Damian Gradowski Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Dzień dobry Po dwóch godzinach próby dokształcania się przez wujka google postanowiłem zasięgnąć pomocy na forum, nie potrafię się połapać w ogromie wyboru tego sprzętu. Chciałbym zakupić w miarę porządny zestaw kina domowego. Dotychczasowo używałem 15letniego zestawu z panasonica 5.1, ale już ledwo zipie. Nie podaję żadnych przykładowych sprzętów, bo nie mam zielonego pojęcia na ten temat. Z wydaje mi się ważnych informacji to: - kanapa stoi przy scianie - pomieszczenie ma 15m2 - nie mam miejsca na kolumny podłogowe przez to, że zabudowa rtv na to nie pozwala, więc zostaje możliwość tylko na kolumny podstawkowe jeśli się nie mylę - filmy i seriale głównie oglądam na stramingach, apple tv+, amazon prime, netflix, etc. poglądowy schemat pokoju: Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Budżet? Układ? Zostajesz przy 5.1 czy zakładasz np 5.1.2 albo 5.2.2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Gradowski Napisano 7 października Autor Udostępnij Napisano 7 października budżet 5000zł chcę zostać przy 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Nowe , czy używane ? Kolor ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Lekko nie bedzie. Elektronikę proponowałbym nowa albo od sprawdzonego znajomego. Jak nowa to Denon X1800H z Amazona za te 1600-1800. Trzeba bedzie polować na czasowa obniżkę ceny. A potem polować w swojej okolicy na jakieś używki na olx które bedzie można posłuchać. Np. https://m.olx.pl/d/oferta/elac-zestaw-glosnikow-5-1-elac-fs-127-bs-123-cc-121-sub-111-2-CID99-ID12g0kj.html Inaczej może być ciężko zmieścić się w budżecie. W przyszłości pociągnąć kable na sufit i dokupić jakies małe minx albo coś podobnego i zrobić 5.1.2 skoro amplituner wspiera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października nie mam miejsca na kolumny podłogowe przez to, że zabudowa rtv na to nie pozwala, więc zostaje możliwość tylko na kolumny podstawkowe jeśli się nie mylę Kolega ma taką sytuacją Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Gradowski Napisano 7 października Autor Udostępnij Napisano 7 października Tak jak Maciek napisał, kolumny podłogowe odpadają u mnie Sprzęt będę chciał wziąć na raty więc muszę kupić nowe i z jakiejś polskiej dystrybucji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Jasne, nie zauważyłem. Tak czy inaczej trzeba szukać okazji. Bo jak dorzucimy komplet podstawek (albo onwall) plus uchwytów plus centralny ze sklepu to na subwoofer juz nie starczy. No to jak nowe i na raty z pl dystrybucji to trzeba bedzie mocno pójść po bandzie. Ewentualnie dokupić suba w przyszlosci jak środki pozwolą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Gradowski Napisano 7 października Autor Udostępnij Napisano 7 października Jesli to konieczne, mogę dorzucić tysiąca do budzetu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października (edytowany) Za 4 kafle kupisz używki bez kredytu . Kredyt i dorzucam 1000 PLN ? Edytowano 7 października przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Gradowski Napisano 7 października Autor Udostępnij Napisano 7 października Wolę wszystko w raty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Top HiFi , S-Home , Q21 napewno coś dla Ciebie znajdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Heco Aurora 300 + Center 30 + Aurora 200 ~ 2400 zł Zostaje 2600 i w tej cenie ciężko będzie kupić jeszcze ampli plus suba... Amplitunery: Onkyo NR5100 lub Marantz Cinema 70S lub Denon AVR2800 Tak, żeby coś fajnego złożyć to na prawdę trzeba się postarać... Szkoda że tylko raty, bo za gotówkę miałbyś trochę większy wybór Albo inaczej, kup najpierw Amplituner plus dwie kolumny w tej cenie, następne kolumny dokupisz po pół roku i później znów po pół roku kupisz suba... Na 1000% bedzie to lepszej jakości sprzęt niż kupno wszystkiego na raz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterD23337 Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Denon AVR-X2800H DAB jest teraz Na Amazonie za 2 261,36zł dla posiadaczy Prime ( ale to nie problem założyć konto ) Denon AVR-X2800HDAB 7.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Gradowski Napisano 8 października Autor Udostępnij Napisano 8 października A czy ten zestaw byłby okej? Jest w budżecie, jest w ratach, opinie nt tego amplitunera na tym forum widziałem pozytywne https://www.imperiumaudio.pl/klipsch-theater-pack-r-100sw-yamaha-rx-v4a-zestaw-kolumn-5-1.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Jak nie chce Ci się bawić w wybieranie różnych sprzętów to jest to bardzo przyzwoita opcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Opcja bardzo dobra, ale Klipsch gra ostro do tego jasno grająca Yamaha... Krew z uszu 🫣😞 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Gradowski Napisano 8 października Autor Udostępnij Napisano 8 października to bardzo dobra czy krew z uszu 😂 jesli nie klipsch w tym budzecie, to co? Heco aurora znacząco przekracza mój budżet niestety yamaha v4a jest w dosc przyjemnej cenie, w polskiej dystrybucji, kombinowanie z amazonem niestety rowniez nie jest mi na rękę by zakupić sprzęt ratalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Yamaha kosztuje w PL 1800 zł jak dobrze widzę... Klipsch-e mógłbyś zostawić i wymienić Ampli na Denona, wtedy będzie bardziej spokojniej bo Yamaha w tym połączeniu to nie zbyt udana kombinacja. Będzie ostro jak żyletki... https://allegro.pl/oferta/focal-sib-evo-5-1-zestaw-kolumn-kina-domowego-9658645889 plus amplituner Denona i będzie b.dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Gradowski Napisano 8 października Autor Udostępnij Napisano 8 października kurcze no problem mam żeby znaleźć coś w jednym sklepie żeby był denon + focal lub klipsch znalazłem zestaw yamaga v4a + focal sib evo za 4860 https://www.imperiumaudio.pl/focal-sib-evo-5-1-zestaw-kina-5-1-yamaha-rx-v4a.html najtanszy zestaw z denonem i focalem: https://www.salonydenon.pl/9618-67212-zestaw-kina-domowego-51-avr-s970h-sib-evo-51-.html#4243_11-kolor-czarny ale tu już przebijam bariere 6000zł, czy warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października S970 to półka wyżej niż Yamaha v4a ale za duża różnica w cenie w tych ofertach co wrzucileś, zeby na tej podstawie kupic Denona. Podzwoń po sklepach i negocjuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Cześć Znajdzie się kilka opcji, ale żadna nie będzie perfekcyjna i może wymagać dokupienia subwoofera w przyszłości. Bez tej konieczności jest właśnie Focal Sib, tu dobrze dobrać Denona AVR-X1800H. Nieco ponad budżet niestety. Opcje bez subwoofera to m.in. set na Heco Aurora, Dali Fazon Mikro, Indiana Line Nota. W razie czego zapraszam do kontaktu Znajdziemy optymalne rozwiązanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts