Webster.brd Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Cześć! Zastanawiam się nad zmianą wzmacniacza do mojego systemu. Nie tak, że chce kupić go na wczoraj, ale chce się rozeznać zanim zacznę się rozglądać. Obecnie mam system AP Midex, wzmacniacz Cyrus One Cast, odtwarzac CD od MF i gramofon. Kolumny zmieniłem niedawno. Z Cyrusa jestem zadowolony, bardzo podoba mi się że mam wszystko w jednym małym pudełku i moge bezposrednio do niego podłączyć gramofon. Dobra funkcjonalność. Dlatego najbardziej zainteresowany jestem nowym All in one, ale jestem też otwarty na zmiany. Midexy grają super, ale może z lepszym wzmacniaczem pokazałyby jeszcze więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Może NAD M10? CA EVO 150? NAIM ATOM? Zastanawiam się dlaczego idziesz w AIO (estetyka?), to zawsze jest jakiś tam kompromis, masz dobre kolumny i idziesz na kompromisy z elektroniką? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Te 3 propozycje znam. Pewnie będę chciał je kiedyś przetestować. Do tej pory miałem aio, ale jestem otwarty też na propozycje integry i streamera w osobnych paczkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) Ten znasz? Edytowano 11 października przez Gargan Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Tego nie znam. Oczywiście znam Yamahę, ale tego modelu nie znam. Kawał klocka. Trochę odmienna stylistyka w stosunku do Cyrusa z tymi wycieraczkami i przełącznikami Co możesz o nim powiedzieć? Jak działają funkcje sieciowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Z tego co wiem w starej wersji oprogramowania był problem z gapless. Nie wiem czy już to naprawili. Nie zmieniałem w nim firmware na nowszy, żeby sprawdzić. Poza tym wszystko gra i buczy. Regulacja głośności lepsza niż w A-S2000. YPAO mniej ingeruje w dźwięk od Dirac w Arcam lub NAD. Dla mnie to na plus. Ma fajną regulację Loudness. Tego mi brakuje w Rotel. Yamaha ma przyjemny DAC. Nawet ludzie nie lubiący ESS Sabre nie zgłaszali obiekcji. 22 kg wagi wzbudza zaufanie 🙂 To jest fajne porównanie Yamaha RN-2000A do pierdków w klasie D. Stabilność pasma przenoszenia jest zupełnie inna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Właśnie słyszałem opinie że oprogramowanie w Yamaha trochę kulało. Tu w opiniach widzę że niby poprawiono soft, ale to opinie na stronie sklepu, więc mogą nie być obiektywne. Wygląda fajnie. 30kg budzi respekt, to fakt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Tak czy siak musisz sam wypróbować ten wzmacniacz ze swoimi kolumnami. Więc przy okazji sprawdzisz soft 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Yamaha - jak najbardziej tak, ale raczej osobiście poszedłbym w system dzielony z jakimś EVERSOLO lub NODE i zew. DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Wiesz jak się zachowują wzmacniacze w klasie D przy realnym obciążeniu kolumnami głośnikowymi? Czerwona linia = Yamaha RN-2000A. Niebieska linia = modny wzmacniacz w klasie D. Jeśli lubisz dokładność to Yama. Jeśli lubisz uśmiech DJ'a bierzesz D klasę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Nie jestem jakimś przeciwnikiem klasy d. Tą Yamaszke będzie pewnie można osłuchać z midexami w jakimś topie. I chyba tylko tam. Tak czy inaczej czekam na jakieś inne ciekawe propozycje. Cyrus zrobił nowa serię swoich flagowych produktów. Ciekawe czy odświeżą serie one. Proponowano mi też właśnie naima unity atom, albo mocniejsze jego wersje. Z wyglądu bardzo mi się podoba, ale czy tu cena jest adekwatna do jakości i czy płaci się tu więcej za logo i wyświetlacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października To lubisz takie z telewizorem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 12 minut temu, Webster.brd napisał: Proponowano mi też właśnie naima unity atom, albo mocniejsze jego wersje. Z wyglądu bardzo mi się podoba, ale czy tu cena jest adekwatna do jakości i czy płaci się tu więcej za logo i wyświetlacz? NAIM ma b. dobrą renomę, ale chłopaki na AS pisali, ze trochę przegiął z cenami w ostatnim czasie. 7 minut temu, Gargan napisał: To lubisz takie z telewizorem? Rotel RAS 5000 ? Pierwszy raz go widzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Tak. RAS 5000. Taki wykastrowany i schamiony internetem RA-1572. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Telewizor może być, ale nie musi. O tym Rotelu nigdy nie słyszałem. Fajna propozycja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 5 minut temu, Webster.brd napisał: Telewizor może być, ale nie musi. O tym Rotelu nigdy nie słyszałem. Fajna propozycja. Witaj, Warta odniesienia do modelu RN2000. Wykaże się on inną barwą, charakterystyką. Ale pewne jest, że oba są warte zachodu. Pamiętaj, że ostateczny efekt będzie rzutował na Twoich kolumnach...no i pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Piątek wieczór w pracy? Z tego co się orientowałem top nie oferuje wypożyczenia sprzętu do domu. Zawsze pozostaje test w salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 21 minut temu, Webster.brd napisał: Zawsze pozostaje test w salonie. Pozostaje zakup na 14 dni. Zrobisz tym komuś przysługę, bo po powrocie do sklepu ten sprzęt zmieni cenę na adekwatną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 22 minuty temu, Gargan napisał: Pozostaje zakup na 14 dni. Zrobisz tym komuś przysługę, bo po powrocie do sklepu ten sprzęt zmieni cenę na adekwatną. Nie zapominaj o nastepnych 14 na zwrot, wtedy po prawie miesiacu uzywania za darmo, to pewnie cena bardziej spadnie. Super podejscie, zycze Ci byc sprzedawca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Ja tego prawa nie napisałem. Zgłoś swoje obiekcje do lokalnego biura ulubionego parlamentarzysty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października 13 minut temu, Gargan napisał: Ja tego prawa nie napisałem. Zgłoś swoje obiekcje do lokalnego biura ulubionego parlamentarzysty. Ja tez go nie napisalem. Mam swoje zdanie, po prostu. Ty swoje, ktore mi nie pasuje, no i tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Jestem przekonany, że przy obecnych cenach urządzeń audio/video ewentualny uszczerbek w zyskach spowodowany "14 dniami" jest już powetowany. Ceny outlet, ex-demo, B-stock itp. to jest realna wartość produktu a nie to co na metce. Owszem, kiedyś byłem sprzedawcą (inna branża). Owszem, miałem od diabła zwrotów. Jeśli klient ma takie prawo to nie widzę powodu, żeby z niego nie skorzystał. Nie wiem czemu miałoby to przeszkadzać jakiemukolwiek klientowi? Na tym tu forum jest sporo opisów takich 14-dniowych testów i jakoś oburzenia nie zauważyłem. Przejdź do odpowiedniego wątku i tam wyraź swoją dezaprobatę. Te 14 dni to jest jedyna obrona przed chłamem jaki teraz producenci wciskają klientom, użytkownikom Hi-Fi. 50% tego złomu nigdy nie powinno opuścić fabryki, a reszta powinna być wymieniona na gwarancji na finalny produkt, bo z klientów robi się beta testerów - vide pierwsza edycja Audiovector QR1, albo pierwsza edycja Dynaudio Emit 20. Z resztą te ostatnie właśnie w bieżącej inkarnacji mają problemy z jakością przetworników. Chyba lepiej, że można taki bubel oddać bez podania przyczyny? Tam się coś dzieje z zawieszeniem membran, ale to nie jest wada, która unieruchomi przetwornik. Wyślesz na reklamację to wrócą dokładnie takie same z dopiskiem, że są sprawne i reklamacja niezasadna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października 3 minuty temu, Gargan napisał: Jeśli klient ma takie prawo to nie widzę powodu, żeby z niego nie skorzystał. Nie wiem czemu miałoby to przeszkadzać jakiemukolwiek klientowi? Tez mam takie samo zdanie. Niestety, poza tym, to nie masz pojecia, o czym piszesz. Dzien dobry i do widzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października @no_i_fajnie Za to Ty masz to wprowadź mnie z błędu. Właśnie tacy z Was tu pal**ci na tym forum. Podrzynacie strasznie oświeconych ale nic nie wyjaśniacie, tylko co najwyżej chcecie stawiać pod tablicą innych forumowiczów. Takie podbijanie ego czy coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października (edytowany) 19 minut temu, Gargan napisał: @no_i_fajnie Za to Ty masz to wprowadź mnie z błędu. Właśnie tacy z Was tu pal**ci na tym forum. Podrzynacie strasznie oświeconych ale nic nie wyjaśniacie, tylko co najwyżej chcecie stawiać pod tablicą innych forumowiczów. Takie podbijanie ego czy coś? Ja Cie nie obrazam, badz mily. Zadnych oswieconych nie podrzynam. 57 minut temu, Gargan napisał: Chyba lepiej, że można taki bubel oddać bez podania przyczyny? I jak ktos ma ocenic wtedy, co jest nie tak? Skad ma wiedziec, ze bubel? To tylko jedna, z Twoich glupot, ktore wypisujesz, stukajac w klawiature, nabijajac posty i narzekajac w 9 na 10 tematow. 57 minut temu, Gargan napisał: producenci wciskają klientom, użytkownikom Hi-Fi. 50% tego złomu nigdy nie powinno opuścić fabryki Za dwa tygodnie AVS, mozesz tam odwiedzic 50% stoisk/wystaw i przekazac swoje mysli Edytowano 12 października przez no_i_fajnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts