Patryk192 Napisano 6 sierpnia 2024 Napisano 6 sierpnia 2024 Cześć, Chcę wymienić amplituner Onkyo HT-RC630 - zaczyna szwankować. Używam go do tv / netflix / czasami radio Kolumny używam tylko 2 stereo (Maudio HCS-9920MKII Chciałbym kupić amplituner albo wzmacniacz stereo z radiem i do tego DAC. co będzie dla mnie lepsze? amplitunery które wybrałem Onkyo TX-SR494DAB Onkyo TX-8220 PIONEER VSX-534 Wzmacniacz Yamaha R-S202D + DAC Budżet: im taniej tym lepiej ale na musi być nowe Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 6 sierpnia 2024 Napisano 6 sierpnia 2024 4 godziny temu, Patryk192 napisał: Kolumny używam tylko 2 stereo (Maudio HCS-9920MKII używasz tylko dwóch kolumn, czy masz tylko dwie kolumny. Jeśli nie interesuje Cię kino 5.1 itd. to nie ma sensu Onkyo TX-SR494 ani Pioneer VSX-534 - zapłacisz za końcówki, dekodery itd. z których nie skorzystasz, jeśli planujesz rozbudować system do kina to tak. Jeśli tylko 2 kanały to coś z DAC na pokładzie (po co dodatkowy sprzęt, w tej klasie nie ma sensu) i wejściem optycznym - łatwo podłączysz TV np. wskazany Onkyo TX-8220 lub coś podobnego. Ewentualnie jakiś amplituner stereo z HDMI. Tu raczej wielkich różnic w jakości grania nie będzie, aczkolwiek najlepiej byłoby posłuchać przed zakupem. 1 Odpisz, cytując
Patryk192 Napisano 6 sierpnia 2024 Autor Napisano 6 sierpnia 2024 Używam tylko 2 kolumny, Myślałem o wzmacniaczu i osobno DAC bo w razie awarii tańsza będzie wymiana - albo wymienię wzmacniacz albo DAC, ale może faktycznie masz rację i lepiej wziąć amplituner. A może polecisz jakiś używany w miarę świerzy amplituner stereo np do 800zł? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 sierpnia 2024 Napisano 6 sierpnia 2024 Z tego, co widzę to wspomniane Onkyo TX-8220 znajdziesz w tych okolicach i moim zdaniem będzie to fajny wybór Można też sprawdzić Argon Audio SA1, którego mamy w naprawdę genialnej cenie obecnie Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 6 sierpnia 2024 Napisano 6 sierpnia 2024 Trudno coś polecić, możesz poszukać na portalach ogłoszeniowych. No i raczej samemu ocenisz. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 sierpnia 2024 Napisano 7 sierpnia 2024 8220 nie ma sieci ale jest calkiem ok w swojej cenie. Ale na rynku wtórnym znajdziesz bez problemu 8150 8250 w dobrych cenach. Albo Wiim AMP i też problem z głowy Odpisz, cytując
Recommended Posts