Hakier Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października Witam , mam problem z poprawnym połączeniem amplitunera Denon z telewizorem Samsung ,mianowicie amplituner nie wraca do ustawień dekoder -tv tylko zostaję na ustawieniu tv stereo . Skonfigurowałem w tv połączenie z dekoderem , amplituner podłączyłem kablem między złączami HDMI ARC ,no i niestety po przejściu np na Netflix jest ok a potem przy powrocie na dekoder , dźwięk zostaję z poprzedniego ustawienia. Dlaczego tak się dzieje ? Jeszcze nie wiem dlaczego często znika w telewizorze ikonka dekodera i wtedy jest maniana z ustawianiem aby przejść na dekoder. Miałem tv Sony i wszystko działało prawidłowo a teraz niestety są po wymianie tv problemy ,bardzo proszę o radę jak to ogarnąć . Sprzęty uruchamiam pilotem logitech tzn tv-amplituner-dekoder, i jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października 8 minut temu, Hakier napisał: Witam , mam problem z poprawnym połączeniem amplitunera Denon z telewizorem Samsung ,mianowicie amplituner nie wraca do ustawień dekoder -tv tylko zostaję na ustawieniu tv stereo . Skonfigurowałem w tv połączenie z dekoderem , amplituner podłączyłem kablem między złączami HDMI ARC ,no i niestety po przejściu np na Netflix jest ok a potem przy powrocie na dekoder , dźwięk zostaję z poprzedniego ustawienia. Dlaczego tak się dzieje ? Jeszcze nie wiem dlaczego często znika w telewizorze ikonka dekodera i wtedy jest maniana z ustawianiem aby przejść na dekoder. Miałem tv Sony i wszystko działało prawidłowo a teraz niestety są po wymianie tv problemy ,bardzo proszę o radę jak to ogarnąć . Sprzęty uruchamiam pilotem logitech tzn tv-amplituner-dekoder, i jest ok. Witaj, Wygląda tu na problem z softem telewizora albo też z kablami HDMI. Czy dałbyś radę sprawdzić to na innych przewodach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października Ale dekoder jest podłączony do TV bezpośrednio czy przez amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hakier Napisano 13 października Autor Udostępnij Napisano 13 października Witam Testowałem na kilku kablach HDMI i efekt jest ten sam , co zauważyłem to to ,że przy wyborze na TV dekodera to przez ułamek sekundy słychać głos z dekodera i jakby coś blokowało przejście na gniazdo cabl/sat i zostaje na TV/Audio . Natomiast przy włączeniu pilotem Logitech ( włącza tv , dekoder i Denon gniazdo cabl/sat ) uruchamia się na TV/Audio i po 15 sekundach przechodzi na cabl/sat i jest OK dopóki nie wejdę na np tv naziemną wtedy nie mogę już wrócić na dekoder . Próbowałem chyba wszystkiego , resetowałem ustawienia Denona , wymianę kabli HDMI , mieszałem w ustawieniach TV i niestetu nic , jedyne co osiągnołem to sytuację kiedy Denon wraca na cabl/sat ale za to mam na kolumnach głos z dekodera po ponownym wejściu np na tv naziemną. Jeszcze jedną rzeczą która mnie niepokoi to czasem po włączeniu ( nie zawsze ) amplituner się resetuje kilka razy aż wreszcie zaskoczy. Czy jest możliwe ,że tv 8K nie jest kompatybilny z amplitunerem 4K ? co prawda dekoder maksymalnie nadaje 4K ale już sam nie wiem. A może jest taki zbieg okoliczności ,że Denon zepsuł się zaraz po wymianie telewizora ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts