Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam i kłaniam sie po sam pas.

Jak w tytule; jakiś nowy wzmacniacz do tych maluszków.

Obecnie gra audiolab 6000a.  Póki co nie miałem za wiele klocków w mojej komórce na szczotki - mały chińczyk i starszy Marantz - i tak głowie się czy da się coś lepiej. Reszta toru to sub. Svs sb1000pro, Bluesound Node 2i, CD Marantz 63 KIS(nic już z tego nie ruszam  i zostaje jak jest).

Budżet: 3 -5k zł(sprzęt używany, im mniej tym lepiej)

Odsłuch: trójkąt 180 cm, pomieszczenie 10m2.

Akustyka: coś zrobiona własnymi siłami, raczej nie jest to żywy pokoik

Oczekiwania słuchowe: neutralność, niech już nic od siebie nie dodaje. Dali mocno wypychają średnice, grają po jasnej stronie i bardziej nie trzeba. Fajnie jakby dobrze grał od dołu, bo przeważnie słucham cicho. Fajnie jakby coś wiecej pokazał na basie od audiolaba.

Oczekiwania wizualne: może być duży(jest na to miejsce), musi byc czarny. Fajnie jakby miał jakiś mały wyświetlacz(jak nie będzie przeżyje). 

Wejścia - wyjścia: sub -out, pre-out, tak żeby dał się wpiąć to co mam. Reszta jak sie chce.

Dziękuję z góry za wszelkie  sugestie. 

Napisano

Cześć :) Z używanych sprawdziłbym Cambridge Azur 851A, lekko jaśniejsze granie od Audiolaba, ale ogółem to grający naturalnie wzmak.

Z nówek minimalnie drożej, ale zauważalnie lepiej - Audiolab 7000A :) Bardzo fajny wzmacniacz, omawiamy go w tym filmie i porównujemy do 6000 :)

Napisano

A Haiku Sol II.

Ma wszystko co potrzebuje, do tego odpowiada mi wygląd i jest rodzimym produktem, co też uważam za plus.

Taki zestawienie może mieć racje bytu?

Audiolab 7000a też lubi ''zabrumić'' jak jego tańszy brat?

Napisano
2 minuty temu, Pitt39 napisał:

A Haiku Sol II.

Bardzo specyficzny wzmacniacz (miałem na własność). Wyjątkowe nasycenie i bogactwo barw. Nie słyszałem go z Twoimi kolumnami, ale obawiam się, że z Dali może być całościowo zbyt miękko i do tego za gęsto na średnicy. Może się to podobać w akustycznym plumkaniu, ale obstawiam problemy w rocku i większych składach. Nie brałbym w ciemno, chyba, że jest wyjątkowa okazja i szacujesz, że niewiele stracisz na ewentualnej odsprzedaży.

Napisano

No właśnie czytałem Twoje przygody z tym wzmakiem i poszukiwaniem kolumn pod nie.

No to co napisałeś raczej nie brzmi zbyt zachęcająco, choć nie ukrywam że sposobał mi sie tak "ocznie".

Najtańszy na olx wisi za 4.5k. w rozsądnej odległości ode mnie 

Napisano
4 godziny temu, Pitt39 napisał:

Audiolab 7000a też lubi ''zabrumić'' jak jego tańszy brat?

Osobiście się z tym nie spotkałem, nie kojarzę też takich zgłoszeń od klientów :) 

Napisano
20 godzin temu, Pitt39 napisał:

No właśnie czytałem Twoje przygody z tym wzmakiem

Stare dzieje. Byłem wtedy młody i głupi i dobrałem do SOL-a II niewłaściwe paczki. Dziś jestem stary i głupi, więc spróbowałbym z zupełnie innymi kolumnami. Raczej coś po twardej i szybkiej stronie. :)