Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) To byl sarkazm . No więc, niech każdy kupi sobie Roksana k2 i forum do zamknięcia Pzdr 😉 Ps no to się znasz jak tyle przewaliles. Tylko że już to tu grali 🤷♂️ jest grupa co mówi że wszystko gra tak samo , że moc jest nie ważna i tacy co piszą że musi być elektrownia . Więc, żadna to Ameryka 😉 Edytowano 19 października przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Dalej widać że nie rozumiesz, albo zachowujesz się specjalnie! Nikt nie każe nikomu nic kupować... dałem tylko przykład przetestowany na własnej skórze. Zestaw kolumnowy wtedy był to MA-RX8, Dynaudio 3/7, Kef IQ, B&W CDM1NT oraz Dali Zensor 3 Nie pozdrawiam🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Myślę że jednak rozumiem . A do Ciebie nie dociera że każdy ma swoją drogę. I napisanie że żeby komuś coś zagrało to musi być moc jest delikatnie mówiąc , nadużyciem 💁♂️ Miałem wzmacniacz , który parametrami dorównywał temu K2 a gra teraz od prawie 3 lat 50W . I jakoś nie brakuje mi tych watów. Żegnam 😂 Ps Aurory 1000 nie wymieniles 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 28 minut temu, Dedal napisał: Aurory 1000 nie wymieniles 🤔 Aurory to budżetówki... Miałem Heco Celan 702/302/202/102F oraz Center 42 GT kolor Esspresso Celany 702 - Marantz SR5013 nie mógł rozruszać tych kolumn więc je sprzedałem i kupiłem 302-ki które po czasie sprzedałem forumowiczowi Raf77 ale nie wiem czy tutaj też jest taka osoba jak na as.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października To nie ważne czy budżetówki, doradzasz coś do nich ale ich nie miałeś Stały u mnie 3 modele Heco ale nie 702 więc nic o nich nie napisze . Tym się różnimy. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Ale czego ty człowieku oczekujesz? Masz 3 drogi w 1000 i na basie dwa 20 cm bassy więc chcesz je napędzić miernym amplitunerkiem? Powodzenia🤣🤣🤣 Będziesz je podbijał na korektorach ile się da by je ruszyć a efekt będzie sztuczny Dlaczego do B&W 702 poleca się Krella? Który da kopa tym trzem basom? Który je wysteruje w 100% a nie popierdółka pokroju Denona 900... 🤣🤣🤣 Możemy se wypisywać i wypisywać ale fizyki nie oszukasz... 25 lat temu, sub na 38 cm gł potrzebował 250-300 watt dziś są to wartości 1000+ watt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) Przeczytaj jeszcze raz temat i pierwszy post . A tak na marginesie , ja niczego nie potrzebuje napędzać. No to by było na tyle . Edytowano 19 października przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października 36 minut temu, amatorkina napisał: Możemy se wypisywać i wypisywać ale fizyki nie oszukasz... Ale na fizykę to Ty się lepiej nie powołuj bo już zdążyłeś udowodnić, że nie do końca ogarniasz. Aurora 1000 akurat ma 93 dB skuteczności więc jakiegoś kosmicznego pieca wymagać nie będzie. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października Ok bo uciekł chyba troszkę temat jestem zdecydowany na zintegrowany wzmacniacz co może pasować do tego mojego systemu ? Ewentualnie co musi mieć jakie wejścia (to już też ktoś ładnie napisał) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 3 godziny temu, Daniel Ps napisał: Ewentualnie co musi mieć jakie wejścia (to już też ktoś ładnie napisał) No masz już podane wcześniej... 3 godziny temu, Daniel Ps napisał: zdecydowany na zintegrowany wzmacniacz Denon 2010 lub nowszy 1700, Roksan K2/K3 piękne granie, Arcam A28/38 lub nowsze SA... Marantz 8006 te wzmacniacze grają bardziej po stronie cieplejszej , Arcam i Roksan prezentują piękną ciepłą średnicę więc wokale brzmią wybitnie👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 12 godzin temu, PanKlor napisał: Aurora 1000 akurat ma 93 dB skuteczności więc jakiegoś kosmicznego pieca wymagać nie będzie. A Celany GT 702 też miały 92 db i co?! A no to że Marantz 5013 zdechł tz w sensie że nie dał im rady... średnica i wysokie się wywyższały nad basem aż były natarczywe... po zmianie na wzmacniacz one ożyły ale było to już za późno bo klient po nie jechał... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Ale autor wątku nie rozważa tutaj podstawowego amplitunera kina tylko szereg wzmacniaczy stereo. Spróbuj czasem skupić się na czytaniu i rozumieniu a nie odpisywaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) 24 minuty temu, PanKlor napisał: nie odpisywaniu. A co zrobiłem?!?! Podałem mu swoje propozycje wzmacniaczy! A tobie odpisałem... ah ludzie tutaj są jacyś dziwni nie to co na AS😞 Edytowano 20 października przez amatorkina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) Dnia 15.10.2024 o 06:32, Dedal napisał: Najlepiej to by było odsłuchać gdzieś tej Yamahy z twoimi kolumnami by upewnic się że to nie wina pomieszczenia, w sporej części. Następnie zamienić na odsłuchu yamahę na wzmacniacz i wstępnie zweryfikować co się podoba . Np MF, Atoll, CA i wybrać coś do odsłuchu w domu. Pzdr Ps .można też odwiedzić w okolicy jakiegoś forumowicza/ów😉 Do Autora 😉 , rok czytania forum nie da Ci tyle co jednodniowy odsłuchu kilku pozycji ze swojej listy. Tak to niestety wygląda. 11 minut temu, amatorkina napisał: A tobie odpisałem... eh te forum jest gorsze niż AS😞 A może z Tobą jest cos nie tak ? Edytowano 20 października przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 7 minut temu, Dedal napisał: A może z Tobą jest cos nie tak ? Prędzej z Tobą... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Wiem 🙃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 33 minuty temu, amatorkina napisał: A tobie odpisałem... ah ludzie tutaj są jacyś dziwni nie to co na AS😞 To czemu nie pójdziesz pisać na AS? 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) 1 godzinę temu, PanKlor napisał: To czemu nie pójdziesz pisać na AS? Dobre pytanie. Być może dlatego, że tam jego wpisy ginęły w oceanie innych postów. A zamiłowanie do AS pewnie bierze się stąd, że tam jest wielu wyznawców wzmacniaczy o wielkiej mocy. Prowadziłem tam kiedyś żywą dyskusje na temat zapotrzebowania na prąd moich ATC. Ludzie tacy jak kolega @amatorkina po prostu "wiedzą" i tyle. W sumie najzabawniejszą rzeczą jaką tutaj wyczytałem to to, że wieksza membrana potrzebuje wzmacniacza o wiekszej mocy, żeby zagrać pełnym basem. Gdyby tak było, wszystkie starsze zespoły głośnikowe potrzebowałyby spawarek a nie słabowitych lampowych wzmacniaczy. Edytowano 20 października przez KrólKiczu 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Mów sobie co chcesz... ale skoro masz taki ubaw to powiedz mi po co tyle mocy w SVS 17 Ultra? Nie lepiej dać tam 200-300 watów? Przecież według waszego mniemania wystarczy nawet 50 watów 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 11 minut temu, amatorkina napisał: Mów sobie co chcesz... ale skoro masz taki ubaw to powiedz mi po co tyle mocy w SVS 17 Ultra? Nie lepiej dać tam 200-300 watów? Przecież według waszego mniemania wystarczy nawet 50 watów 🤣 Tłumacz, o mistrzu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Tłumacz, o mistrzu No dalej mistrzu, bo kiepsko coś Ci to idzie... Czyżby 50 watowy wzmacniacz nie dał rady ruszyć ciężkiej membrany przy 40 cm gł basowym? 🤣😂 ale mam beke🤪 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) 57 minut temu, amatorkina napisał: po co tyle mocy w SVS 17 Ultra Bo głośnik ma słabą efektywność. Co nie znaczy że jest zły, po prostu trzeba w niego pompować kilowaty mocy by pokazał co potrafi. Coś jak auto z wielkim silnikem, swoje musi wypić. Edytowano 20 października przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Ludzie tacy jak kolega @amatorkina po prostu "wiedzą" i tyle. W sumie najzabawniejszą rzeczą jaką tutaj wyczytałem to to, że wieksza membrana potrzebuje wzmacniacza o wiekszej mocy, żeby zagrać pełnym basem. Gdyby tak było, wszystkie starsze zespoły głośnikowe potrzebowałyby spawarek a nie słabowitych lampowych wzmacniaczy. Nowsze robione trochę po staremu jak Heresy IV tak samo. Ale wiadomo, że co chłopski rozum to chłopski rozum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) 1 godzinę temu, amatorkina napisał: 🤣😂 ale mam beke🤪 To się w nią zapakuj i do piwnicy, jak już dojrzejesz to wróć , może zaczniesz gadać jak człowiek. 👋 Edytowano 20 października przez Dedal 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Koleś wrócił z bana i chyba chce tam znowu wrócić. Smutne musi mieć życie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts