2500 zł. Miałem i używałem z Elac DBR62 i gorąco polecam to zestawienie! Masz wszystko, co trzeba, w jednym pudełku. Moim zdaniem 2x80W na 8 omach robi jednak różnicę w stosunku do NAD338 czy WiimAmp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts