Daridark Napisano 9 lipca Udostępnij Napisano 9 lipca Witam i pozdrawiam wszystkich.👍 Nowicjusz na lini. 😃 Wybaczcie jesli temat juz był. Potrzebuję doradztwa w wyborze kolumn. stoję przed zakupem Amplituner Yamaha MusicCast RX-V6A 7.2. Ogolnie wiecej słucham muzyki lecz chciałem znaleźć złoty śrdodek. Pomiedzy muzyką a filmami. Z tego co wyczytałem, ów Amplituner ma dobre opinie odsłuchowe względem muzyki. Ma DLNA co jest mi równiez na rękę. Muzyka w większosci cięzka Rock, Metal i muzyka filmowa. Jakie kolumny pasowały by, do takiego Amplitunera. Chetnie wysłucham wszystkich oponii i prozpozycji. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 lipca Udostępnij Napisano 10 lipca Cześć Jeśli szukasz głównie do muzyki, to znacznie lepiej pójść w stronę stereo Jesteś w stanie powiedzieć nam ile będziesz słuchał muzyki, a ile korzystał z kina domowego? Wrzuć też proszę układ pomieszczenia i budżet na kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daridark Napisano 11 lipca Autor Udostępnij Napisano 11 lipca Witam ponownie W realnych odniesieniach do częstotliwości słuchania to muzyka wiedzie prym. Można by żec, że codziennie. Kino to weekendy raczej. Układ pomieszczenia to typowy kwadrat 8x8 Budżet to około 5tys Ale chyba rozumiem Cię do czego zmierzasz "Branża" w pytaniach. Relatywnie odpowiadając na Twoje pytania sam sobie odpowiadam do czego w większości będę wykorzystywał sprzęt. OK. Ale ja chcę znaleźć złoty środek .... i pytanie czy sie uda i na jakich kolumnach by "wszyscy" byli zadowoleni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 11 lipca Udostępnij Napisano 11 lipca 41 minut temu, Daridark napisał: OK. Ale ja chcę znaleźć złoty środek .... i pytanie czy sie uda i na jakich kolumnach by "wszyscy" byli zadowoleni. nie ma zlotego srodka w tym budzecie jakim dysponujesz do tego amplitunera mozna dokupic kolumny yamaha gdzies w outlecie i bedzie OK tu tzw. "branza" wkreca ludziom ze stereo jest gut a kino domowe lipa 😜 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 11 lipca Udostępnij Napisano 11 lipca 49 minut temu, Daridark napisał: Witam ponownie W realnych odniesieniach do częstotliwości słuchania to muzyka wiedzie prym. Można by żec, że codziennie. Kino to weekendy raczej. Układ pomieszczenia to typowy kwadrat 8x8 Budżet to około 5tys Ale chyba rozumiem Cię do czego zmierzasz "Branża" w pytaniach. Relatywnie odpowiadając na Twoje pytania sam sobie odpowiadam do czego w większości będę wykorzystywał sprzęt. OK. Ale ja chcę znaleźć złoty środek .... i pytanie czy sie uda i na jakich kolumnach by "wszyscy" byli zadowoleni. https://www.q21.pl/q-acoutsics-3050i-3010i-3090ci.html Możesz sprawdzić sobie ten zestaw kolumn. Miałem kiedyś je spięte właśnie z tą Yamaha i było całkowicie przyzwoicie. Teraz mam podłączone pod Arcama 5 i jak dla mnie grają zacnie. Wiadomo że można lepiej ale w tym budżecie mają bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca Przy ograniczonym budżecie możesz jeszcze na poniższe Elaci w promocji spojrzeć (coś na suba jeszcze zostanie) https://www.tophifi.pl/glosniki/zestawy-glosnikow/elac-debut-f5-2-czarny-b5-2-czarny-c5-2-czarny.html Też mam v6a, do tego diva 660 i lubię zapuszczać klimaty rock/metal na tych Indianach, tyle, że ich dostępność aktualnie zerowa. Nowe divy to już wyższe ceny, więc może jeszcze Tesi ...przy czym masz 64m2, więc to też podnosi poprzeczkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca 17 godzin temu, Daridark napisał: Ale chyba rozumiem Cię do czego zmierzasz "Branża" w pytaniach. Relatywnie odpowiadając na Twoje pytania sam sobie odpowiadam do czego w większości będę wykorzystywał sprzęt. OK. Ale ja chcę znaleźć złoty środek .... i pytanie czy sie uda i na jakich kolumnach by "wszyscy" byli zadowoleni. Wolałem się upewnić, bo niektórzy kupują amplituner KD i planują słuchać tylko i wyłącznie muzyki Budżet niestety jest dość mały, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, jak duże masz pomieszczenie. Szukałbym tu prędzej wśród używanych zestawów, może czegoś opartego na KEFie Q, Q Acoustics, Dali. Do tego duży i mocny subwoofer, a najlepiej dwa 16 godzin temu, bora902 napisał: tu tzw. "branza" wkreca ludziom ze stereo jest gut a kino domowe lipa 😜 Nie przesadzajmy Grunt to dobrać coś, co wpasuje się w potrzeby szukającego Sam obecnie prędzej składałbym kino domowe niż stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca Pytanie czy muzyki słuchasz siedzać na sofie czytajać ksiażkę i miło spedzacz czas. Czy jednak jest to muzyka w tle. A w weekend siadasz oglądniesz 3 filmy ale realnie biorąc w tym akcje. Wówczas jednak te proporocje mimo że nastawione na stereo są jednak inne. Ja tam kino lubie. Heco Aurora 300 + Sub 30A ELAc Debut moze F5 + B5 + RS12 odMagnata Set Acustic Energy jest na allegro z subem za 4000 zł chyba czy 5000 ? juz nie pamietam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca (edytowany) 12 minut temu, Piotr Sonido napisał: Pytanie czy muzyki słuchasz siedzać na sofie czytajać ksiażkę i miło spedzacz czas. Czy jednak jest to muzyka w tle. A w weekend siadasz oglądniesz 3 filmy ale realnie biorąc w tym akcje. Wówczas jednak te proporocje mimo że nastawione na stereo są jednak inne. Ja tam kino lubie. Heco Aurora 300 + Sub 30A ELAc Debut moze F5 + B5 + RS12 odMagnata Set Acustic Energy jest na allegro z subem za 4000 zł chyba czy 5000 ? juz nie pamietam. Zdrowko, piatek (Piotrek) sie zaczal Edytowano 12 lipca przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca 3 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Zdrowko, piatek (Piotrek) sie zaczal A wiesz że właśnie mi coś zasugerowałeś 🥂 Najlepszego! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca 4 minuty temu, Piotr Sonido napisał: A wiesz że właśnie mi coś zasugerowałeś 🥂 Najlepszego! Jesli cos swietujesz, to ja zycze Ci mniej bledow, na forum! Najbardziej pamietam choc =/- chodź Jesli nie Twoje swieto, to i tak bawmy sie Dnia 11.07.2024 o 16:57, Daridark napisał: OK. Ale ja chcę znaleźć złoty środek .... i pytanie czy sie uda i na jakich kolumnach by "wszyscy" byli zadowoleni. Duze masz pomieszczenie, ale 8x8 to chyba nie calosc miejsca odsluchowego? Masz opcje, zeby gdzies podjechac i posluchac? Dla jednego tutaj, to Indiana Line sa super, dla innego nie. Ja akurat nie wybralbym ich dla siebie. Nowe kolumny maja stac u Ciebie i Tobie maja sie podobac. W ogole masz juz jakis sprzet, chcesz zamienic, czy gra TV? Bo jak gra TV, to mozesz wziac wszystko i bedzie efekt WOW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca Tak jakby nie wiedział, że mają stać u niego, bo może dla sąsiada kupuje 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daridark Napisano 14 lipca Autor Udostępnij Napisano 14 lipca Witam ponownie Czytając wasze podpowiedzi i opinie w necie......... Zdecydowałem się na Q Acoustics 3050i Ale nastapił kolejny rozłam w mojej głowie..... A co sądzicie... Amplituner Yamaha MusicCast RX-V6A 7.2. Amplituner YAMAHA R-N600A Cambridge Audio CXN100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca Rozumiem, że branża ćwieka wbiła, żebyś w stereo poszedł, ale jak lubisz kino to będziesz za chwilę kolejne podejście robił do zakupu sprzętu. Lepiej wg mnie dozbierać i z większym budżetem iść w przyzwoite 5.1, a v6a na start to 'wszystkomająca', uniwersalna opcja. Jak nie masz czasu na filmy i wiesz, że dodatkowe efekty nie zrobią z Ciebie kinomaniaka (proporcje kino/muzyka u wielu osób zmieniają się pod wpływem wrażeń) to wtedy stereo zostaje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca Zgadzam się z wpisem powyżej. Ale kupując Yamaha rxv6a zawsze możesz dołączyć wzmacniacz stereo po pre out który w kinie może pracować jako końcówka mocy. Z mojej strony mogę ci polecić Cyrus one który dźwiękowo będzie pasował do Q acoustics. No i zestaw kolumn zawsze wychodzi taniej niż jak miałbys poszczególne kolumny kupować osobno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daridark Napisano 14 lipca Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 1 godzinę temu, lion napisał: Rozumiem, że branża ćwieka wbiła, żebyś w stereo poszedł, ale jak lubisz kino to będziesz za chwilę kolejne podejście robił do zakupu sprzętu. Lepiej wg mnie dozbierać i z większym budżetem iść w przyzwoite 5.1, a v6a na start to 'wszystkomająca', uniwersalna opcja. Jak nie masz czasu na filmy i wiesz, że dodatkowe efekty nie zrobią z Ciebie kinomaniaka (proporcje kino/muzyka u wielu osób zmieniają się pod wpływem wrażeń) to wtedy stereo zostaje. 6 minut temu, Maykel napisał: Zgadzam się z wpisem powyżej. Ale kupując Yamaha rxv6a zawsze możesz dołączyć wzmacniacz stereo po pre out który w kinie może pracować jako końcówka mocy. Z mojej strony mogę ci polecić Cyrus one który dźwiękowo będzie pasował do Q acoustics. No i zestaw kolumn zawsze wychodzi taniej niż jak miałbys poszczególne kolumny kupować osobno. Macie chyba rację Panowie. Kolumienki pozostają Q Acoustics 3050i i do tego poleci Yamaha rxv6a a gdy poczuję niedosyt zawsze mogę coś dokupić. Fajnie że udało się z Waszą pomocą "odnaleźć" kolumienki bo faktycznie nie znałem ich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maykel Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca Sam je mam i polecam z czystym sumieniem. Bardzo uniwersalne i zrównoważone kolumny zarówno do muzyki jak i do kina. Zresztą nie tylko ja polecam; https://www.therobinsonbrand.com/journal/great-speakers-for-home-theater-q-acoustics-3050i Tu można je dostać w śmiesznych pieniędzach. Tylko musisz dopytać jak z wysyłką do Pl. https://www.hifihut.com/search?q=Q+acoustics+ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daridark Napisano 14 lipca Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 7 minut temu, Maykel napisał: Sam je mam i polecam z czystym sumieniem. Bardzo uniwersalne i zrównoważone kolumny zarówno do muzyki jak i do kina. Zresztą nie tylko ja polecam; https://www.therobinsonbrand.com/journal/great-speakers-for-home-theater-q-acoustics-3050i Tu można je dostać w śmiesznych pieniędzach. Tylko musisz dopytać jak z wysyłką do Pl. https://www.hifihut.com/search?q=Q+acoustics+ Będę szuka. Dziekuje Mam jeszcze jedno pytanie do posiadaczy Yamaha rxv6a. Korzystacie i jak dziala DLNA w tym modelu. Nie ukrywam jest to ważna kwestia dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 lipca Udostępnij Napisano 14 lipca 1 godzinę temu, Daridark napisał: Korzystacie i jak dziala DLNA Kolego, DLNA to dinozaur, pomyśl o czymś lepszym, Jellyfin/Emby/Plex mają o wiele lepsze możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daridark Napisano 14 lipca Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 3 godziny temu, Butler napisał: Kolego, DLNA to dinozaur, pomyśl o czymś lepszym, Jellyfin/Emby/Plex mają o wiele lepsze możliwości. Protokół DLNA na Yamaha rxv6a ma służyć do komunikowania się z serwerem na którym jest muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca Dnia 12.07.2024 o 20:22, no_i_fajnie napisał: Jesli cos swietujesz, to ja zycze Ci mniej bledow, na forum! Najbardziej pamietam choc =/- chodź Jesli nie Twoje swieto, to i tak bawmy sie Wszystkich. Piątek. No to ciekawe właśnie bo często mi tak autokorekta to ogarnia. Sprawdze to. 21 godzin temu, Daridark napisał: Witam ponownie Czytając wasze podpowiedzi i opinie w necie......... Zdecydowałem się na Q Acoustics 3050i Ale nastapił kolejny rozłam w mojej głowie..... A co sądzicie... Amplituner Yamaha MusicCast RX-V6A 7.2. Amplituner YAMAHA R-N600A Cambridge Audio CXN100 ? Pierwsy to amplituner kinowy Drugi to amplituner sieciowy stereo Trzeci to odtwarzacz sieciowy. Czy Tobie nie chodziło o AXR100? Także się zgadzam nie rezygnował bym z kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca Dnia 14.07.2024 o 11:34, Daridark napisał: Amplituner Yamaha MusicCast RX-V6A 7.2. Amplituner YAMAHA R-N600A Cambridge Audio CXN100 Trzy sprzęty o różnym przeznaczeniu Jak napisał Piotr wyżej. Sama Yamaha RX-V6A może nieźle się zgrać z Q Acoustics 3050i. Omawiamy je m.in. tu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Narozny Napisano Sobota o 21:53 Udostępnij Napisano Sobota o 21:53 Panowie Szybkie pytanie : mogę nabyć te fronty : polk signature elite es60 - czy zagrają dobrze z Yamaha RX V6A w kinie domowym , czy zostać i kupić Heco aurora 700 ? Proszę o wasze spostrzeżenia. Dziękuję bardzo Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano Niedziela o 06:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 06:30 Jedne i drugie zagraja dobrze w kinie. Do muzyki, to juz warto posluchac - Polk bardziej rozrywkowo i dynamicznie, moze sie podobac. Heco ciezej, w takim bezposrednim porownaniu. Zalezy, co lubisz. 8 godzin temu, Darek Narozny napisał: czy zostać i kupić Heco aurora 700 ? ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 10:49 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:49 12 godzin temu, Darek Narozny napisał: Panowie Szybkie pytanie : mogę nabyć te fronty : polk signature elite es60 - czy zagrają dobrze z Yamaha RX V6A w kinie domowym , czy zostać i kupić Heco aurora 700 ? Proszę o wasze spostrzeżenia. Dziękuję bardzo Darek Cześć, Alternatywnie możesz też wybrać Indiane Line Tesi 6, która zagra ciepłej i dokładniej. Do Yamahy jak znalazł: https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-6.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts