wieczorzanalogiem Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października https://wieczorzanalogiem.pl/index.php/2024/10/07/line-magnetic-845-805-218ia-recenzje/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Zgadzam się z tym co napisaleś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Miałem u siebie LM 508 (czyli to samo co 805) i również się zgadzam co do charakterystyki dźwięku. Kawał wzmacniacza. Jest co dźwigać 💪 Jeżeli kogoś interesuje wnętrze, to tak ono wygląda. Mamy tu dosyć mocno rozbudowany zasilacz (chwała mu za to) i część sygnałową złożoną metodą przestrzenną. Kondensatory to Nichicon i Multicap jako sprzęgające. Na anodach lamp mocy jedyne 800V, więc nie zachęcam do samodzielnego rozkręcania i "dłubania" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 805 to u mnie pierwsza lampa. Z Xavian Orfeo takie średniej wielkości monitory. Nie pamiętam brzmienia. Zmieniłem, ponieważ przypadkowo trafiłem do Piotra z WBA. Za cenę 805 dostałem monobloki na 211 i preamp na 2A3/w ciemno. Kilka razy w roku goszczę w zaprzyjaźnionym salonie i tam już świadomie i z uważnością słucham na 805 i kilku monitorach. Lubię w brzmieniu maksymalną detaliczność/rodzielczość, przejrzystość, aż do absurdu posunięte różnicowanie, rozróżnianie faktur/struktur w całym paśmie, iskrzenie i błyszczenie. Znalazłem tylko piękną barwę. Za mało. Ale mało brakowało. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieczorzanalogiem Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października 2 godziny temu, AudioTube napisał: ubię w brzmieniu maksymalną detaliczność/rodzielczość, przejrzystość, aż do absurdu posunięte różnicowanie, rozróżnianie faktur/struktur w całym paśmie, iskrzenie i błyszczenie. Wkroce bedzie cos dla Ciebie. : ) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Dawaj, dawaj. Takich innych „lampowców” jest wielu. Za niedługo i ja coś wstrząsającego pokażę. Czas lamp dopiero nadchodzi😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts