andy018 Napisano Niedziela o 19:45 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:45 Witam wszystkich, Jestem na etapie budowania KD, max 7.1 Głównie ma być używane z projektorem do odtwarzania plików czasami BD. Obecnie posiadam zestaw stero Naim uniti 2 + kolumny Dynaudio focus 340,oppp 203. Kolumny chce zostawić jako fronty a naima się pozbyć. Prośba o poradę : 1.czy ktorys z wymienionych AVR - chce zakupić jeden z nich - napedzi wystarczajac moje kolumny. Czy zagra to podobnie w.stereo jak z Naimem? Mial ktoś z was kontakt z którymś z tych AVR? 2.Opcja ,czy mozna potraktowac oppo jako procesor av i dokupic do tego wielokanałowa końcówkę mocy? Będzie to lepsza opcja . Dodam że pozostałych głośników jeszcze nie wybrałem. Z góry dzięki Lukasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano Niedziela o 20:16 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:16 (edytowany) 1. Mój głos na Arcama. 2. Możesz, kiedyś czytałem, że słabo oppo sobie radzi jako procesor. No i największy minus to brak jakiejkolwiek kalibracji. Edytowano Niedziela o 20:17 przez MASX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy018 Napisano Niedziela o 20:18 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 20:18 Wymieniłem w tytule jakie amplitunery mnie interesują marantz cin 30, arcam avr31 JBLSynt. SDR-35 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano Niedziela o 20:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:24 Zauważyłem i edytowałem swój wpis. W Arcamie masz najbardziej zaawansowany system kalibracji Dirac. Od dawna zabieram się do porównania swojego AVR 10 z Naim Unity Nowa i wątpię, że kiedykolwiek znajdę na to czas i chęci. Dla mnie Arcam w stereo gra bardzo przyzwoicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy018 Napisano Niedziela o 20:32 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 20:32 (edytowany) Tak, też gdzieś czytałem. To też to samo co JBl. Ale uważasz że w stero Arcam 31 zagra na podobnie poziomie jak Naim? Edytowano Niedziela o 20:34 przez andy018 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluid81 Napisano Niedziela o 20:42 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:42 21 minut temu, andy018 napisał: Wymieniłem w tytule jakie amplitunery mnie interesują marantz cin 30, arcam avr31 JBLSynt. SDR-35 Zdecydowanie Arcam avr31 . Cinema 30 nie ma podjazdu zarówno w kinie jak i stereo. JBl to w zasadzie Arcam w innym opakowaniu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano Niedziela o 20:47 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:47 To musi się wypowiedzieć ktoś kto testował. Dla mnie Arcam gra w stereo bardzo dobrze. Staruszek ma Naim Unity Nova z Sopra No2 i bardzo mu się spodobało jak grały u mnie Gold 200 5G z AVR10. Od dawna mam w planie zabrać AVR10 i podłączyć pod Sopry ale jakoś zawsze brakuje mi czasu. Najlepiej będzie pogadać we wtorek z "branżą" i może wypożyczyć AVR31 i samemu sprawdzić. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Cześć Myślę, że dość problematyczne będzie znalezienie osoby, która miała możliwość odsłuchu tych kolumn z tymi AVR. Najprędzej osobiście patrzyłbym w stronę Arcama, aczkolwiek pod kątem sygnatury brzmieniowej do Naima bliżej będzie Marantzowi. Warto też spojrzeć na Anthema, np. MRX740 8K. Czy rozważasz opcję z zewnętrzną końcówką mocy/wzmacniaczem stereo z wejściem by-pass? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts