Skocz do zawartości

Nagłośnienie do pokoju w kamienicy

roska7

Recommended Posts

Cześć, 

Rozpoczne wpis od faktu iż nie mam zielonego pojęcia sprzętach wchodzących w zestaw nagłośnienia(może to być widać dlatego wole poinformować)

Mieszkam na 4 piętrze kamienicy. Potrzebuje głośników do słuchania min. dubstepu(musi dawać basem). No generalnie kocham urządzać w swoim pokoju imprezy. Poza tym proszę o jakieś tipy, albo jakieś dodatkowe akcesoria, żeby jak najbardziej ztłumić dźwięk przed sąsiadami z dołu i wspóllokatorami.

Jestem w stanie wyłożyć na to do 1000 zł. Sprzęt używany jak najbaaardziej wchodzi w gre, nawet lepiej!

Mój pokój ma 20 m2, okolo 4x5 i duże okna(na mniejszej ścianie) vis a vis drzwi. Na podłodze mam spory dywan, może to coś zmienia 😅

Muzyke odtwarzam z laptopa albo z komórki, fajnie jakby dało się do niego podłączyć odbiornik bluetooth

Edytowano przez roska7

Tak jak @Artur Charicki 

Miałem szczęście także dotykać i słyszeć dźwięku z Jbl ultimate. O wiele drożej, ale i o wiele lepiej. 
Budowlańcy i spawacze bardzo ten model polubili. W trakcie rozbudowy w firmie, gdzie pracuję, kilka miesięcy czułem i słuchałem. Ciekawe doświadczenie. Wielka hala, oczywiście duży pogłos, ale w paśmie subbasu niejeden hi-fi zestaw wysiądzie. 

Nie trzeba głośno, gra przyzwoicie także cicho. Obok biurka sobie postawiłem i brzmieniu przyznaję mocną trójkę.