Butler Napisano 18 września Udostępnij Napisano 18 września Hmm. Trudny wybór. Ale chyba Denon będzie ok. 😉 Jak chcesz upchnąć ampli w szafce to zrób w niej wentylację bo zagotujesz sprzęt. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 18 września Udostępnij Napisano 18 września 2 godziny temu, PiotrBudowniczy napisał: Kilka tygodni później... I po odsłuchach Tesi, Diva, Bronze, Ariane, Debut reference w wielu konfiguracjach stwierdzam, że najbardziej mi leżą kolumny podłogowe, bez subwoofera. Do tego uważam że Davis Acoustics Ariane deklasuje wszystko inne, szczególnie w tej cenie. dopytam tylko czy wszystko powyższe to Denon napędzał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrBudowniczy Napisano 18 września Autor Udostępnij Napisano 18 września (edytowany) 4 godziny temu, lion napisał: dopytam tylko czy wszystko powyższe to Denon napędzał? Onkyo TX-NR6100 za ponad 3k zł. Będzie duża różnica w stosunku do X2800 lub S970? Edytowano 18 września przez PiotrBudowniczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 września Udostępnij Napisano 18 września 52 minuty temu, PiotrBudowniczy napisał: Będzie duża różnica w stosunku do X2800 lub S970? Moim zdaniem tak. Denony są sporo ciemniejsze i spokojniejsze w porównaniu do Onkyo, które jest żywe i dynamiczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 18 września Udostępnij Napisano 18 września no i taki żywy, jaśniejszy ampli powinien iść do Tesi/Diva, ale już nie będę mieszał w kotle 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 19 września Udostępnij Napisano 19 września Kup TX-NR6100 skoro na nim słuchałeś. W gratisie otrzymasz wyjście pre out na końcówkę mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 września Udostępnij Napisano 20 września Dnia 18.09.2024 o 16:44, PiotrBudowniczy napisał: Onkyo TX-NR6100 za ponad 3k zł. Będzie duża różnica w stosunku do X2800 lub S970? To jest to samo. Z tym że Onkyo ma bardziej zywy, dynamiczny, kinowy dzwiek. A Denon X2800 lepsza kalibracje. Dnia 18.09.2024 o 18:32, lion napisał: no i taki żywy, jaśniejszy ampli powinien iść do Tesi/Diva, ale już nie będę mieszał w kotle Zgadzam się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrBudowniczy Napisano 4 października Autor Udostępnij Napisano 4 października a więc mam już AVR-X2800HDAB (za 2400 zł z amazona) i centralny udało mi się kupić za połowę ceny referencyjnej https://www.amazon.pl/dp/B0C9QQ6R2D?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title Resztę powolutku dokupię na promocjach, bo widzę że często promocje są na Davis Acoustics. Widocznie nikt tego nie kupuje. Pytanko jakie kable do tego robić? Mam pociągnięte na tył Oehlbach Wire SP-15 1,5mm (które tu były polecane), ale czym spiąć front? Kupić jakieś gotowce, czy zarabiać bananki samemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października Hmm w tej cenie miałes Fyne F500c no ale dobra jak lubisz te kolumny to przeciez o to chodzi Na front też daj Oelhbach ma taki model 2,5mm Gole kable bez bananów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrBudowniczy Napisano 8 października Autor Udostępnij Napisano 8 października Co do surround; kupiłem głośniki które odpowiadają mi geometrią i wyglądem: https://m.sklep.rms.pl/definitive-technology-mythos-gem-kolumny-stereo-surround-2szt Względem reszty zestawu wydają się overkill, ale kupiłem je za 1100 zł w stanie idealnym. Najwyżej jak nie podejdą, to je odsprzedam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts