Skocz do zawartości

Kolumny podłogowe pod stereo 2.0 (~2500 zł/kpl.) do Yamaha RX-V6A

Recommended Posts

Napisano

Witam,

szukam kolumn podłogowych pod typowy odsłuch muzyki, czyli stereo 2.0 - głównie gatunki typu progresywny rock, rock i pochodne. Mam już amplituner Yamaha RX-V6A i on póki co nie podlega zmianie, bo trafił w moje ręce zupełnie przypadkowo za nieduże pieniądze.

Jeśli chodzi o kolumny to upatrzyłem sobie póki co takie modele:

• Teufel Ultima 40 (ok. 1800 zł za dwie sztuki)
  • TAGA Harmony TAV-607F (podobnie, czyli ok. 1800-1900 zł za dwie sztuki)
  • Heco Victa Prime 702 (ok. 2000 zł za dwie sztuki)

Czy w budżecie do 2500 zł (za komplet - 2 sztuki) są jeszcze jakieś inne pozycje warte uwagi? Czy ktoś z Was miał okazję odsłuchiwać te kolumny i potrafiłby wskazać spośród nich jakiegoś faworyta?

Tak jak wcześniej wspomniałem - kolumny mają służyć głównie do odsłuchu muzyki, a nie pod kino domowe.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Napisano
17 godzin temu, strusmig napisał:

Heco Victa Prime 702 (ok. 2000 zł za dwie sztuki)

Mam Heco Aurora 700, o wiele lepsze, a niewiele drożej - zajrzyj do działu "Sprzedam" tu na forum / lub PW.

Nie znam TAGA, ale słyszałem, że Teufel to padaka i chłam :) Unikałbym.

Za 2500 ciężko o coś interesującego i nowego, za 3800-4000 są już w promocji Fyne Audio F501 !

Napisano

Zdecydowałem się na używane DALI Zensor 7 za 2500 zł - mam nadzieję, że nie przepłaciłem zbytnio. Są już u mnie i grają póki co świetnie, ale to mój pierwszy tego typu sprzęt, więc nie mam zbytnio innego punktu odniesienia :)