Skocz do zawartości

Pomóc w wyborze sprzętu

Daniel Ps

Recommended Posts

To byl sarkazm .

No więc,  niech każdy kupi sobie Roksana k2 i forum do zamknięcia 

Pzdr 😉 

Ps no to się znasz jak tyle przewaliles.

Tylko że już to tu grali 🤷‍♂️ jest  grupa co mówi że wszystko gra tak samo , że moc jest nie ważna i tacy co piszą że musi być elektrownia .

Więc, żadna to Ameryka 😉

Edytowano przez Dedal

Myślę że jednak rozumiem .

A do Ciebie nie dociera że każdy ma swoją drogę.  I napisanie że żeby komuś coś zagrało to musi być moc jest delikatnie mówiąc , nadużyciem 💁‍♂️

Miałem wzmacniacz , który parametrami dorównywał temu K2 a gra teraz od prawie 3 lat 50W .

I jakoś nie brakuje mi tych watów. 

Żegnam 😂

Ps Aurory 1000 nie wymieniles 🤔

28 minut temu, Dedal napisał:

Aurory 1000 nie wymieniles 🤔

Aurory to budżetówki... 

Miałem Heco Celan 702/302/202/102F oraz Center 42 GT kolor Esspresso 

Celany 702 - Marantz SR5013 nie mógł rozruszać tych kolumn więc je sprzedałem i kupiłem 302-ki które po czasie sprzedałem forumowiczowi Raf77 ale nie wiem czy tutaj też jest taka osoba jak na as.pl

Ale czego ty człowieku oczekujesz? Masz 3 drogi w 1000 i na basie dwa 20 cm bassy więc chcesz je napędzić miernym amplitunerkiem? Powodzenia🤣🤣🤣

Będziesz je podbijał na korektorach ile się da by je ruszyć a efekt będzie sztuczny 

Dlaczego do B&W 702 poleca się Krella? Który da kopa tym trzem basom? Który je wysteruje w 100% a nie popierdółka pokroju Denona 900... 🤣🤣🤣

Możemy se wypisywać i wypisywać ale fizyki nie oszukasz...

25 lat temu, sub na 38 cm gł potrzebował 250-300 watt dziś są to wartości 1000+ watt

3 godziny temu, Daniel Ps napisał:

Ewentualnie co musi mieć jakie wejścia (to już też ktoś ładnie napisał) 

No masz już podane wcześniej... 

3 godziny temu, Daniel Ps napisał:

zdecydowany na zintegrowany wzmacniacz

Denon 2010 lub nowszy 1700, Roksan K2/K3 piękne granie, Arcam A28/38 lub nowsze SA... Marantz 8006 te wzmacniacze grają bardziej po stronie cieplejszej , Arcam i Roksan prezentują piękną ciepłą średnicę więc wokale brzmią wybitnie👌

12 godzin temu, PanKlor napisał:

Aurora 1000 akurat ma 93 dB skuteczności więc jakiegoś kosmicznego pieca wymagać nie będzie. 

A Celany GT 702 też miały 92 db i co?! A no to że Marantz 5013 zdechł tz w sensie że nie dał im rady... średnica i wysokie się wywyższały nad basem aż były natarczywe... po zmianie na wzmacniacz one ożyły ale było to już za późno bo klient po nie jechał... 

Dnia 15.10.2024 o 06:32, Dedal napisał:

Najlepiej to by było odsłuchać gdzieś tej Yamahy z twoimi kolumnami by upewnic się że to nie wina pomieszczenia, w sporej części.

Następnie zamienić na odsłuchu yamahę na wzmacniacz i wstępnie zweryfikować co się podoba . Np MF, Atoll, CA i wybrać coś do odsłuchu w domu.

Pzdr 

Ps .można też odwiedzić w okolicy jakiegoś forumowicza/ów😉

Do Autora 😉  , rok czytania forum nie da Ci tyle co jednodniowy  odsłuchu  kilku pozycji ze swojej listy. 

Tak to niestety wygląda. 

11 minut temu, amatorkina napisał:

A tobie odpisałem... eh te forum jest gorsze niż AS😞

A może z Tobą jest cos nie tak ?

Edytowano przez Dedal

1 godzinę temu, PanKlor napisał:

To czemu nie pójdziesz pisać na AS? 

Dobre pytanie. Być może dlatego, że tam jego wpisy ginęły w oceanie innych postów. 

A zamiłowanie do AS pewnie bierze się stąd, że tam jest wielu wyznawców wzmacniaczy o wielkiej mocy. Prowadziłem tam kiedyś żywą dyskusje na temat zapotrzebowania na prąd moich ATC. Ludzie tacy jak kolega @amatorkina po prostu "wiedzą" i tyle. 

W sumie najzabawniejszą rzeczą jaką tutaj wyczytałem to to, że wieksza membrana potrzebuje wzmacniacza o wiekszej mocy, żeby zagrać pełnym basem. Gdyby tak było, wszystkie starsze zespoły głośnikowe potrzebowałyby spawarek a nie słabowitych lampowych wzmacniaczy. 

Edytowano przez KrólKiczu

1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

Ludzie tacy jak kolega @amatorkina po prostu "wiedzą" i tyle. 

W sumie najzabawniejszą rzeczą jaką tutaj wyczytałem to to, że wieksza membrana potrzebuje wzmacniacza o wiekszej mocy, żeby zagrać pełnym basem. Gdyby tak było, wszystkie starsze zespoły głośnikowe potrzebowałyby spawarek a nie słabowitych lampowych wzmacniaczy. 

Nowsze robione trochę po staremu jak Heresy IV tak samo. Ale wiadomo, że co chłopski rozum to chłopski rozum. ;)