Skocz do zawartości

Dolby TrueHD oraz DTS-HD Master na systemie 5.1

Recommended Posts

Napisano

Ja mam do Fire Sticka 4k max gen2 podłączonego huba z Ethernetem i USB i odtwarzam gęste (~100GB na film) pliki z NASa przez Kodi bez ścinek. Trzeba było tylko ustawić większy bufor niż jest domyślnie. Moim zdaniem wpinając pendrive w tego HUBa sytuacja będzie taka sama, powinno hulać.

Napisano
22 godziny temu, PanKlor napisał:

Pojemność nie ma tu nic do rzeczy.

Pod tym linkiem pisali o tej pojemności.

Kurde no ale firestick + dysk + kodi i gdyby to działało. No to fajny player za tani pieniadz.

20 godzin temu, McKarmi napisał:

Ja mam do Fire Sticka 4k max gen2 podłączonego huba z Ethernetem i USB i odtwarzam gęste (~100GB na film) pliki z NASa przez Kodi bez ścinek. Trzeba było tylko ustawić większy bufor niż jest domyślnie. Moim zdaniem wpinając pendrive w tego HUBa sytuacja będzie taka sama, powinno hulać.

Dzieki! I z kodi  łyka dzwięk HD?

Napisano
18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Pod tym linkiem pisali o tej pojemności.

Kurde no ale firestick + dysk + kodi i gdyby to działało. No to fajny player za tani pieniadz.

Jak najbardziej. Dolby True HD, DTS HD, DTS HD MA.

Napisano
28 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tak jak kolega wyżej pisze. Łyka bez większych problemów.Z obiektowymi włącznie.

29 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tak jak kolega wyżej pisze. Łyka bez większych problemów.Z obiektowymi włącznie.

Napisano
Dnia 18.10.2024 o 08:42, Gas napisał:

Dziękuję za info. Zamówiłem zestaw 💪

Zobaczę co z tego wyjdzie.

Daj znać jak to u Ciebie się sprawuje.

Dnia 18.10.2024 o 08:48, McKarmi napisał:

Jak najbardziej. Dolby True HD, DTS HD, DTS HD MA.

No i się mi to podoba, Dzieki!

Napisano

Kupiłem "Max 2 gen. (2023)" oraz takie coś. Podłączyłem USB z "dużym" filmem i... Fire Stick nie rozpoznaje pen'a. Kodi -> nie dodaje źródła USB 🤔

Konkluzja po lekturze wpisów internetowych... Fire Stick 4k  (również Max 2 gen.) nie obsługuje z USB plików innych niż FAT32 😱🤦🤪... no o sobie zaszalaleję z dużymi plikami 

Napisano
Dnia 25.10.2024 o 15:27, Gas napisał:

Kupiłem "Max 2 gen. (2023)" oraz takie coś. Podłączyłem USB z "dużym" filmem i... Fire Stick nie rozpoznaje pen'a. Kodi -> nie dodaje źródła USB 🤔

Konkluzja po lekturze wpisów internetowych... Fire Stick 4k  (również Max 2 gen.) nie obsługuje z USB plików innych niż FAT32 😱🤦🤪... no o sobie zaszalaleję z dużymi plikami 

To stąd ograniczenie wielkości pamięci o której pisali. No to odpada.

• 11 months later...
Napisano

Natrafiłem przypadkowo na ten ciekawy temat. Mój telewizor nie obsługuje niestety eARC, ale zamówiłem extractor do sygnału, który podepnę pomiędzy Xboxem Series S a soundbarem. Natrafiłem trochę tematów o tym, żeby strumieniować wszystko przez PLEXA, ale tu moje pytanie, czy nie lepiej podpiąć jakiegoś pendriva lub dysk SSD i odpalić Kodi, czy jednak pendrive lub SSD będzie za wolne do transferu? Jeżeli tak to jaki powinien być optymalny transfer do przesyłania bezpośredniego, bez użycia sieci?

Napisano (edytowany)

Plex vs Kodi to kwestia wygody, przyzwyczajen i możliwości zdalnego dostępu do biblioteki filmów. Moje doświadczenia (plex na serwerze, klient na firesticku, kodi na firesticku) wskazują na nieco lepsza kompatybilność Playera uzytego w Kodi. 

Czy lepiej podpiąć ssd/pendrive - wszystko zależy od tego jaki pendrive/ssd  (przy czym o ssd bym sie nie martwil), jaka jest przepustowość portu którego użyjesz oraz Twojej biblioteki. Remux 4k z gęstą sciezką przekroczy 100 Mbps momentami spokojnie.

Edytowano przez PanKlor