musician Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Hej Wam! Czy jest możliwość podłączenia korektora FS 042 do Yamaha A-S500? Jeśli tak, to możecie podpowiedzieć jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Tak, ale jedynie analogowo - po rca. Tzn: po dac lub po źródło z dac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musician Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października Nie rozumiem. Możesz bardziej wytłumaczyć, jak dla laika? 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października Napisz najpierw co jest źródłem. Tzn z czego puszczasz muzykę? Cd, streamer, telefon bt itd. To Ci napisze jak podłączyć. Pomijam oczywiście fakt w jakim celu chcesz to podłączyć. I jak masz podłączone źródło do Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musician Napisano 20 października Autor Udostępnij Napisano 20 października (edytowany) Muzykę puszczam z dekodera linux przez konwerter optyczny - jack. Edytowano 20 października przez musician Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Szumy i zniekształcenia generowane przez ten „korektor” spowodują że od razu go odłączysz, więc przypadkiem nie inwestuj w kable na tym etapie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października 3 godziny temu, musician napisał: Muzykę puszczam z dekodera linux przez konwerter optyczny - jack. No to tak: Generalnie wzmacniacz żeby podłączyć ten korektor powinien mieć "rozdzielony" przedwzmacniacza od końcówki mocy - powinien mieć wyjście z przedwzmacniacza i wejście na końcówkę. Robiło się to mniej więcej tak: Niestety u Ciebie tego nie ma więc można spróbować podłączyć po rca (chinch) z Twojego konwertera do korektora a później z korektora po rca do któregoś wejścia Yamahy. 4 minuty temu, Palmos napisał: do korektora a później z korektora W korektorze tutaj Ale tak jak @majkel74 napisał raczej nie ma sensu w to się bawić bo ten korektor to raczej tylko pogorszy brzmienie. Jak już chcesz coś poprawić to szukałbym innej drogi: np. jakiś porządny dac zamiast tego konwertera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Ja także bym sięw to nie bawił. to nie lata 70. W AS 500 oprócz basu i sopranu masz płynny loudness. Po co Ci coś wiecej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Też uważam, że nie ma co się bawić w korektor, zwłaszcza tak wiekowy od Diory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henryk Kwint Napisano 22 października Udostępnij Napisano 22 października Witam, chciałem również podpytać Was o podłączenie korektora do amplitunera.miałem to wszystko podłączone i grało w porządku,jednakże wymieniłem szafkę pod tv i to wszystko porozłączałem i teraz siedzę od rana i kombinuje na zasadzie prób i błędów ale nic z tego.W zestawie znajduje się deck /odtwarzacz cd/amplituner/korektor/gramofon. Chciałbym jeszcze dorzucić do tego blu-ray,żeby to wszystko śmigało jak należy. Będę zobowiązany za pomoc. Przed chwilą, Henryk Kwint napisał: Witam, chciałem również podpytać Was o podłączenie korektora do amplitunera.miałem to wszystko podłączone i grało w porządku,jednakże wymieniłem szafkę pod tv i to wszystko porozłączałem i teraz siedzę od rana i kombinuje na zasadzie prób i błędów ale nic z tego.W zestawie znajduje się deck /odtwarzacz cd/amplituner/korektor/gramofon. Chciałbym jeszcze dorzucić do tego blu-ray,żeby to wszystko śmigało jak należy. Będę zobowiązany za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 14 godzin temu, Henryk Kwint napisał: W zestawie znajduje się deck /odtwarzacz cd/amplituner/korektor/gramofon. Ciężko będzie coś doradzić nie wiedząc co to za sprzęty i jakie mają przyłącza (najlepiej jest tu wrzucić zdjęcia). Generalnie też można poszukać rozwiązania u wujka "Google" Przy odrobinie szczęścia można znaleźć nawet schematy takich połączeń. Poniżej masz np. pierwsze z brzegu co mi wyskoczyło: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts