rajdek Napisano Sobota o 04:46 Udostępnij Napisano Sobota o 04:46 Przydatna lektura, wnioski proste i zawsze takie same: 1. Liczy się cały tor. 2. Akustyka pomieszczenia. 3. Każdy może lubić inne granie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 05:50 Udostępnij Napisano Sobota o 05:50 Może warto dołożyć do listy Opera Prima. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Sobota o 06:00 Udostępnij Napisano Sobota o 06:00 Pytanie Jaki metraż jest optymalny dla Menuet , a jaki dla SCM 7 ? Jaka barwa pieca zalecana jest do Dali. , a jaka do ATC ? Chillout , elektronika , czasami wokal , jazz Który sobie lepiej poradzi ? 15 minut temu, rajdek napisał: Może warto dołożyć do listy Opera Prima. Przestań już mieszać w głowie ! Proszę Zaraz dojdziemy do 20k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 06:15 Udostępnij Napisano Sobota o 06:15 (edytowany) Uważam że nie ma optymalnego metrażu, ważne są: odległość odsłuchu, rozstaw kolumn, odległości kolumn od ścian. Zmieniam zasilanie Menuetom na Teac serii 505, słuchałem integry i to było świetne połączenie, będę sprawdzał jeszcze system dzielony. Z Cyrusem i7-XR dla mnie zupełnie się nie zgrały. Jak miękki zaokrąglony przyjemniaczek to M2si. Często polecana do Menuetów jest Rega Elex-R i ogólnie do Dali wysokie modele Yamahy. 32 minuty temu, maciek72 napisał: Przestań już mieszać w głowie ! Proszę Sam jestem ciekaw tych kolumn. Edytowano Sobota o 06:33 przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 06:37 Udostępnij Napisano Sobota o 06:37 (edytowany) 37 minut temu, maciek72 napisał: Jaka barwa pieca zalecana jest do Dali. , a jaka do ATC ? Chillout , elektronika , czasami wokal , jazz Który sobie lepiej poradzi ? 1 godzinę temu, rajdek napisał: 1. Liczy się cały tor. 2. Akustyka pomieszczenia. 3. Każdy może lubić inne granie. Punkt 3 determinuje 1 🤷♂️ Edytowano Sobota o 06:38 przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Sobota o 08:23 Udostępnij Napisano Sobota o 08:23 2 godziny temu, rajdek napisał: Może warto dołożyć do listy Opera Prima. Mój dobry kolega @Dedalma te monitory. Ja słuchałem ich raz, w salonie @Na Temat Audio. Wg mnie bardzo przyjemne, analogowe brzmienie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 08:36 Udostępnij Napisano Sobota o 08:36 @KrólKiczujesteś w stanie porównać je do Menuetów. @Dedalwymagają dużo przestrzeni wokół siebie, czy mają szansę zagrać w dosyć ciasnym kącie ? Na olx są dwa komplety, jeden w Mazowieckim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Sobota o 08:48 Udostępnij Napisano Sobota o 08:48 10 minut temu, rajdek napisał: @KrólKiczujesteś w stanie porównać je do Menuetów. @Dedalwymagają dużo przestrzeni wokół siebie, czy mają szansę zagrać w dosyć ciasnym kącie ? Na olx są dwa komplety, jeden w Mazowieckim. Słuchałem tych kolumn wyłącznie w salonie audio i bezpośredniego porównania z menuetami czy ATC nie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 08:59 Udostępnij Napisano Sobota o 08:59 Nie słuchałem jeszcze nowych Qmeta. Ale one tu są ze względu na cenę. Moim zdaniem nie będa miały startu do Gold 100. Skroo spokojnie z nimi konkurowały R3 meta, No a jednak modele Q nie będą Rkami. Fyne F500 fajne paczki ale do posłuchania. Do listy dopisał bym Vela 403 No i kwestia wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 10:06 Udostępnij Napisano Sobota o 10:06 Dnia 1.11.2024 o 09:35, rajdek napisał: Mam nieodparty głód poznawania, im więcej odsłuchuje i porównuję tym więcej mam punktów odniesienia i łatwiej wybrać co mnie pasuje. Dla chcącego, odważnego, ciekawskiego nic trudnego. Namawiam do odsłuchów. W Polsce są takie miejsca. Audio gastronomia ma się wybornie. To kosztuje wysiłek, ale uczy. Namawiam na tour i zachęcam przyłóż ucho do najnowszych Focali monitorów/Diablo. Obok diamondy od Bowersa/monitory. Do porównania Tad CR1 najnowsza wersja. A najlepsze wstęgowe? Tu jest problem z metkami, bo prawie nie występują, a lepszych/Raven chyba😏 nie ma. Miałem szczęście samoróbki posłuchać. Wiem, kto ma. Daj znać, gdy najdzie ciekawość. Jesli chcesz mieć rzeczywisty punkt odniesienia to do dzieła. Czytanie testów niczego tu nie wniesie. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 13:50 Udostępnij Napisano Sobota o 13:50 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Fyne F500 fajne paczki ale do posłuchania. Tzn? 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No i kwestia wzmacniacza. Jaka kwestia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Sobota o 13:51 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 13:51 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Fyne F500 fajne paczki ale do posłuchania. Miałem na myśli F500 SP nie zwykłe F500, ale koledzy twierdzą, ze na większy metraż są przewidziane. Piotrze ratuj - bo koledzy mi chcą mi wcisnąć malutkie Menuety! (żart!) 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: No i kwestia wzmacniacza. Jest Yamaszka "tysiąc" - zła? Nie chciałbym się z nią rozstawać, tak ją lubię! 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Do listy dopisał bym Vela 403 Pewnie znów na większy metraż, dlatego dałem mniejsze Cariny na listę. 1 minutę temu, rajdek napisał: Jaka kwestia? Jak znam życie to kwestia wymiany na inny 3 godziny temu, AudioTube napisał: Namawiam na tour i zachęcam przyłóż ucho do najnowszych Focali monitorów/Diablo. Obok diamondy od Bowersa/monitory. Których Focali? Diablo? (nie słyszałem). Diamondy - Chodzi o Pylon? Bowers to chyba tylko 607S3 wchodzi w grę.. Niezłe te Diablo - diabelsko dobra cena, tylko 82 tys. zł za dwudrożne kolumny podstawkowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 13:59 Udostępnij Napisano Sobota o 13:59 2 minuty temu, Tweeter2016 napisał: Jak znam życie to kwestia wymiany na inny Nie daj się wmanewrować, bo skończył się na tym że trzeba będzie mieszkanie na koniec zmienić 😉 Moja rada, ogranicz wybór kolumn do 3 paczek, odsłuchaj u siebie, podejmiesz najwłaściwszą decyzję. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Sobota o 14:02 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:02 Tak chcę zrobić, Mogę przesłuchać w salonie 6-9 kolumn, ale w domku raczej 2-3 najciekawsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 14:06 Udostępnij Napisano Sobota o 14:06 13 minut temu, Tweeter2016 napisał: Niezłe te Diablo - diabelsko dobra cena, tylko 82 tys. zł za dwudrożne kolumny podstawkowe. Może dla rasowego audiofila, będziesz miał diabelski punkt odniesienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Sobota o 14:11 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:11 82k w polskich warunkach to roczna pensja (licząc średnią krajową netto) Ludzie kupują używane auta za 20-40k zł u nas. Mało kto się skusi na te Focale. A co sądzicie o Bowersach 607 S3 - małe, fajne - warto się nimi zainteresować? Dla potwierdzenia - F500SP rzeczywiście za duże na mój pokój? (Q21 pisał o zwykłych F500). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 14:15 Udostępnij Napisano Sobota o 14:15 2 minuty temu, Tweeter2016 napisał: 82k w polskich warunkach to roczna pensja (licząc średnią krajową netto) Ludzie kupują używane auta za 20-40k zł u nas. Mało kto się skusi na te Focale. E tam, można wynegocjować rabat, auto sprzedać a na resztę zaciągnąć kredyt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:17 Udostępnij Napisano Sobota o 14:17 82 tys zł. Nie wiedziałem. Nie po to chodzę na odsłuchy. Berylowce tam wsadzili. Potrzebowałem porównać moje wrażenia. To moje zadanie. Sprzedaż tych konkretnych monitorów to zadanie Focala i innych i ich partnerów. Dobrze in życzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 14:20 Udostępnij Napisano Sobota o 14:20 3 minuty temu, AudioTube napisał: Berylowce tam wsadzili Zagadkowy ten beryl, jest już w Kanta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Sobota o 14:21 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:21 3 minuty temu, AudioTube napisał: Sprzedaż tych konkretnych monitorów to zadanie Focala i innych i ich partnerów. Dobrze in życzę. Tak, trzeba by im jakoś pomóc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Sobota o 14:24 Udostępnij Napisano Sobota o 14:24 Nie musisz ich kupować, będziesz miał punkt odniesienia do tego co kupisz za 5k. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:26 Udostępnij Napisano Sobota o 14:26 „Beryle” drivery. Także na pasmo średniotonowe. W środowisku konstruktorów powszechnie stosowane. I często z sukcesem. Ktoś lubi tzw „metal”. Namawiam do przyłożenia ucha do konstrukcji z ich wykorzystaniem. Mity o złych metalowych realizacjach łatwe do obalenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Sobota o 14:30 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:30 Tytan też jest często stosowany. Myślę, ze sukces to nie sprawa samego materiału, ale bardziej projektu i wykonania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Sobota o 14:32 Udostępnij Napisano Sobota o 14:32 1 minutę temu, Tweeter2016 napisał: to nie sprawa samego materiału Najlepszy kucharz, najlepszy przepis, to nie uratuje gulaszu z nieodpowiedniego mięsa. Myślę, że umiejętności „nam” nie brakuje. Jesli jeden umie, to drugi może to zrobić jeszcze lepiej. Czasem także taniej. Jestem pewny, że nam wszystkim potrzebna odwaga. Przyda się także uważność. Czego życzę przy odsłuchach. A czy to Diablo, czy Menuet jaka to różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Sobota o 14:42 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:42 8 minut temu, AudioTube napisał: Najlepszy kucharz, najlepszy przepis, to nie uratuje gulaszu z nieodpowiedniego mięsa. Ale łatwiej znaleźć dobrej jakości mięso (trzeba unikać supermarketów i Biedronki / Lidla / Kauflanda, etc.) niż dobrego kucharza! Jak doskonale wiecie są membrany z głupiej celulozy / papieru czy z lnu czy z innych tanich materiałów i jeśli są zrobione dobrze to grają świetnie. Nie trzeba "lecieć w kosmos" żeby wyprodukować dobre głośniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts