Nimfrost Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Dzień dobry. Planuje zakup pierwszego stereo i mam dylemat pomiędzy dwoma amplitunerami. Wiim amp vs DENON celo N10 kolumny B&W 606 Denon mogę kupić w lepszej kasie za to wiim ma wejście hdmi arc a w 70% to tv będzie zródłem dźwięku. Zestaw ma też pełnić rolę soundbara ale najbardziej zależy mi na jakości dźwięku podczas słychania muzyki. Pokój około 15 m2. Pozdrawiam Filip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Szczerze, Ceola to sobie odpuść . Wimm amp to tez bez rewelacji,jesli chcesz w miare tanio a lepiej dzwiekowo to taki komplet Wimm Ulra plus monobloki Fosi V3,powinien ci dac to co potrzebujesz. Zajrzyj obok do tematu Test Chińszczyzny czyli Wiim ultra oraz Fosi V3 mono z Dynaudio x34. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 października Udostępnij Napisano 16 października Cześć, Z tych dwóch opcji mimo wszystko uważam, że Denon N10 byłby lepszy. Przede wszystkim zagra muzykalniej, pełniej na środku i nie będzie miał tendencji do wyostrzania góry. Pod względem funkcjonalności niewątpliwie Wiim Amp byłby ciekawszym rozwiązaniem, mamy Equalizer oraz mnogość wejść cyfrowych. Obawiam się jednak, że będzie za ostro. Pomysł z Fosi V3 Mono lub 2x Fosi ZA3 jest jak najbardziej trafny. Wystarczy tak na prawdę dobrać do nich odtwarzacz strumieniowy o cieplejszej barwie. Tutaj zamiast Wiim Ultra widziałbym Wiim Pro Plus, który zagra pełniej. Z czasem będzie można pomyśleć nad czymś lepszym typu Eversolo DMP-A6 Master Edition. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimfrost Napisano 16 października Autor Udostępnij Napisano 16 października Mam do zgarnięcia zestaw denon n10 plus głośniki B&W 606 za 3k PLN. Mieści się idealnie w moim budżecie. Z czasem n10 będę mógł zmienić na coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts