Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 godzin temu, tomw napisał:

Z nisko mierzysz te suby, 80dB to jest bardzo cicho, mierz przy takiej glosnosci jak bedziesz ich uzywal maksymalnie, wtedy wychodza rzeczywiste problemy 🙂 Chociaz te 100dB wiec, a jeszcze lepiej 110dB 🙂

mam też pomiary przy zwiększaniu głośności - wyżej już nie szedłem; generalnie problemów brak, ale Dirac pewnie by to jeszcze dopieścił

w tym RZ30 licencja standard nie wymaga żadnej opłaty?

lfezwikszaniegonoci.jpg.ada5ab838c712682291a7fb99dd9a37c.jpg

Napisano

No wiec tak, potwierdzam ze RZ30 ma dwa osobne wyjscia na suba, jest na nich pelna regulacja i Dirac je widzi jako dwa osobne suby 🙂 A jutro Wam pokaze czemu to jest zla wiadomosc, lub nawet bardzo zla (i nie mam na mysli Onkyo, tylko wieksza ilosc wyjsc LFE niz jedno) 🙂

20241129_151426.jpg

20241129_151539.jpg

Napisano
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Grafiki to wiem. Chodziło mi o to czy oba suby masz tak z przodu?

Sam przecież sprawdzałeś i zamieszczałeś wykresy z znaczną poprawą kiedy drugi sub jest jednak w innej pozycji.

Czy coś mylę?

Oczywiscie ze nie mam subow z przodu, najgorsze co mozna zrobic 🙂 Nie wiem czemu sie sugerujesz grafika w Onkyo 🙂

Napisano (edytowany)

Goniąc za niższym budżetem, czyli próba zmiany RZ30 na NR7100 🙂 Jako ze ciągną ino 5 nie dużych wysokowydajnych Klipschy z serii R odciętych przy 80Hz i w 20m2, to owa podmianka ma szanse się udać 🙂

01-4.jpg

Edytowano przez tomw