Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim. Chciałbym dobrać odpowiedni wzmacniacz do kolumn Dior Polaris 200. Zastanawiałem się nad YAMAHA R-S202D ale moja wiedza jest mniejsza od laika i nie chciałbym popełnić błędu. Proszę o wasze opinie.

Napisano
2 godziny temu, Artur Charicki napisał:

Na czym aktualnie grasz i dlaczego chcesz zmienić wzmacniacz? Czy masz kolumny a nie masz w ogóle wzmacniacza? Rs202d to budżetowy amplituner który po prostu gra. Lepiej kupić uzywany przyzwoity wzmacniacz. 

Nie mam żadnego wzmacniacza. A jeśli używany do może masz jakieś propozycje?

Napisano

Mialem kiedyś Dora Polaris 300. Kolumny zagrały dobrze DOPIERO po zmianie zwrotnicy. Wcześniej było mocno basowo, dudniąco i ogólnie niezbyt przyjemnie. Kolumny optycznie nawet dość ładne. Wzmacniacze różne. Od amplitunera Pioneer vxs826 po Tandberg TR2066,  Alpha XR 607, Pioneer , Sony itd,itd,itd. Bas poteżny, ale dudniący. Głośniki niskotonowe Tesli ładne , ale niekoniecznie optymalnie brzmiące. Ogólnie kolumny do KD. Do stereo poniżej średniej

.

20180928_193503 (1).jpg

Napisano

Zamiast 202 poszukaj może używanej Yamahy R-N303d - jest to urządzenie sporo lepszej jakości. Ma normalne wtyki głośnikowe i będziesz mógł słuchać muzyki z serwisów streamingowych. Z kolumnami da sobie radę.

Napisano (edytowany)

Przeglądam sobie właśnie używane wzmacniacze i znalazłem o takie:

-Denon PMA 900v

-Yamaha A-S301

-SONY TA-F550 ES

-Yamaha R-N303d

Edytowano przez Ego
Dopisanie
Napisano

Czy to dobry wybor to sie dowiesz jak go posluchasz z tymi kolumnami 🙂 Jak byś chciał to mam Arcama SA10 do sprzedania w dobrej cenie. Jest w dziale giełda sprzęt kilku miesięczny jak nowy. Ale znowu nikt Ci nie powie czy to połączenie będzie Ci się podobać. Faktem jest że te piece są już o klasę wyzej niż pierwotnie wybrana przez Ciebie rs202d i będą dobrą baza w przyszłości do wymiany kolumn. 

Napisano
12 minut temu, Artur Charicki napisał:

Czy to dobry wybor to sie dowiesz jak go posluchasz z tymi kolumnami 🙂 Jak byś chciał to mam Arcama SA10 do sprzedania w dobrej cenie. Jest w dziale giełda sprzęt kilku miesięczny jak nowy. Ale znowu nikt Ci nie powie czy to połączenie będzie Ci się podobać. Faktem jest że te piece są już o klasę wyzej niż pierwotnie wybrana przez Ciebie rs202d i będą dobrą baza w przyszłości do wymiany kolumn. 

Dziękuję za propozycję ale jednak postawię na Yamaha bo znalazłem w naprawdę przyzwoitej cenie. 

Dziękuję wszystkim za pomoc i że podzieliliście się ze mną waszą wiedzą i doświadczeniami. Pozdrawiam wszystkich.

Napisano
13 godzin temu, Ego napisał:

Dziękuję za propozycję ale jednak postawię na Yamaha bo znalazłem w naprawdę przyzwoitej cenie. 

Dziękuję wszystkim za pomoc i że podzieliliście się ze mną waszą wiedzą i doświadczeniami. Pozdrawiam wszystkich.

Zrób koniecznie aktualizacje, jak tylko Yamaha zaproponuje. Niedawno ukaz się nowy firmaware do tego :)