Tomasz Kluczynski Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 2 minuty temu, Dedal napisał: Wam pasuje, mi nie . No i prawidłowo, każdy potrzebuje co innego , tylko my nie krytykujemy jak u kogoś stoi stolik RTV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 2 godziny temu, Dedal napisał: Sprzęt pod komodę 🤔 a nie lepiej zmienić na szafkę rtv z prawdziwego zdarzenia? Wcześniej bodajże Nad , to gdzie stał? Jak gra dobrze , to czego chcieć więcej. To jest krytyka ? Spotkałeś się w życiu z prawdziwą krytyka, bo swoje lata już masz ? Koniec OT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 2 godziny temu, Dedal napisał: Sprzęt pod komodę 🤔 a nie lepiej zmienić na szafkę rtv z prawdziwego zdarzenia? 12 minut temu, Dedal napisał: Ale czy ja o coś Cie prosilem? A czy Ciebie ktokolwiek prosił o rady co do wyboru mebli? Co to za różne standardy? Tomek Ci po prostu napisał, po co ta komoda (ja nie planowałem wyjaśniać tego, co oczywiste), a Ty się zachowujesz jak buc. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września A wystarczyło normalnie odpowiedzieć, zachowujecie się jak dzieci . Jeden i drugi . I zastanów się co do mnie piszesz tak na przyszłość 🤨 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września Zobacz co Ci odpisałem jako pierwszy, oraz co i w jaki sposób napisał Ci Tomek. Potem zobacz swoją odpowiedź. Przeczytaj to jeszcze ze 3 razy, jak nie widzisz, że to Ty robisz 'dym'. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 1 minutę temu, Dedal napisał: A wystarczyło normalnie odpowiedzieć, zachowujecie się jak dzieci . Jeden i drugi . I zastanów się co do mnie piszesz tak na przyszłość 🤨 Właśnie to ty cały czas zachowujesz się jak chłopczyk z przedszkola, ciągle o coś pytający. Często jednym lub dwoma wyrazami. Rzadko napiszesz coś więcej niż jedno lub dwa zdania i ciągłe te głupiutkie pytania: "no i", "czemu", "dlaczego", po co". 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 24 minuty temu, renoxd napisał: Zobacz co Ci odpisałem jako pierwszy, oraz co i w jaki sposób napisał Ci Tomek. Potem zobacz swoją odpowiedź. Przeczytaj to jeszcze ze 3 razy, jak nie widzisz, że to Ty robisz dym Czy pytając Cię o komodę uraziłem twoją dumę, nazwałem bucem? 25 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Właśnie to ty cały czas zachowujesz się jak chłopczyk z przedszkola, ciągle o coś pytający. Często jednym lub dwoma wyrazami. Rzadko napiszesz coś więcej niż jedno lub dwa zdania i ciągłe te głupiutkie pytania: "no i", "czemu", "dlaczego", po co". Ty natomiast nie wpieprzaj się nie pytany, twoją komoda mnie nie interesowała. A to co piszę to chyba moja sprawa ,pytać o zgodę nie będę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września 2 minuty temu, Dedal napisał: Czy pytając Cię o komodę uraziłem twoją dumę, nazwałem bucem? Ty natomiast nie wpieprzaj się nie pytany, twoją komoda mnie nie interesowała. A to co piszę to chyba moja sprawa ,pytać o zgodę nie będę. A tobie wolno się ciągle wpierzać i czepiać, dodając głupie uwagi lub pytania? Przejrzyj sobie wszystkie swoje dzisiejsze wpisy z obu forów i zastanów się jak to dla innych wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września (edytowany) Szczerze mam to gdzieś 🤷 , widzę że czytasz moje wpisy , brawo Edytowano 8 września przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września (edytowany) 13 minut temu, Dedal napisał: Czy pytając Cię o komodę uraziłem twoją dumę, nazwałem bucem? A gdzie ja napisałem że jestem urażony? Mnie nie rusza Twoja opinia o mojej szafce. Odnoszę się do tego, że pomimo że ktoś Ci normalnie odpisuje, nieważne czy sobie tego życzysz czy nie, bo jak widać sam uważasz że możesz wszystko komentować, i słusznie, to że zachowujesz się jak buc w swoich odpowiedziach. Prosiłem żebyś przeczytał ze 3 razy wszystko jeszcze raz. Jednak tego tego zrobiłeś. Jakbyś przeczytał, to byś zrozumiał. Tu nie chodzi o szafkę, tylko o Twój pretensjonalny sposób pisania i ton wypowiedzi. I nie nazwałem Cie bucem, tylko napisałem że zachowujesz się jak buc. Jaśniej już chyba tego nie wytłumaczę. Kończę na tym Edytowano 8 września przez renoxd 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 września Udostępnij Napisano 8 września Mam cechy buca ,ale nim nie jestem . Ok można i tak Ja tak piszę, jeśli masz z tym problem nie odpowiadaj , ignoruj 🫤 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 9 września Udostępnij Napisano 9 września (edytowany) Wracając do tematu, z jakiego target curve korzystacie w Wiimie Ultra przy korekcji? B&K czy Harman? Edytowaliście pod swoje potrzeby jeszcze coś po automatycznym ustawieniu? Brakuje mi jeszcze odrobinę wypełnienia w niektórych miejscach. Muszę jeszcze pokombinować trochę, ale najpierw czekam na kolejne usprawnienia RC. Nie chce mi się tego robić wielokrotnie. Nie zrozumcie mnie źle. To nie gra kiepsko. W żadnym wypadku. Tylko czuję, że może jeszcze lepiej Zastanawiam się też jak zmiana output voltage Wiima, a jest tam kilka opcji do wyboru (0.5 Vrms, 0.8 Vrms, 1Vrms, 2Vrms), wpływa na Jakość brzmienia Temperaturę monobloków V3 mono Ogólne dopasowanie do V3 mono, które przy RCA mają wejściowe podajże na poziomie 1.64 Vrms, a przy XLR pewnie 2x tyle Zastanawiam się też, czy lepiej mieć 1 Vrms ustawione przy korzystaniu z RCA, i mieć wyższy ustawiony volume w apce, skoro mam bardzo wydajne kolumny? Czy może jednak ustawiać 2 Vrms i dopasować maksymalny limit głośności w aplikacji - na niższy? Czy to nie wychodzi na końcu podobnie? Pamiętajmy, że nawet przy volume -70%, straty jakości dźwięku nie ma żadnej. Edytowano 9 września przez renoxd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 10 września Udostępnij Napisano 10 września Fosi ZD3 DAC ma być dostępny od 12ego. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września Jednak 19tego... Chyba już nie będą przesuwać terminu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września (edytowany) Oby bo już kilka razy odwlekali premierę ZD3. Edytowano 12 września przez RLC2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września (edytowany) Nie wiedziałem, bawią się z nami...to się może źle dla nich skończyć 😂 Edytowano 12 września przez kassyx 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 września Udostępnij Napisano 12 września Ciekawe czy tym razem będzie można normalnie kupić czy znowu kickstarter i miesiące oczekiwania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września (edytowany) W przedsprzedaży jest - 20% Można się zapisać tutaj: https://fosiaudio.com/pages/fosi-audio-zd3-balanced-dac?contact[tags]=ZD3LP&form_type=customer#contact_form_gaxRRqVnj4 Ceny jak poniżej Edytowano 13 września przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 13 września Udostępnij Napisano 13 września (edytowany) Też już zgarnąłem kod i z niecierpliwością czekam. Edytowano 13 września przez kassyx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września Dnia 9.09.2024 o 16:23, renoxd napisał: Brakuje mi jeszcze odrobinę wypełnienia w niektórych miejscach. Masz na myśli odsłuch czy krzywą? Dnia 12.09.2024 o 16:12, kassyx napisał: Nie wiedziałem, bawią się z nami...to się może źle dla nich skończyć 😂 kocha to poczeka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Masz na myśli odsłuch czy krzywą? Właśnie chodzi o to, że krzywa, czy to B&K, czy Harman, nie jest dla mnie optymalna. Także chodzi o odsłuch. Chciałem trochę dociążyć instrumenty i wokale, ale bez wysuwania ich na przód. Nawet się udało. Doszedłem do miejsca w którym już nic nie zmieniam. Chociaż będę znowu niedługo robił RC, bo wprowadzili Wiim wprowadził następne ulepszenia. Czasami nawet sobie słucham EQ "acoustic" i w niektórych kawałkach brzmi to wspaniale 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września 1 godzinę temu, renoxd napisał: Właśnie chodzi o to, że krzywa, czy to B&K, czy Harman, nie jest dla mnie optymalna 🙂 Wiele prób i takie same wnioski Jak dla mnie wyłącznie Flat curve i ewentualnie drobne korekty na słuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renoxd Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września 1 godzinę temu, stach_s napisał: Wiele prób i takie same wnioski Jak dla mnie wyłącznie Flat curve i ewentualnie drobne korekty na słuch. Nieporozumienie. Ja to jestem basolubem 🙂 Podbicie basu w Harman mi odpowiada, po prostu krzywa trochę za gwałtownie opada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września Eeeee, to u mnie przy Harman lub B&K bas się ciągnie, wzbudza lub buczy, może to ktoś lubić, ale ja nieeee Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 14 września Udostępnij Napisano 14 września Akustyka ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts