Piotr Sonido Napisano 27 lutego Napisano 27 lutego Troche za mała ta różnica cenowa mimo że będzie to teoretycznie układ mocniejszy. Wiemy, z doświadczenia, że zapewne skończy się na tej samej barwie głosu tylko straci kontrole delikatnie później. Biorąc pod uwagę że kupujemy dwa elementy wzmak + stream zamiast jednego.... no ale poczekajmy może tylko ja nie widze na ten moment zastosowania dla niego. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 27 lutego Autor Napisano 27 lutego Wydaje mi się ,że najszersza grupa odbiorców to osoby z Wiim Ultra, którzy chcą mieć pasujący wzmacniacz w tym samym rozmiarze. Myślę,że gdyby miał premierę razem z Ultra to byłby bardziej popularny. Mi to się marzy taka " wieża " ultra,wzmacniacz i CD. Teraz już sporo " ultrasów " zdążyła wzmacniacz kupić a może i zmienić. Zobaczymy jak wyjdzie. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 27 lutego Napisano 27 lutego Pytanie co mają teraz. Bo jednak wiele urządzeń w klasie AB zapewne zagra lepiej. Ale tak wiem o czym mówisz. Ludzie uwielbiają komplety. Także tak. Tylko znowu rodzi się pytanie jak wyżej. Bierzez Amp i po problemie. Ta różnica w mocy będzie nie odczuwalna. Nie spodziewam się CD spod loga Wiim. Odpisz, cytując
jacek2 Napisano 28 lutego Napisano 28 lutego Dnia 9.01.2025 o 10:58, Tomasz S. napisał: Cześć, Chciałbym założyć temat gdzie moglibyśmy wrzucać nowinki sprzętowe i podobne. Na pierwszy ogień napakowany pod korek Eversolo DMP-A6 gen 2. Jest zasilania liniowe, HDMI ARC ( i wyjście HDMI dla audio ) , możliwość wbudowania szybkiego dysku do 4 TB, dołożenia zewnętrznych CD, 6 calowy ekran, XLR, obsługa SMB i więcej. Moim zdaniem wygląda super https://www.audiophonics.fr/en/streamers/eversolo-dmp-a6-gen2-p-20411.html Zdjęcia: Promo: Specyfikacja: Ktoś porównywał z pierwszą generacją...? Jaka jest różnica w odsłuchu...? Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano Wtorek o 08:48 Autor Napisano Wtorek o 08:48 Eversolo szykuje all in one, będzie nawet wersja z CD Opis od kolegów z Q21: Wzmacniacz zintegrowany i streamer EverSolo Play EverSolo Play | Stereofoniczny, zintegrowany wzmacniacz i streamer | Streaming Amp | AKM AK4493 | Korekcja akustyki FIR | Multi-room | Roon Ready | Klasa D | 110W | Trigger | HDMI ARC | DSD512 | MQA EverSolo Play to m.in innowacyjny odtwarzacz strumieniowy, który łączy kompaktową, aluminiową obudowę z dotykowym ekranem, rozbudowanym systemem operacyjnym i zaawansowanymi możliwościami dźwiękowymi. Sercem Play jest układ AKM AK4493 i wzmacniacz klasy D, oferujące wysoką jakość dźwięku (60 W/8 Ohm lub 110 W/4 Ohm) z doskonałym SNR i niskimi zniekształceniami. Urządzenie wspiera kluczowe serwisy streamingowe, w tym Tidal Connect, Qobuz, Deezer i Spotify Connect, a także odtwarzanie lokalnych plików z NAS. Dodatkowo Play oferuje funkcje multi-room, zaawansowaną korekcję pomieszczenia oraz bogaty zestaw portów - od HDMI ARC po wejście gramofonowe. Dzięki 5.5-calowemu wyświetlaczowi HD oraz wsparciu dla plików wysokiej rozdzielczości, EverSolo Play w pełni odpowiada potrzebom współczesnych audiofilów, oferując zarówno niezależną obsługę za pośrednictwem ekranu, jak i zdalne sterowanie aplikacją mobilną. Główne Cechy: Duży dotykowy ekran HD: 5.5-calowy wyświetlacz LCD o wysokiej rozdzielczości zapewnia szybkie reakcje i intuicyjną nawigację po interfejsie Zaawansowany system operacyjny: Oparty na Androidzie UI został zaprojektowany od podstaw dla EverSolo Play, umożliwiając bezproblemowe korzystanie z wbudowanych aplikacji oraz obsługę dodatkowych, zainstalowanych przez użytkownika programów Wsparcie dla plików Hi-Res: Obsługa DSD512, PCM do 768 kHz/32 bit oraz dekodowanie MQA pozwala cieszyć się studyjną jakością dźwięku z plików lokalnych i usług streamingowych Szeroki wybór wejść i wyjść: Na tylnym panelu znajdują się wejścia optyczne (TOSLINK) i koaksjalne, HDMI ARC, wejście gramofonowe MM/MC, wyjście subwoofera, a także dwa porty USB-A (jeden do odtwarzania plików, drugi jako wyjście USB do zewnętrznego DAC) Aplikacja mobilna EverSolo: Umożliwia pełne sterowanie odtwarzaczem, wyszukiwanie w wielu serwisach streamingowych jednocześnie oraz funkcję screencast — podglądu i sterowania interfejsem EverSolo Play bezpośrednio z telefonu Mocny procesor i pamięć: Quad-core ARM Cortex-A55 wraz z 4 GB RAM i 32 GB pamięci eMMC zapewniają płynną pracę systemu i natychmiastowe reakcje interfejsu Solidna aluminiowa obudowa: Wytrzymała konstrukcja z aluminium z aluminiową przednią płytą gwarantuje trwałość i elegancki wygląd, zgodny z estetyką Hi-Fi Sideloading aplikacji: Możliwość instalacji dodatkowych aplikacji spoza wbudowanych, co rozszerza funkcjonalność urządzenia v Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano Środa o 13:27 Autor Napisano Środa o 13:27 (edytowany) Wiim pokaże trochę nowości na targach Będzie Amp Ultra, Smart głośniki i bezprzewodowy subwoofer. Niestety cen nie ma a dostępność nie wcześniej niż Q3 tego roku ( ale raczej w USA ) Info i zdjęcia tu: https://darko.audio/2025/05/say-hello-to-the-wiim-amp-ultra-sound-sub-pro/ Edytowano Środa o 13:31 przez Tomasz S. 1 Odpisz, cytując
bulbulator1 Napisano Środa o 21:06 Napisano Środa o 21:06 "Pierwsze recenzje" chyba można pod to podciągnąć zapowiedź testu monitora Pylona Jaspera by Erin'sAudioCorner. Ciekaw jestem jak wrażenia, co wyjdzie w pomiarach. 1 Odpisz, cytując
d00 Napisano wczoraj o 09:39 Napisano wczoraj o 09:39 20 godzin temu, Tomasz S. napisał: Wiim pokaże trochę nowości na targach Będzie Amp Ultra, Smart głośniki i bezprzewodowy subwoofer. Niestety cen nie ma a dostępność nie wcześniej niż Q3 tego roku ( ale raczej w USA ) Info i zdjęcia tu: https://darko.audio/2025/05/say-hello-to-the-wiim-amp-ultra-sound-sub-pro/ Lubię to, co robi WiiM. Idą w fajnym kierunku, z dobrą jakością, porządnym brzmieniem i we względnie normalnych pieniądzach, a nie "audiofilskich" za to samo, a nawet często gorsze. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano wczoraj o 11:04 Autor Napisano wczoraj o 11:04 @d00 całkiem fajnie się kreują. Te Smart głośniki można zintegrować jako surroundy czy centralny. Mam nadzieję,że ceny dalej będą atrakcyjne, subwoofer też kusi. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu https://www.audioadvice.com/products/eversolo-play-streaming-amplifier?utm_source=youtube&utm_medium=video&utm_campaign=20250515+Eversolo+Play 699$ bez cd-799 z cd. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: 699$ bez cd-799 z cd. Widziałem te ceny tylko w Euro. Ciekawe co tam w środku siedzi jeżeli chodzi o wzmocnienie. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Widziałem te ceny tylko w Euro. Ciekawe co tam w środku siedzi jeżeli chodzi o wzmocnienie. Na jakieś super granie to nie ma co liczyć. To raczej taki klocek do sypialni albo do tv. Klasa D 2x60W przy 8ohm i 2x100W przy 4 ohm. Odpisz, cytując
fp74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Właśnie zaczęła się dystrybucja najnowszego Nucleus One. Przyjechał do mnie wczoraj i dziś od rana gra. Wygląd, wykonanie, wygoda i funkcjonalność bez zarzutu. Dotąd miałem ifi zen stream też na Roon'ie - czy grał lepiej czy gorzej nie umiem ocenić z pamięci. Zresztą to bez znaczenia bo Nucleus jako dedykowany serwer muzyczny do Roon'a ma być przede wszystkim wygodny i funkcjonalny i taki jest. Jak ktoś używa Roon'a to wg mnie za 2800 warto. Do niczego innego się nie nadaje. Odpisz, cytując
Recommended Posts