tomek72 Napisano Poniedziałek o 16:09 Napisano Poniedziałek o 16:09 To już jak uważasz tak zagospodarujesz sloty. Ja zrobiłem sobie np. 1 DL bez zmian - to co wyliczył, 2 subwoofer Harman +6dB, działanie korekcji do 300Hz a w 3 to samo i zakres korekcji do 2kHz. Musisz sobie potestować różne warianty i zostawisz to co uznasz za najlepsze. Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @tomek72 dzięki, jak się domyślam pomiar z mikrofonem jest bazą , którą się zapisuje na swoim koncie i później można do niej dogrywać różne krzywe bądź samodzielnie robić korekty tworząc różne wersje. Zastanawia mnie czy można wykorzystać PRESETY również do tego aby mieć pod 1 - wersję pomiaru dla 1 lub 2 osób w sweet spot, a pod 2 - szeroki pomiar 17 punktowy dla 4 osób na dużej sofie, gdzie skrajne osoby będą miały dużo bliżej do głośników surround więc kalibracja zasugeruję mocniejsze przycięcie. Jednak odległości są spore pomiędzy nimi a sweet spot 1 osobowy. czy to już fanaberia ? 😁 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Mam pomysł jak to zrobić ale nie testowałem. Edytowano 10 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Myślę o tym, aby zrobić dwa pomiary - jeden multi dla wielu osób na sofie i drugi oddzielnie dla 1 osoby sweet spot. Następnie na tym multi : preset 1 - np. krzywe Harmana +4dB oraz preset 2 - krzywe zmienione w celu naśladowania Audyssey Dynamic Volume/EQ (odsłuch nocny) A na preset 3 - baza pomiaru dla sweet spot wąskiego dopasowana do preferencji ostrzejszego kina Słyszałem że można też wyodrębnić z kalibracji multi tylko te punkty w centrum, ale ponoć nie będzie to tak dokładne jak oddzielny pomiar. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 19 minut temu, Arek_Gd napisał: Słyszałem że można też wyodrębnić z kalibracji multi tylko te punkty w centrum, ale ponoć nie będzie to tak dokładne jak oddzielny pomiar. Nie wyodrębnić tylko zapisać projekt w trakcie pomiarów a potem dokończyć i zapisać drugi na szerokim ustawieniu. Nie widzę powodu dla którego dokładność tego podejścia miała by ucierpieć. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts