Michał Piekaj Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Witam serdecznie, Posiadam dynaudio evoke 20 posiadam je od 7 miesięcy. Problem jaki jest z nimi to że membrany tak jakby płowiały/blakły nie wiem jak to opisać, tak jakby były już stare. Miałem dynki x18 i miałem 4 lata i nie było takiego problemu. Ktoś pomoże? Co jest grane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikin Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Chodzi ci o całe membrany czy zawieszenia ? Najlepj jakbyś wrzucił zdjęcia. W nowych Emitach 20 gdzie przetwornik jest ten sam w jednej kolumnie zawieszenie membrany było wyblakłe od razu po wyjęciu z pudełka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października Ciekawe w jakich warunkach były przechowywane lub transportowane z Chin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piekaj Napisano 8 października Autor Udostępnij Napisano 8 października 23 minuty temu, tomikin napisał: Chodzi ci o całe membrany czy zawieszenia ? Najlepj jakbyś wrzucił zdjęcia. W nowych Emitach 20 gdzie przetwornik jest ten sam w jednej kolumnie zawieszenie membrany było wyblakłe od razu po wyjęciu z pudełka. U mnie nie aż tak bardzo nie widać, może To jest wada nowej serii dynek. Wysyłam zdjęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 8 października Udostępnij Napisano 8 października (edytowany) 2 godziny temu, Michał Piekaj napisał: U mnie nie aż tak bardzo nie widać, może To jest wada nowej serii dynek. Wysyłam zdjęcia U Ciebie to prawie nic nie widać... Takie Emity 20 miałem... przez chwilę. Edytowano 8 października przez tomasz1w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Piekaj Napisano 8 października Autor Udostępnij Napisano 8 października 29 minut temu, tomasz1w napisał: U Ciebie to prawie nic nie widać... Takie Emity 20 miałem... przez chwilę. Hmmm ciekaw jestem o co chodzi. Nawet jak teraz przeglądałem ogłoszenia na OLX to sporo jest takich membran Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikin Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października Też się tego naoglądałem nie mało a pierwsze skojarzenie to nic innego jak tania dętka do rowera użyta do produkcji membrany 😄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guzeppe Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października (edytowany) Czyścisz czymś membrany/zawieszenie? Może to ślady po wodzie/detergencie (mokra szmatka do wycierania kurzu)? Mam Evoke 50 jakieś 5 lat i nic takiego nie widzę. W instrukcji jest napisane, że można zawieszenie teoretycznie konserwować jakimiś środkami do gumy, ale ja nic takiego nie stosowałem i są jak nowe. Kurz zmiatam starym pędzlem do obiektywów/matryc, a wysokotonowca w ogóle nie dotykam (jak kurz nie spadnie przy graniu kilkunastu kHz, to znaczy, że los tak chciał). edit: patrzyłem na zdjęcia @tomasz1w, pisząc posta, bo tamte rzeczywiście jakieś zmęczone życiem były. Na Twoich w sumie nie wiem na co patrzeć: trochę kurzu, coś co może być odbiciem światła, kilka kropek, które mogą być czymkolwiek… wg mnie wyglądają w miarę normalnie. Kup delikatny pędzelek w fotograficznym, dokładnie je „wypędzluj” i wtedy zobacz, czy dalej coś Ci przeszkadza. Edytowano 9 października przez Guzeppe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts