AVSwiat Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Witam, z metalową muzyką całkiem nieźle radzą sobie francuskie kolumny Triangle, np. wspomniane np. Antal 40th lub Focal z serii Vestia N2 czy Aria Evo X N2. Są dosyć szybkie i całkiem nieźle wysterowują takie materiały muzyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października O kurde to ja inaczej odbieram metal w takim razie. nie jestem jakimś mega fanem tego, Kończe na Metallica i Korn ale jednak kolumny o takiej górze no to nie. @blackromek jestes jeszcze? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 24 października Autor Udostępnij Napisano 24 października Jestem czytam uważnie każdy wpis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października A odsłuch kiedy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 24 października Autor Udostępnij Napisano 24 października Tu jest właśnie problem , posłuchać mogę tylko nowych konstrukcji u siebie w Częstochowie w Delta Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października Pamiętam jak użytkownik z sąsiedniego forum przetestował wszytko jak leci do 10koła co miał dostępne w salonie i finalnie wybrał d25, grały dla niego najciemniej i go nie męczyły, jak dla mnie w metalu ta góra nie może być podkreślona tylko właśnie takie ciemniejsze granie, ale bez utraty szczegółów no i oczywiście bas bez buły tylko kop na stopie, taki podkręcony średni, żeby to miało masę i się wybijało i potrafiło sądzić jak z karabinu, te propozycje wyżej to wydają mi się za jasne. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 22 godziny temu, blackromek napisał: Tu jest właśnie problem , posłuchać mogę tylko nowych konstrukcji u siebie w Częstochowie w Delta Audio No i co tam mają? A wypozyczenie do domu? A wyjazd dalej na Śląsk? Jest dużo salonów tam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 25 października Autor Udostępnij Napisano 25 października Bez odsłuchów chyba się nie obędzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Kolega @ufo27 również szuka metalowych pak i nie jest to prosty proces, odsłuch to konieczność, jak pojechałem pierwszy raz do salonu to się załamałem jak to wszytko grało, przez całą drogę do miejsca docelowego leciał CDik w aucie i jak tylko usłyszałem pierwszy set w salonie to wtf ?( I żeby nie było nie słucham w furze jakiegoś suba czy tak, aby rejestracja latała, normalny volume na oryginalnie zamontowanym stereo )? Jak poleciały pierwsze dźwięki w salonie to gdzie jest bas? Ale jazgot i suchota i pukanie w pudełko co jest? I do tego męczące wysokie, tak więc jak trafisz na takie paki, które elegancko Ci pokażą metalówę to pewnie będą to też kolumny dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bo0M Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Ja wczoraj w drodze do domu przesłuchałem całą płytę Slayera na "nieaufiofilskich" słuchawkach nausznych z ANC. Bardzo przyjemne granie. Na kolumnach jestem w stanie przesłuchać może 2 piosenki i rezygnuję bo męczyć zaczyna. Przy spokojniejszych rytmach i lepiej zrealizowanych albumach słucha się dobrze. Też uważam, że jak znajdziecie dobre kolumny do metalu to z całą resztą również sobie poradzą bez problemu. Pozostaje śledzic wątek i w międzyczasie umawiać się na jakieś odsłuchy 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Dnia 22.10.2024 o 15:37, AudioTube napisał: Dziękuję poproszę o jedną, dwie spartolone realizacje/płyty z obszaru metalu. Takie, które no nie „idzie” słuchać. Ulver, Nattens Madrigal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października 5 minut temu, ProjectPi napisał: Ulver, Nattens Madrigal Nagrywana w lesie. Może to trochę tłumaczyć realizację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 października Udostępnij Napisano 26 października 18 godzin temu, ProjectPi napisał: Ulver, Nattens Madrigal Muzycznie - nie wiem, nie znam się. Brzmieniowo ubogo, w 95% jeden wycinek pasma. Uciekające powietrze/syk w każdym utworze. W jedynce chwilkę akustycznie i wtedy mnóstwo powietrza, barwnie. Jeszcze w dwóch kawałkach przez kilka sekund była nadzieja na perkusję, kocioł/stopa. Nic z tego. Nie zrozumiały, z głębi, i wyciszony wokal. Jest tempo, szybkie, ale jednostajne. W sumie to jeden kawałek mógłby z powodzeniem zastąpić całą płytę. Ten syk z podkładem gitary to bardzo dobre brzmienie. Ani przez moment szorstkie, ostre czy kłujące. Poproszę o kiepskie metalowe, gdzie całe pasmo jest wykorzystane. Od basa do pisków. Od siebie polecam band z Mongolii - The Hu. Całe pasmo bierze udział. Nie wiem o czym śpiewają, ale brzmienie oszałamiające i wielokrotnie zapuszczam się w te strony. Tak trochę folkowo. Nie znam się. 23 godziny temu, Bo0M napisał: Też uważam, że jak znajdziecie dobre kolumny do metalu to z całą resztą również sobie poradzą bez problemu Kolumna nie wie jaka jest różnica między metalem a poezją śpiewana. Widzi herze/Hz. Dobre kolumny oba gatunki „zagrają” jednakowo wyśmienicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts