Skocz do zawartości

Dolby TrueHD oraz DTS-HD Master na systemie 5.1

Recommended Posts

Napisano

Ja mam do Fire Sticka 4k max gen2 podłączonego huba z Ethernetem i USB i odtwarzam gęste (~100GB na film) pliki z NASa przez Kodi bez ścinek. Trzeba było tylko ustawić większy bufor niż jest domyślnie. Moim zdaniem wpinając pendrive w tego HUBa sytuacja będzie taka sama, powinno hulać.

Napisano
22 godziny temu, PanKlor napisał:

Pojemność nie ma tu nic do rzeczy.

Pod tym linkiem pisali o tej pojemności.

Kurde no ale firestick + dysk + kodi i gdyby to działało. No to fajny player za tani pieniadz.

20 godzin temu, McKarmi napisał:

Ja mam do Fire Sticka 4k max gen2 podłączonego huba z Ethernetem i USB i odtwarzam gęste (~100GB na film) pliki z NASa przez Kodi bez ścinek. Trzeba było tylko ustawić większy bufor niż jest domyślnie. Moim zdaniem wpinając pendrive w tego HUBa sytuacja będzie taka sama, powinno hulać.

Dzieki! I z kodi  łyka dzwięk HD?

Napisano
18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Pod tym linkiem pisali o tej pojemności.

Kurde no ale firestick + dysk + kodi i gdyby to działało. No to fajny player za tani pieniadz.

Jak najbardziej. Dolby True HD, DTS HD, DTS HD MA.

Napisano
28 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tak jak kolega wyżej pisze. Łyka bez większych problemów.Z obiektowymi włącznie.

29 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tak jak kolega wyżej pisze. Łyka bez większych problemów.Z obiektowymi włącznie.

Napisano
Dnia 18.10.2024 o 08:42, Gas napisał:

Dziękuję za info. Zamówiłem zestaw 💪

Zobaczę co z tego wyjdzie.

Daj znać jak to u Ciebie się sprawuje.

Dnia 18.10.2024 o 08:48, McKarmi napisał:

Jak najbardziej. Dolby True HD, DTS HD, DTS HD MA.

No i się mi to podoba, Dzieki!

Napisano

Kupiłem "Max 2 gen. (2023)" oraz takie coś. Podłączyłem USB z "dużym" filmem i... Fire Stick nie rozpoznaje pen'a. Kodi -> nie dodaje źródła USB 🤔

Konkluzja po lekturze wpisów internetowych... Fire Stick 4k  (również Max 2 gen.) nie obsługuje z USB plików innych niż FAT32 😱🤦🤪... no o sobie zaszalaleję z dużymi plikami 

Napisano
Dnia 25.10.2024 o 15:27, Gas napisał:

Kupiłem "Max 2 gen. (2023)" oraz takie coś. Podłączyłem USB z "dużym" filmem i... Fire Stick nie rozpoznaje pen'a. Kodi -> nie dodaje źródła USB 🤔

Konkluzja po lekturze wpisów internetowych... Fire Stick 4k  (również Max 2 gen.) nie obsługuje z USB plików innych niż FAT32 😱🤦🤪... no o sobie zaszalaleję z dużymi plikami 

To stąd ograniczenie wielkości pamięci o której pisali. No to odpada.