Kamil Roter Napisano 14 listopada Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 3 godziny temu, Q21 napisał: Jeśli planujesz rozbudowę do KD, to jest to niezły kierunek. Grunt, że podoba Ci się brzmienie, miłego słuchania Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano 15 listopada Autor Udostępnij Napisano 15 listopada dziś kolejny dzień słuchania , dżwięk jest urzekający , niczego nie brakuje , pozdrawiam wszystkich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 listopada Udostępnij Napisano 16 listopada Dnia 14.11.2024 o 09:16, Kamil Roter napisał: szanowny panie Piotrze cóż mogę odpisać, wbrew wszystkiemu przy stereo ma odpowiedni zapas mocy , zwłaszcza przy połączeniu kolumn w formie biamp cztery końcówki mocy obsługują dwie kolumny , poza tym jest to rozwiązanie w kierunku także kina domowego a więc dość uniwersalne Jeśli rozwiniesz to do kina domowego no to dobra droga. JEśli Ci odpowiada to też super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano 26 listopada Autor Udostępnij Napisano 26 listopada dziesiąty dzień grania marantza cinema 70 s , dzwięk jest pełny , czysty i wyrażny, brzmi bardzo fajnie ,nie brakuje basu ani czystych wysokich tonów , przy połączeniu czterech końcówek mocy w stereo gra pięknie , nie umiem tego inaczej nazwać ,nie jestem audiofilem ale wiem że każdy powinien sam osobiście odsłuchać dany sprzęt zanim się wypowie na jego temat 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Super. O to chodzi. 4 Końcówki mocy w stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano 11 grudnia Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia Tak właśnie to gra , jest brzmienie super Dnia 28.11.2024 o 07:17, Piotr Sonido napisał: Super. O to chodzi. 4 Końcówki mocy w stereo? Oczywiście , gra coraz lepiej , brzmienie jest super, pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 grudnia Udostępnij Napisano 11 grudnia Ale jak to zrobiłeś? W sensie Bi amping? O to Ci chodziło? No to dobrze że nie tracisz zapału Wszystkiego dobrego Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano 11 grudnia Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ale jak to zrobiłeś? W sensie Bi amping? O to Ci chodziło? No to dobrze że nie tracisz zapału Wszystkiego dobrego Piotrek Przed chwilą, Kamil Roter napisał: Tak na zasadzie bi ampingu , po skalibrowaniu automatycznym , skopiowałem krzywą akustyczną a następnie przeszedłem do korekcji ręcznej, gdzie dwie końcówki ustawiłem po odcięciu do wysterowania basów, a dwie jako sredniowyskotonowe i to gra i to jak , praktycznie bez względu na rodzaj muzyki nie odczuwa się braku jakości grania , słuchanie nie męczy, jest czystą przyjemnością , pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 grudnia Udostępnij Napisano 14 grudnia Super! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano 14 grudnia Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 15 grudnia Udostępnij Napisano 15 grudnia Dnia 11.12.2024 o 21:12, Kamil Roter napisał: Tak na zasadzie bi ampingu , po skalibrowaniu automatycznym , skopiowałem krzywą akustyczną a następnie przeszedłem do korekcji ręcznej, gdzie dwie końcówki ustawiłem po odcięciu do wysterowania basów, a dwie jako sredniowyskotonowe rozumiem że korzystasz w tym momencie z korekcji ręcznej, nie Audyssey? Jaką częstotliwość odcięcia ustawiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano 15 grudnia Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 1 godzinę temu, tomek72 napisał: rozumiem że korzystasz w tym momencie z korekcji ręcznej, nie Audyssey? Jaką częstotliwość odcięcia ustawiłeś? Tak , częstotliwość odcięcia to 250hz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:27 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:27 Dla Fyne F 303 troche wysoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano Poniedziałek o 15:10 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:10 Co pan proponuje , może warto skorzystać z opinii i zmienić częstotliwość odcięcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Wtorek o 13:56 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:56 Nie brakuje Ci basu przy odcięciu 250hz? W tym zestawie jest sub ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 17:47 Udostępnij Napisano Wtorek o 17:47 Dnia 15.12.2024 o 10:14, Kamil Roter napisał: Tak , częstotliwość odcięcia to 250hz Optymalnie to 80 Hz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano Wtorek o 17:51 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 17:51 3 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Nie brakuje Ci basu przy odcięciu 250hz? W tym zestawie jest sub ? Nie ma suba , bas jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano Wtorek o 20:57 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 20:57 2 godziny temu, Kamil Roter napisał: Nie ma suba , bas jest ok Trzeba wziąć pod uwagę że jest to filtr dolnoprzepustowy a więc dwie końcówki mocy pracują na zasadzie sub dwie pracują obsługując pozostałą część pasma , uzupełniają się, dzięki pracy czterech końcówek mocy nie brakuje wzmocnienia , a jednocześnie brzmienie jest pełne w każdym zakresie pasma akustycznego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 06:48 Udostępnij Napisano Środa o 06:48 Czekaj czekaj nie masz suba a stosujesz odcięcie? A bo Ty mówisz o Bi ampingu cały czas. Ale czekaj one mają wtedy osobne ustawienia odcięcia? Jesteś pewien? Możesz wrzucić screen tego ustawienia bo coś tu mi się nie podoba jednak. Ty powinieneś mieć full band pełne pasmo. A sam Bi amping decyduje które końcówki czy Front czy surround masz podłączyć gdzie czy na doł czy na górę pasma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Środa o 10:29 Udostępnij Napisano Środa o 10:29 13 godzin temu, Kamil Roter napisał: Trzeba wziąć pod uwagę że jest to filtr dolnoprzepustowy a więc dwie końcówki mocy pracują na zasadzie sub dwie pracują obsługując pozostałą część pasma , uzupełniają się, dzięki pracy czterech końcówek mocy nie brakuje wzmocnienia , a jednocześnie brzmienie jest pełne w każdym zakresie pasma akustycznego Mówisz o LPF for LFE w trybie Main + LFE ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano Środa o 19:49 Autor Udostępnij Napisano Środa o 19:49 12 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Czekaj czekaj nie masz suba a stosujesz odcięcie? A bo Ty mówisz o Bi ampingu cały czas. Ale czekaj one mają wtedy osobne ustawienia odcięcia? Jesteś pewien? Możesz wrzucić screen tego ustawienia bo coś tu mi się nie podoba jednak. Ty powinieneś mieć full band pełne pasmo. A sam Bi amping decyduje które końcówki czy Front czy surround masz podłączyć gdzie czy na doł czy na górę pasma. W pewnym sensie tak , zacznę od początku po pierwszym uruchomieniu z ustawień fabrycznych, rozpoczynam kalibrację audyssey , oczywiście kolumny podłączone w systemie bi amp , następnie po skopiowaniu krzywej , przechodzę na korekcję ręczną końcówki które są opisane w instrukcji jako sterujące subami koryguje ręcznie ustawiając odpowiadające mi brzmienie każdą z osobna , następnie przechodzę na końcówki mocy które odpowiadają za zakres sredniowyskotonowy każdą z nich ustawiam na odpowiadające mi brzmienie i to po prostu gra i to jak gra , tak ustawiona korekcja odpowiada mi i nie muszę niczego korygować niezależnie od rodzaju słuchanej muzyki , pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:13 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:13 ok, i niech tak zostanie. Nie korygowałem tego w Bi ampingu. A w Audyssey nie było tego ustawienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Roter Napisano Czwartek o 21:05 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:05 rozumiem życzę wszystkieg dobrego i pozdrawim 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts