tomek72 Napisano 26 września Udostępnij Napisano 26 września @amatorkina jak sprawdzałeś to OK, myślałem że jak steruje głośnością w Zone2 (a jeszcze jest podpisane PRE OUT), to podpinając końcówkę w trybie Main też będzie równoległe sterowane. Dobrze że to wyjaśniłeś, bo opis tego tylnego panelu trochę robi "kuku".W Onkyo było tak, że można było konfigurować że wyjście mogło pracować jako PRE albo liniowe, ale było lepiej opisane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 23 godziny temu, PanKlor napisał: We wszystkich nowych RZ. W cenie standardowej jak dla innych marek. Czyli opcja dokupienia? A nie że aktualizacja? 12 godzin temu, tomek72 napisał: konfigurować że wyjście mogło pracować jako PRE albo liniowe, ale było lepiej opisane Tak to była kwestia ustawienia w sofcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 40 minut temu, Piotr Sonido napisał: Czyli opcja dokupienia? A nie że aktualizacja? Jedno i drugie. Bez aktualizacji softu w amplitunerze się nie obejdzie. Zapłacić trzeba będzie jak już się aktualizacja pojawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września Dokładnie tak to rozumiem. Cheers. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Murciano Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września Dodam Ci jeszcze jedną propozycje do przemyślenia, ktorą rozważałem, a porzuciłem - chodzi o Marantz Cinema 70s. Ten sprzęt jest ładny, niski i dosyć słaby, ale ma za to łącza pre-out na wszystkie kanały! a kosztuje na amazon jedynie 2850 zl (w linku srebrny, ale czarny tez niedawno byl w tej samej cenie). Czyli mógłbyś póki co kupić jego, a w międzyczasie dozbierać do wzmacniacza z Main In. Wiele osób za granicą tak kombinuje - podpinają nawet 5 czy 7 kanałową końcówkę a marantza traktują w pełni jak procesor. A teraz dlaczego ja tego nie zrobiłem skoro to takie fajne? No dlatego, że główną wadą jest słaby system korekcji - czyli ma on tylko najprostszego Audysseya, czyli trzeba do tego sprzętu mieć w miarę rozsądne pomieszczenie odsłuchowe (a moje takie nie było). https://www.amazon.pl/Marantz-Cinema-N1SG-Odbiornik-Srebrny/dp/B0BN1Q4XPC/ref=mp_s_a_1_2?crid=3LP3ZQILIOGZM&dib=eyJ2IjoiMSJ9.6TqY9Wj97A-6kDB77jPT46qlHeW-h36ifsUupa-lB6DGjHj071QN20LucGBJIEps.0UGsvQ5b-hGqOzwrRnh3x4TLBzKJwc5djyxvIidVzDM&dib_tag=se&keywords=cinema+70s+marantz&qid=1727436026&sprefix=cinema+70%2Caps%2C115&sr=8-2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września I to jest najlepsze rozwiązanie. Choć ja wolę starszy model i do tego końcówkę mocy, wtedy mamy jeden system wizualny i dzwiękowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 27 września Udostępnij Napisano 27 września 29 minut temu, Murciano napisał: główną wadą jest słaby system korekcji - czyli ma on tylko najprostszego Audysseya, czyli trzeba do tego sprzętu mieć w miarę rozsądne pomieszczenie odsłuchowe 4 minuty temu, amatorkina napisał: I to jest najlepsze rozwiązanie. No na pewno najlepsze biorąc pod uwagę to co pisał autor o pomieszczeniu gdzie ma to grać Dnia 22.09.2024 o 21:18, Seki87 napisał: z akustyką trochę lipa bo żona nie chce szafy wrzucić 😁 która jest na tej samej ścianie co tv i głośniki były i nie mam miejsca na subwoofer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 września Udostępnij Napisano 30 września Ten model sobie fajnie radzi jako procesor. Audyssey jest jaki jest. Z końcówką czy też integrą nie będzie jednak taki tani ten zestawik. Chyba że jakieś Fosi wjedzie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts