Skocz do zawartości

Pro Ject Debut Carbon Evo do WiiM Amp. Dlaczego nie działa?

Recommended Posts

Dzień dobry wszystkim. Potrzebuję pomocy. Zakupiłem dziś gramofon Pro Ject Debut Carbon Evo. Skalibrowałem go i podłączyłem do mojego wzmacniacza cyfrowego Wiim Amp. Tutaj pojawił się pierwszy problem gdyż do gramofonu podłączyłem kabel z uziemieniem, ale WiiM nie ma gniazda na uziemienie i co teraz? 

Mimo wszystko podłączyłem bez uziemienia przy Amp i uruchomiłem winyl. 

Słyszałem dźwięk z głośników, ale strasznie cicho. Na Amp był już maks, a nadal nadawał cicho. 

Czy ten gramofon nie będzie współgrał z AMP? 

Wcześniej miałem zwykłego Denona dp29f i działał bez najmniejszych problem. Po prostu chciałem wymienić na coś lepszego, a tu lipa jak nie wiem ..  

Edytowano przez materac

• materac changed the title to Pro Ject Debut Carbon Evo do WiiM Amp. Dlaczego nie działa?

Dla wyjaśnienia i w skrócie, czyli "łopatologicznie": w gramofonach są różnego typu wkładki i 2 poziomy  napięć-niskonapięciowe MC oraz najpopularniejsze MM (i o podobnym o nich sygnale wysokonapięciowe MC). Jeżeli w przyszłości będziesz zmieniał wkładkę w gramofonie na inny typ, to kup taki przedwzmacniacz który obsługuje oba poziomy napięć (zazwyczaj przestawia się to zworkami w przedwzmacniaczu). Masz o tym w innych wątkach lub skorzystaj z wyszukiwarki.

Spokojnie możesz kupić używany pre...

ProJect to uznana firma jeśli chodzi o gramofony i przedwzmacniacze.

Pozdrawiam