Q21 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 1 godzinę temu, darth65 napisał: Jeżeli dobrze rozumiem potrzebował bym wtedy przedwzmacniacza+końcówka lub wzmacniacz zintegrowany? Czy to będzie lepiej grało niż DMP-A6 + końcówka mocy? Zależy jaki wzmacniacz wybierzesz. Najlepiej byłoby odsłuchać kilka opcji 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 27 listopada Autor Udostępnij Napisano 27 listopada (edytowany) Taadaaammm 🎺🎺🎺 Tak więc po przytłaczającej większości polecającej T9x, skusiłem się. Moje obawy odnośnie mocy faktycznie były mocno przesadzone. Jak to dobrze poustawiać? Na razie mam tak: Crosover ok 60-70 Volume jakieś 5-6 klików (czyli jakieś 15-20%) I w sumie tak gra bardzo ładnie, ale jutro przestawie go po prawej w kącie i zobaczę jak tam gra. Nie bardzo rozumiem fazy. Przy jednym gra głośniej (180), a przy drugim ciszej (0). Co do ruchu membrany to ja jestem ślepy. Przy 180 mam wiecej basu w pokoju, a prrzy 0 więcej go w holu i kuchni. A co do wzmacniaczy to znalezłem jeszcze taki : NuPrime STA-9 Raczej ciężko będzie odsłuchać którykolwiek z nich z moimi kolumnami u mnie w mieście. Dlatego myślałem, że może coś polecicie. Edytowano 27 listopada przez darth65 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada (edytowany) Fazę tak ustaw żeby było więcej basu w pokoju Crossover ja mam chyba na 12 klików, głośność 4-5. Tylko to przy dwóch, przy jednym było nieco wyżej. Gratuluję zakupu 🙂 Moc pozytywnie zaskoczyła to dobrze 🙂 Edytowano 27 listopada przez 77Mariusz77 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Dnia 26.11.2024 o 15:45, darth65 napisał: Czy to będzie lepiej grało niż DMP-A6 + końcówka mocy? Jeśli wykrozystasz DMP jako odtwarzacz sieciowy, tylko, to tak. Dnia 26.11.2024 o 15:45, darth65 napisał: Budżet ok 3500 zł. Dodam, że ma to grać z kolumnami Audio Physic classic 15. Sam zastanawiałem sie nad kiloma opcjami: EverSolo AMP-F2 Emotiva BasX A2 Crown XLS 1002 Ten Crown może byc zaskakująco ciekawy. Z mojej strony dopisał bym do listy jeszcze NADa 11 godzin temu, darth65 napisał: Jak to dobrze poustawiać? Słuchaj zmieniaj, słuchaj zmieniaj. Chodzi o to aby sub nie był słyszalny. Nie powinieneś go lokalizować ani nie powinien dominować. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 29 listopada Autor Udostępnij Napisano 29 listopada (edytowany) Dziękuję za pomoc. Jestem zsadowolony z wyboru. I szczerze mówiąc mógłby byc to również T/7x. Myślę, że spokojnie dałby radę. Suba udało mi się ustawić pod moje pomieszczenie. Crosover 9-11 klik Gain 8-10 klik Do muzyki elektronicznej musze ciut jeszcze obniżać, bo akustyka pokoju słaba i jest za duży pogłos 🙁 Następny w kolejności będzie Eversolo DMP A6 (w przyszłym tygodniu lub za dwa, bo chce to nabyć razem z końcówką mocy) Co do wzmacniacza to uda mi się odłuchać Emotivę BasX A2, NuPrima STA-9, Eversolo AMP F2 i może NADa. Więc coś zapewne z tego wybiorę. Jeszcze raz dziękuje za pomoc w wybraniu subwoofera i podpowiedzi odnośnie streamerów i DACów. Pozdrawiam Edytowano 29 listopada przez darth65 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 29 listopada Udostępnij Napisano 29 listopada Bałeś się o moc a teraz , że T7x by wystarczył 😁 też tego zdania u siebie jestem . Chociaż czlowiek nie musi się zastanawiać jakby to bylo z T9 gdyby kupił T7 😁 Spokojna głowa to najwiekszy plus. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 29 listopada Autor Udostępnij Napisano 29 listopada (edytowany) Bo jakoś tak słabo przekonywałeś mnie, że to w sumie gruba Berta jest 😂Niby mały ale jak patrze na niego od góry to wcale taki mały nie jest. Zdjęcia kompletnie nie oddają jego rozmiaru. Niemniej jednak pięknie sobie mruczy przy kolumnach. Dzisiaj go wyłączyłem na chwilę i jakoś tak blado się zrobiło bez niego. Trochę uzależnia ucho 😁. Masz rację, gdybym wziął T7 to na pewno czuł bym jakiś niedosyt,że nie sprawdziłem T9. A tak moge stwierdzić tylko, że ciutke przegiąłem, ale w dobrą stronę 🤘 Edytowano 29 listopada przez darth65 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 grudnia Udostępnij Napisano 1 grudnia Poprawisz akustykę i będzie miodzio Daj znać, jak będzie po pierwszych odsłuchach końcówek i streamerów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 grudnia Udostępnij Napisano 2 grudnia Dnia 29.11.2024 o 18:53, darth65 napisał: I szczerze mówiąc mógłby byc to również T/7x. Myślę, że spokojnie dałby radę. Dałby ale po co ? Skoro mozna więcej i lepiej 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 12 grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia W weekend będę robił odsłuch, ale znalazłem jeszcze coś takiego: Musical Fidelity M6X 250.4/2 Czy to dobre urządzenia? Głównie opierałem się na wzmacniaczach klasy D, ale zarówno eversolo jak i nuprime nie mają najlepszych opinii. Może nie tyle najlepszych co są mocno zróżnicowane. Czy Musical Fidelity M6X 250.4/2 bedzie pasował do audio physic classic 15? To musiałbym wziąć w ciemno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 16:11 Udostępnij Napisano Sobota o 16:11 Tej nie znam ale to raczej nie jest klasa D. Jesli gra jak reszta Musicali to spokojna i mocna. Ale nie sluchałem tego nigdy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano Sobota o 21:37 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:37 (edytowany) Cały wieczór dzisiaj słucham DMP A-6 ME + Emotiva A2 i jak na razie nie jestem zadowolony. Zdecydowanie wolę mojego starego Harmana HK 3770. Emotiva może i jest bardziej precyzyjna, ale jakos tak brakuje mi dociążenia i większej muzykalności w dole . Nie bardzo wiem jak to wyjaśnić, bo nie znam się ba terminologii, ale zdecydowanie to nie jest moje brzmienie. Przede mną klasa D ( AMP F2 i Nuprime sta 9) więc chyba bedzie tylko gorzej. Edytowano Sobota o 21:46 przez darth65 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:36 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:36 No właśnie. Dokładnie trafiłeś w punkt do którego siętu odnoszę. Bo przesiadłeś się z Harmana ktory grał ciepło, dociążonym i melodyjnym dźwiękiem na szybką precyzyjną dokładną klase D. Niektórzy maja problem z wychwyceniem tej różnicy lub to olewa patrząc na pomiary. ale różnica jest. Tak! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano Poniedziałek o 15:01 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:01 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No właśnie. Dokładnie trafiłeś w punkt do którego siętu odnoszę. Bo przesiadłeś się z Harmana ktory grał ciepło, dociążonym i melodyjnym dźwiękiem na szybką precyzyjną dokładną klase D. Niektórzy maja problem z wychwyceniem tej różnicy lub to olewa patrząc na pomiary. ale różnica jest. Tak! Tyle, że Emotiva BasX A2 to klasa AB. Więc tych klasy D trochę strach dotykać. Moje kolumny są mocno analityczne i z Harmanem gra to znacznie, znacznie lepiej . Emotiva jest AB, ale jest zbyt punktowa. W Harmanie dzwięki przechodzą płynnie, a w Emotivie jest dzięki, przerwa i za chwilę następny. Przynajmniej ja tak to słyszę. Czego więc szukać? Unison, Magnat, Cambridge? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:16 O widzisz. To niesłusznie wrzuciłem ją do tego samego koszyka. Widocznie tej końcówki nie słuchałem. Cambridge nie. Wyzsze modele bardziej liniowe ale Ty szukasz ocieplenia. wiec faktycznie Unison, Magnat albo Atoll 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 09:03 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:03 Dopisałbym do listy też Advance Acoustic X-A220, czy Quada Arterę Stereo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano wczoraj o 12:10 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:10 Dnia 14.12.2024 o 22:37, darth65 napisał: Cały wieczór dzisiaj słucham DMP A-6 ME + Emotiva A2 i jak na razie nie jestem zadowolony. Zdecydowanie wolę mojego starego Harmana HK 3770. Emotiva może i jest bardziej precyzyjna, ale jakos tak brakuje mi dociążenia i większej muzykalności w dole . Nie bardzo wiem jak to wyjaśnić, bo nie znam się ba terminologii, ale zdecydowanie to nie jest moje brzmienie. Przede mną klasa D ( AMP F2 i Nuprime sta 9) więc chyba bedzie tylko gorzej. Według mnie Atoll AM100 załatwi sprawę. Przynajmniej w tym budżecie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darth65 Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowany) Dwa dni spędziłem z Arcam SA10. Nie jest to mocny sprzęt, ale dostałem go na odsłuch , żeby sprawdzić czego szukać. Jego brzmienie zdecydowanie lepiej mi podchodzi. Jest bardziej dociążone i mniej punktowe. Bardzo przyjemie to grało, choć w Rocku wysokie tony były ciutke za mocne. Zastanawiam sie czy to Eversolo DMP A6 ma kiepski przedwzmacniacz może byc winowajcą tego, że Emotiva mi nie podeszła? Czy może brać cos w integrze, czy jednak próbować DMP A6 z jakąś końcówka tylko od Atolla lub Arcama, która gra inaczej od Emotivy A2. Niby głupie pytanie, ale chce wiedzieć w którą stronę póść. Czy integra (z przedwznacniaczem) czy końcówka + eversolo? Czy przedwzmacniacz ma znaczenie jeżeli chodzi o brzmienie? Czy ma sens kupowanie Eversolo jeżeli i tak będę urzywał przedwzmacniacza zintegrowanego? Lista została całkiem zmieniona i na razie wygląda tak. Jeżeli ktoś słuchał i zna róznice miedzy modelami to będe wdzięczny za informację, bo nie wiele z tego jestem w stanie odsłuchać. 1. Musical Fidelity M5si Integra (+ streamer +dac) 2. Musical Fidelity M6X 250.4/2 Końcówka (+ eversolo DMP A6) imponująco wyglada w środku 3. Arcam SA30 Integra (+streamer ) 4. Arcam A25 Integra (+ streamer) 5. Atoll AM 200 Końcówka (+Eversolo DMP A6) 6. Atoll IN 200 Signatire Integra (+streamer+dac) Na liście był jeszcze Denon, ale tego to juz kopletnie nie mam skąd wziąć. Który z tych zestawów byście wybrali, być może z ciutke mniejszą góra niż Arcam SA10 (aczkowliek to niuans bo rocka na codzien nie słucham, a po pijaku to i tak wszystko jedno. Edytowano 20 godzin temu przez darth65 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Mi też Arcam brzmi lepiej od Emotiva. Wiec może jesteś w takim samym gronie. 12 godzin temu, darth65 napisał: Lista została całkiem zmieniona i na razie wygląda tak. Jeżeli ktoś słuchał i zna róznice miedzy modelami to będe wdzięczny za informację, bo nie wiele z tego jestem w stanie odsłuchać. 1. Musical Fidelity M5si Integra (+ streamer +dac) 2. Musical Fidelity M6X 250.4/2 Końcówka (+ eversolo DMP A6) imponująco wyglada w środku 3. Arcam SA30 Integra (+streamer ) 4. Arcam A25 Integra (+ streamer) 5. Atoll AM 200 Końcówka (+Eversolo DMP A6) 6. Atoll IN 200 Signatire Integra (+streamer+dac) Na liście był jeszcze Denon, ale tego to juz kopletnie nie mam skąd wziąć. Który z tych zestawów byście wybrali, być może z ciutke mniejszą góra niż Arcam SA10 (aczkowliek to niuans bo rocka na codzien nie słucham, a po pijaku to i tak wszystko jedno. Sa30 ma Dirac. Dopasujesz sobie brzmienie idealnie. Nowa seria A25 gra nieco inaczej i górą jest nieco spokojniejsza ale nie stracił na energii. Lubie ten wzmacniacz. Atolle spokojne ale nasycone. Łagodniejsze. Musical nie dla mnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 17 godzin temu, darth65 napisał: 1. Musical Fidelity M5si Integra (+ streamer +dac) 2. Musical Fidelity M6X 250.4/2 Końcówka (+ eversolo DMP A6) imponująco wyglada w środku 3. Arcam SA30 Integra (+streamer ) 4. Arcam A25 Integra (+ streamer) 5. Atoll AM 200 Końcówka (+Eversolo DMP A6) 6. Atoll IN 200 Signatire Integra (+streamer+dac) Atolle najcieplejsze, Musical spokojniejszy i naturalny, Arcamy jaśniejsze. Wybierałbym raczej integry, bo pre w DMP-A6 nie jest najwyższych lotów, to dopiero w DMP-A8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts