Ego Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Cześć wszystkim. Chciałbym dobrać odpowiedni wzmacniacz do kolumn Dior Polaris 200. Zastanawiałem się nad YAMAHA R-S202D ale moja wiedza jest mniejsza od laika i nie chciałbym popełnić błędu. Proszę o wasze opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Na czym aktualnie grasz i dlaczego chcesz zmienić wzmacniacz? Czy masz kolumny a nie masz w ogóle wzmacniacza? Rs202d to budżetowy amplituner który po prostu gra. Lepiej kupić uzywany przyzwoity wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ego Napisano 13 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2 godziny temu, Artur Charicki napisał: Na czym aktualnie grasz i dlaczego chcesz zmienić wzmacniacz? Czy masz kolumny a nie masz w ogóle wzmacniacza? Rs202d to budżetowy amplituner który po prostu gra. Lepiej kupić uzywany przyzwoity wzmacniacz. Nie mam żadnego wzmacniacza. A jeśli używany do może masz jakieś propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Nie znam sygnatury brzmienia tych kolumn dlatego ciężko powiedzieć. Z cieplejszych np Nad 316 lub 326, denon pma 720ae z jaśniejszych Cambridge 640a, Yamaha ale np as300, 500. To tylko kilka przykladow bo sporo tego jest ale trzeba wiedzieć czego się chce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ego Napisano 13 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia Gdybym tylko wiedział czego chcę. Muzyki słucham dosłownie każdego rodzaju od klasycznej, koncertowej aż po rap, rock czy bass boosted. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Mialem kiedyś Dora Polaris 300. Kolumny zagrały dobrze DOPIERO po zmianie zwrotnicy. Wcześniej było mocno basowo, dudniąco i ogólnie niezbyt przyjemnie. Kolumny optycznie nawet dość ładne. Wzmacniacze różne. Od amplitunera Pioneer vxs826 po Tandberg TR2066, Alpha XR 607, Pioneer , Sony itd,itd,itd. Bas poteżny, ale dudniący. Głośniki niskotonowe Tesli ładne , ale niekoniecznie optymalnie brzmiące. Ogólnie kolumny do KD. Do stereo poniżej średniej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Zamiast 202 poszukaj może używanej Yamahy R-N303d - jest to urządzenie sporo lepszej jakości. Ma normalne wtyki głośnikowe i będziesz mógł słuchać muzyki z serwisów streamingowych. Z kolumnami da sobie radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ego Napisano 13 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia (edytowany) Przeglądam sobie właśnie używane wzmacniacze i znalazłem o takie: -Denon PMA 900v -Yamaha A-S301 -SONY TA-F550 ES -Yamaha R-N303d Edytowano 13 sierpnia przez Ego Dopisanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Witaj, Sugerujemy Ci, dołożyć i kupić sobie pewne sprawne urządzenie. Na przykład na raty 10x0 lub 20x0 z nowych bierzących modeli to Yamaha RN600 https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n600a.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ego Napisano 14 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia Może faktycznie postawię na Yamaha RN600. Opinie ma bardzo dobra a i znalazłem używaną w fajnej cenie. Czy to dobry wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 14 sierpnia Udostępnij Napisano 14 sierpnia Czy to dobry wybor to sie dowiesz jak go posluchasz z tymi kolumnami 🙂 Jak byś chciał to mam Arcama SA10 do sprzedania w dobrej cenie. Jest w dziale giełda sprzęt kilku miesięczny jak nowy. Ale znowu nikt Ci nie powie czy to połączenie będzie Ci się podobać. Faktem jest że te piece są już o klasę wyzej niż pierwotnie wybrana przez Ciebie rs202d i będą dobrą baza w przyszłości do wymiany kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ego Napisano 14 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 12 minut temu, Artur Charicki napisał: Czy to dobry wybor to sie dowiesz jak go posluchasz z tymi kolumnami 🙂 Jak byś chciał to mam Arcama SA10 do sprzedania w dobrej cenie. Jest w dziale giełda sprzęt kilku miesięczny jak nowy. Ale znowu nikt Ci nie powie czy to połączenie będzie Ci się podobać. Faktem jest że te piece są już o klasę wyzej niż pierwotnie wybrana przez Ciebie rs202d i będą dobrą baza w przyszłości do wymiany kolumn. Dziękuję za propozycję ale jednak postawię na Yamaha bo znalazłem w naprawdę przyzwoitej cenie. Dziękuję wszystkim za pomoc i że podzieliliście się ze mną waszą wiedzą i doświadczeniami. Pozdrawiam wszystkich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 14 sierpnia Udostępnij Napisano 14 sierpnia Miłego słuchania życzymy i fajnie jakbyś po odsłuchach napisał kilka zdań jak to wg Ciebie gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 sierpnia Udostępnij Napisano 14 sierpnia 13 godzin temu, Ego napisał: Dziękuję za propozycję ale jednak postawię na Yamaha bo znalazłem w naprawdę przyzwoitej cenie. Dziękuję wszystkim za pomoc i że podzieliliście się ze mną waszą wiedzą i doświadczeniami. Pozdrawiam wszystkich. Zrób koniecznie aktualizacje, jak tylko Yamaha zaproponuje. Niedawno ukaz się nowy firmaware do tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Nic nowego. Absolutnie. Uzywany Harman Kardon albo coś z Pioneera jak 676 na przykład. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts