tomasz1w Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Ciąg dalszy historii. Po ponad rocznej przygodzie z lampą (Synthesis Audio Roma 96DC+), zawitała u mnie kolejna nowa sztuka Regi Elex MK4 z Q21. Z Dynaudio X18 różnie to wychodzi, raz lepiej, raz mniej lepiej, także szukam inaczej. Może Elac Solano BS283? Roczne sztuki z Niemiec można kupić dużo taniej, niż końcówki nowych Vela BS403 (DE), ale też i taniej, niż nowe Carina BS243.4 w Topie. Co Wy na to? Warto spróbować za 2600 zł? Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Zapytałem godzinę temu, ale już je kupiłem:) Raptus takim jest, sami wiecie... Wina Adama, bo na wątki z Regą w tle, przeważnie odpisuje w kilka minut. To co, miał mi ktoś inny te Solano zwinąć w fajnej cenie 2600 zł, z września 2025? Na rower Adam pojechał w taki mróz czy co? Albo przysiady robi czy jakieś wyciskanie francuskie ze sztangą 50 kg;) Się robiło technicznie po 12 ruchów. Ale już nie te lata, nie te zdrowie... Na Solano zdecydowałem się trochę wbrew różnym glosom. Że Vela jest lepsza, niż Solano. Że Carina tylko trochę gorsza. Miałem i Cariny i Vele i chyba chciałbym coś pomiędzy nimi za pieniądze niewiele większe od Carin. Bo jednak całościowo Vele były lepsze, ale nie miały też tej, że tak powiem, kolorowej kokieterii Carin. Może się uda tym razem, chyba sam nie wierzę w to, co piszę;) Edytowano 1 godzinę temu przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą 3 godziny temu, tomasz1w napisał: Elac Solano BS283 Szybko poszło, gratki. Czekamy na opis wrażeń. Do mnie te monitory nie trafiły. Słuchaliśmy ich z @kaczadupa. To absolutnie nie są kolumny do mniejszych pomieszczeń. Sporo basu, spokój, brak jakichkolwiek natarczywości, łagodny wyższy środek i delikatna góra pasma. W sumie to pod niektórymi względami mogą przypominać Twoje Excite X18. Odpisz, cytując
Recommended Posts