Skocz do zawartości

Nowy wzmacniacz do Dali Mentor Menuet

Pitt39

Recommended Posts

Witam i kłaniam sie po sam pas.

Jak w tytule; jakiś nowy wzmacniacz do tych maluszków.

Obecnie gra audiolab 6000a.  Póki co nie miałem za wiele klocków w mojej komórce na szczotki - mały chińczyk i starszy Marantz - i tak głowie się czy da się coś lepiej. Reszta toru to sub. Svs sb1000pro, Bluesound Node 2i, CD Marantz 63 KIS(nic już z tego nie ruszam  i zostaje jak jest).

Budżet: 3 -5k zł(sprzęt używany, im mniej tym lepiej)

Odsłuch: trójkąt 180 cm, pomieszczenie 10m2.

Akustyka: coś zrobiona własnymi siłami, raczej nie jest to żywy pokoik

Oczekiwania słuchowe: neutralność, niech już nic od siebie nie dodaje. Dali mocno wypychają średnice, grają po jasnej stronie i bardziej nie trzeba. Fajnie jakby dobrze grał od dołu, bo przeważnie słucham cicho. Fajnie jakby coś wiecej pokazał na basie od audiolaba.

Oczekiwania wizualne: może być duży(jest na to miejsce), musi byc czarny. Fajnie jakby miał jakiś mały wyświetlacz(jak nie będzie przeżyje). 

Wejścia - wyjścia: sub -out, pre-out, tak żeby dał się wpiąć to co mam. Reszta jak sie chce.

Dziękuję z góry za wszelkie  sugestie. 

2 minuty temu, Pitt39 napisał:

A Haiku Sol II.

Bardzo specyficzny wzmacniacz (miałem na własność). Wyjątkowe nasycenie i bogactwo barw. Nie słyszałem go z Twoimi kolumnami, ale obawiam się, że z Dali może być całościowo zbyt miękko i do tego za gęsto na średnicy. Może się to podobać w akustycznym plumkaniu, ale obstawiam problemy w rocku i większych składach. Nie brałbym w ciemno, chyba, że jest wyjątkowa okazja i szacujesz, że niewiele stracisz na ewentualnej odsprzedaży.

20 godzin temu, Pitt39 napisał:

No właśnie czytałem Twoje przygody z tym wzmakiem

Stare dzieje. Byłem wtedy młody i głupi i dobrałem do SOL-a II niewłaściwe paczki. Dziś jestem stary i głupi, więc spróbowałbym z zupełnie innymi kolumnami. Raczej coś po twardej i szybkiej stronie. :)