Marqs Napisano 10 lipca Udostępnij Napisano 10 lipca (edytowany) 11 godzin temu, tomasz1w napisał: Moim zdaniem pakowanie Bronze 500 do pokoju rzędu 16m2, pomijając już walory czysto akustyczne, zagraci po prostu pomieszczenie. Szukałbym wśród monitorów. To, czego oczekujesz, ma Elac Vela BS403, dlatego może jednak warto kupić używki i "dozbierać" później do wzmacniacza? To jest inny poziom zwłaszcza w aspekcie Twoich ww. oczekiwań. A taki np. Monitor Audio Bronze, z całym dla nich szacunkiem, to 2 klasy niżej. Jeżeli ma być taniej i chcesz od razu kupić wzmacniacz + kolumny to przemyśl używane Bluesound Powernode + Elac Carina BS243.4. Polecam, bo miałem. https://www.mediamarkt.de/de/product/_elac-carina-bs-243-4-2560445.html 600 juro za parę , za chwilę ma być. Akurat czas by sprawdzić jeśli są opcje. Edytowano 10 lipca przez Marqs 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca Dnia 9.07.2024 o 12:17, Arturoo napisał: Zestaw do 5000zł to modele z przed kilku lat i to było zapytanie w rodzaju czy przez te kilka lat technologia poszła tak do przodu, że warto kupić nowy zestaw. Nie Dnia 9.07.2024 o 12:59, Arturoo napisał: CA X61 + Triangle Antal. Poprawne i czyste granie środkiem i górą a bas 4/10. Ogólnie bez efektu WOW. Możliwe, że to zestaw do spokojniejszej muzyki. Za jasny zestaw dlatego były problemy na basie. Dnia 9.07.2024 o 12:59, Arturoo napisał: Denon PMA 900HNE + Focal Hora Poprawne i czyste granie środkiem i górą a bas 5/10. Ogólnie bez efektu WOW. Tak jak w przypadku Ttriangle możliwe, że to zestaw do spokojniejszej muzyki. Słabe kolumny Dnia 9.07.2024 o 12:59, Arturoo napisał: Marantz 70s +Monitor Bronze 500 Dla mnie jak najbardziej trafny zestaw w mój gust. Ładna góra z głębią basu, dynamicznie. Tutaj małe wow😉 To sprawdź to z tańszym i lepszym PM7000n Warto wziac finalnie sprzet na testy domowe. Monitor audio dobrze się wpasowuje do mniejszych pomieszczeń mimo ich wielkości. Ale byłe nie było jednak przesady. Dnia 10.07.2024 o 07:09, Marqs napisał: https://www.mediamarkt.de/de/product/_elac-carina-bs-243-4-2560445.html 600 juro za parę , za chwilę ma być. Akurat czas by sprawdzić jeśli są opcje. Warto 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturoo Napisano 13 lipca Autor Udostępnij Napisano 13 lipca Cześć, Dzięki chłopaki za porady. Tym czasem jestem po kolejnych odsłuchach w salonie Top-Hifi. Dziękuję ekipie za wsparcie.🙂 Testowałem NAD C368 oraz Yamaha r-n800 z głośnikami Tesi Diva 5, Elac Debut Ref. F5, Elac Uni-Fi Ref. F5 oraz poszedłem za poradą i sprawdziłem monitory Elac Vela 430.2. Jeżeli chodzi o monitory to jestem pozytywnie zaskoczony brzmieniem małych kolumn i jest to opcja jak jest mało miejsca. Ja jednak lubię kolumny podłogowe i w pierwszej kolejności będę rozpatrywał takie kolumny. Najlepiej wypadło zestawienie z kolumnami Elac Uni-Fi Ref. F5 z lekką przewagą na stronę NAD pod kątem niskich tonów. Zestaw zrobił na mnie wrażenie. Na drugim miejscu Zestawienie Yamaha + Diva 5 tutaj bas budził emocje ze stosunkowo małych kolumn. 🙂 Jeżeli chodzi o monitory Elac Vela 430,2 to odsłuchowo umieściłbym ma miejscu 3. Przede mną jeszcze jeden odsłuch po którym chcę poszukiwania zawęzić do dwóch zestawów. Marantz 7000n + Monitor Audio Silver 200, Heco Aurora 700, Pylon Saphire 31. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca Dnia 13.07.2024 o 09:34, Arturoo napisał: Testowałem NAD C368 oraz Yamaha r-n800 z głośnikami Tesi Diva 5 Albo z Tesi albo z Dica. To nie ta sama kolumna. Po numerze wnioskuje że Indiana Line Diva. Dnia 13.07.2024 o 09:34, Arturoo napisał: sprawdziłem monitory Elac Vela 430.2. 403.2 Dnia 13.07.2024 o 09:34, Arturoo napisał: Przede mną jeszcze jeden odsłuch po którym chcę poszukiwania zawęzić do dwóch zestawów. Marantz 7000n + Monitor Audio Silver 200, Heco Aurora 700, Pylon Saphire 31. Dobry trop. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturoo Napisano 15 lipca Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Albo z Tesi albo z Dica. To nie ta sama kolumna. Po numerze wnioskuje że Indiana Line Diva. 403.2 Dobry trop. Tak, skleiłem dwie nazwy.. Oczywiście Indiana Line Diva 5 lub Indiana line Tesi 6 Dzięki za czujność i komentarz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca Czyli moje tropy były słuszne, że nie do końca mogą Ci leżeć podstawkowce i Bronze 500 może się spodobać Z tego co wybrałeś jeszcze na odsłuch to sądzę, że Silver 200 może być fajnym rozwinięciem - na Twojej powierzchni będą w sam raz, jednak bas będzie miał inny charakter niż w Bronze. Możesz jeszcze spróbować Fyne Audio F501, lub nawet F502, bo wracają z powrotem do "normalnych" kwot. Z racji zastosowania współosiowego wysokotonowca fajnie sobie radzą z budowaniem przestrzeni, a detalu im też nie braknie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca 21 godzin temu, Arturoo napisał: Tak, skleiłem dwie nazwy.. Oczywiście Indiana Line Diva 5 lub Indiana line Tesi 6 Dzięki za czujność i komentarz. To sprawdź coś jeszcze. Jest jeszcze kilka ciekawych kolumn do sprawdzenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Dnia 13.07.2024 o 09:34, Arturoo napisał: Marantz 7000n + Monitor Audio Silver 200, Heco Aurora 700, Pylon Saphire 31. Dobre opcje Warto też posłuchać Dali Opticon 6 Mk2, które mamy w bdb cenie w outlecie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lipca Udostępnij Napisano 16 lipca Po odsłuchach daj znać na czym stanęło, bo ciekaw jestem jak się zakończą poszukiwania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturoo Napisano 16 lipca Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 33 minuty temu, S4Home napisał: Po odsłuchach daj znać na czym stanęło, bo ciekaw jestem jak się zakończą poszukiwania Na pewno się podzielę tą informacją. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturoo Napisano 15 października Autor Udostępnij Napisano 15 października Cześć, Trochę to trwało ale mam już faworyta wśród zestawów. Przesłuchałem: 1. Marantz 7000N + Klipsh RF 8000R II, 2. Marantz 7000N + Monitor Audio Silver 7G 500 3. Marantz 7000N + Polk Audio R600 W tym zestawieniu wygrał zestaw 1 potem zestaw 3 i na końcu zestaw 2 W zestawie spodobała mi się dynamika, głęboki bas, i przestrzeń. Marantz utemperował trochę wysokie tony Klipsh'y. Tutaj ogromne podziękowania dla ekipy z Audio Format. 🙂 Fachowa, miła i bezproblemowa obsługa, tak trzymać 👍 Zanim podejmę ostateczną decyzję, w przyszłym tygodniu jeszcze będę chciał odsłuchać następujących zestawów. 1. Yamach R-N800A + Tesi 6 2. Yamach R-N800A + Elac Solano FS 287 3. Yamach R-N800A + Elac Uni-fi Referance F5 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 15 października Udostępnij Napisano 15 października 😄 do następnej recenzji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts