Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Troche za mała ta różnica cenowa mimo że będzie to teoretycznie układ mocniejszy.

Wiemy, z doświadczenia, że zapewne skończy się na tej samej barwie głosu tylko straci kontrole delikatnie później.

Biorąc pod uwagę że kupujemy dwa elementy wzmak + stream zamiast jednego.... no ale poczekajmy może tylko ja nie widze na ten moment zastosowania dla niego.

Napisano

Wydaje mi się ,że najszersza grupa odbiorców to osoby z Wiim Ultra, którzy chcą mieć pasujący wzmacniacz w tym samym rozmiarze. Myślę,że gdyby miał premierę razem z Ultra to byłby bardziej popularny. Mi to się marzy taka " wieża " ultra,wzmacniacz i CD. Teraz już sporo " ultrasów " zdążyła wzmacniacz kupić a może i zmienić. Zobaczymy jak wyjdzie.

Napisano

Pytanie co mają teraz. Bo jednak wiele urządzeń w klasie AB zapewne zagra lepiej.

Ale tak wiem o czym mówisz. Ludzie uwielbiają komplety. Także tak. Tylko znowu rodzi się pytanie jak wyżej. Bierzez Amp i po problemie. Ta różnica w mocy będzie nie odczuwalna.

Nie spodziewam się CD spod loga Wiim.

Napisano
Dnia 9.01.2025 o 10:58, Tomasz S. napisał:

Cześć,

Chciałbym założyć temat gdzie moglibyśmy wrzucać nowinki sprzętowe i podobne.

Na pierwszy ogień napakowany pod korek Eversolo DMP-A6 gen 2.

Jest zasilania liniowe, HDMI ARC ( i wyjście HDMI dla audio ) , możliwość wbudowania szybkiego dysku do 4 TB, dołożenia zewnętrznych CD, 6 calowy ekran, XLR, obsługa SMB i więcej.

Moim zdaniem wygląda super :)

https://www.audiophonics.fr/en/streamers/eversolo-dmp-a6-gen2-p-20411.html

Zdjęcia:

20411-eversolo-dmp-a6-gen2-inpage1.jpg.18faeaaf7676b37d10b60a08924a85fc.jpg

eversolo-dmp-a6-gen2.jpg.333c971cc9609a452eb18c13309dcd75.jpg

eversolo-dmp-a6-gen2.jpg.6175e18aa49155b6a269f6a1e0159006.jpg

Promo:

20411-eversolo-dmp-a6-gen2-inpage2.jpg.cf0fda9b7d045610c0bbfd20eae14d82.jpg

Specyfikacja:

image.png.19d34255936e421aa627a4657b2dd12e.png

eversolo-dmp-a6-gen2.jpg

Ktoś porównywał z pierwszą generacją...? Jaka jest różnica w odsłuchu...?

• 2 months later...
Napisano

Eversolo szykuje all in one, będzie nawet wersja z CD :)

Opis od kolegów z Q21:

Wzmacniacz zintegrowany i streamer EverSolo Play

EverSolo Play | Stereofoniczny, zintegrowany wzmacniacz i streamer | Streaming Amp | AKM AK4493 | Korekcja akustyki FIR | Multi-room | Roon Ready | Klasa D | 110W | Trigger | HDMI ARC | DSD512 | MQA

EverSolo Play to m.in innowacyjny odtwarzacz strumieniowy, który łączy kompaktową, aluminiową obudowę z dotykowym ekranem, rozbudowanym systemem operacyjnym i zaawansowanymi możliwościami dźwiękowymi. Sercem Play jest układ AKM AK4493 i wzmacniacz klasy D, oferujące wysoką jakość dźwięku (60 W/8 Ohm lub 110 W/4 Ohm) z doskonałym SNR i niskimi zniekształceniami. Urządzenie wspiera kluczowe serwisy streamingowe, w tym Tidal Connect, Qobuz, Deezer i Spotify Connect, a także odtwarzanie lokalnych plików z NAS. Dodatkowo Play oferuje funkcje multi-room, zaawansowaną korekcję pomieszczenia oraz bogaty zestaw portów - od HDMI ARC po wejście gramofonowe. Dzięki 5.5-calowemu wyświetlaczowi HD oraz wsparciu dla plików wysokiej rozdzielczości, EverSolo Play w pełni odpowiada potrzebom współczesnych audiofilów, oferując zarówno niezależną obsługę za pośrednictwem ekranu, jak i zdalne sterowanie aplikacją mobilną.

Główne Cechy:

Duży dotykowy ekran HD: 5.5-calowy wyświetlacz LCD o wysokiej rozdzielczości zapewnia szybkie reakcje i intuicyjną nawigację po interfejsie

Zaawansowany system operacyjny: Oparty na Androidzie UI został zaprojektowany od podstaw dla EverSolo Play, umożliwiając bezproblemowe korzystanie z wbudowanych aplikacji oraz obsługę dodatkowych, zainstalowanych przez użytkownika programów

Wsparcie dla plików Hi-Res: Obsługa DSD512, PCM do 768 kHz/32 bit oraz dekodowanie MQA pozwala cieszyć się studyjną jakością dźwięku z plików lokalnych i usług streamingowych

Szeroki wybór wejść i wyjść: Na tylnym panelu znajdują się wejścia optyczne (TOSLINK) i koaksjalne, HDMI ARC, wejście gramofonowe MM/MC, wyjście subwoofera, a także dwa porty USB-A (jeden do odtwarzania plików, drugi jako wyjście USB do zewnętrznego DAC)

Aplikacja mobilna EverSolo: Umożliwia pełne sterowanie odtwarzaczem, wyszukiwanie w wielu serwisach streamingowych jednocześnie oraz funkcję screencast — podglądu i sterowania interfejsem EverSolo Play bezpośrednio z telefonu

Mocny procesor i pamięć: Quad-core ARM Cortex-A55 wraz z 4 GB RAM i 32 GB pamięci eMMC zapewniają płynną pracę systemu i natychmiastowe reakcje interfejsu

Solidna aluminiowa obudowa: Wytrzymała konstrukcja z aluminium z aluminiową przednią płytą gwarantuje trwałość i elegancki wygląd, zgodny z estetyką Hi-Fi

Sideloading aplikacji: Możliwość instalacji dodatkowych aplikacji spoza wbudowanych, co rozszerza funkcjonalność urządzenia

v

Napisano
20 godzin temu, Tomasz S. napisał:

Wiim pokaże trochę nowości na targach :)

Będzie Amp Ultra, Smart głośniki i bezprzewodowy subwoofer.

Niestety cen nie ma a dostępność nie wcześniej niż Q3 tego roku ( ale raczej w USA ) 

Info i zdjęcia tu: https://darko.audio/2025/05/say-hello-to-the-wiim-amp-ultra-sound-sub-pro/

Wiim-AMP-Ultra-1-3.webp.36a0d5dd1c389c08da5ecff0936b3152.webp

Lubię to, co robi WiiM. Idą w fajnym kierunku, z dobrą jakością, porządnym brzmieniem i we względnie normalnych pieniądzach, a nie "audiofilskich" za to samo, a nawet często gorsze. ;)

Napisano

Właśnie zaczęła się dystrybucja najnowszego Nucleus One. Przyjechał do mnie wczoraj i dziś od rana gra. Wygląd, wykonanie, wygoda i funkcjonalność bez zarzutu.  Dotąd miałem ifi zen stream też na Roon'ie - czy grał lepiej czy gorzej nie umiem ocenić z pamięci. Zresztą to bez znaczenia bo Nucleus jako dedykowany serwer muzyczny do Roon'a ma być przede wszystkim wygodny i funkcjonalny i taki jest. Jak ktoś używa Roon'a to wg mnie za 2800 warto. Do niczego innego się nie nadaje. roon_2.jpg.3117be4908bf4295f74a152b028781c0.jpg