Krzysztof Kasprowicz Napisano Sobota o 21:22 Udostępnij Napisano Sobota o 21:22 (edytowany) Kupiłem wzmacniacz Yamaha a-s 701 i szukam teraz odtwarzacza sieciowego , możecie coś polecić ? Po głowie chodzi mi wimm ultra 🤔 co o tym myślicie ? Ps, nie mam pojęcia jak i jakimi kablami to połączyć . HDMI arc do tv ? Czy optykiem ? Do Yamahy RCA czy coax out? Lub trigger out ? I do jakiego wejścia w wzmaku 😉 Pytanie nr. 2 Na razie grać będzie z kolumnami podłogowymi Taga harmony 607f Będę myślał nad zmianą , i sprzedawca polecił mi tesi5 , słuchałem ich na odsłuchu . Czy jest coś lepszego w tym przedziale cenowym co tesi5 co zagra o wiele lepiej od tych z Taga harmony 607f? Pozdrawiam Edytowano Sobota o 21:22 przez Krzysztof Kasprowicz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Niedziela o 12:04 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:04 Ja jestem z Ultry bardzo zadowolony. Z tv do Wiim po HDMI ( z tv to musi być port HDMI ARC ) a z Wiima do Yamahy po RCA. Z tego co pamiętam to Yamaha 701 nie ma Trigger in. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kasprowicz Napisano Niedziela o 13:14 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 13:14 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Ja jestem z Ultry bardzo zadowolony. Z tv do Wiim po HDMI ( z tv to musi być port HDMI ARC ) a z Wiima do Yamahy po RCA. Z tego co pamiętam to Yamaha 701 nie ma Trigger in. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 13:19 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:19 15 godzin temu, Krzysztof Kasprowicz napisał: Kupiłem wzmacniacz Yamaha a-s 701 i szukam teraz odtwarzacza sieciowego , możecie coś polecić ? Po głowie chodzi mi wimm ultra 🤔 co o tym myślicie ? Ps, nie mam pojęcia jak i jakimi kablami to połączyć . HDMI arc do tv ? Czy optykiem ? Do Yamahy RCA czy coax out? Lub trigger out ? I do jakiego wejścia w wzmaku 😉 Pytanie nr. 2 Na razie grać będzie z kolumnami podłogowymi Taga harmony 607f Będę myślał nad zmianą , i sprzedawca polecił mi tesi5 , słuchałem ich na odsłuchu . Czy jest coś lepszego w tym przedziale cenowym co tesi5 co zagra o wiele lepiej od tych z Taga harmony 607f? Pozdrawiam Witaj, Z Twoim wzmacniaczem jest kilka propozycji, które mogłyby dać dobry efekt. Chociażby ze wspomnianą wcześniej Tesi 5 która brzmi ciepło i jest miła w odsłuchu. Aczkolwiek gdybyś chciał jeszcze usłyszeć coś bardziej zadziornego i dynamiczniejszego to zachęcam Cię do odsłuchu Elac Debut Reference F5 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 08:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:36 Cześć WiiM Ultra to fajny kierunek. Rozsądny DAC, bardzo dobre wyposażenie. Podpinasz TV po HDMI, a do wzmacniacza raczej po RCA - moim zdaniem DAC z WiiMa zagra lepiej niż z Yamahy. W kwestii kolumn Wszystko zależy od tego, czego Ci obecnie brakuje. Zachęcam do obejrzenia poniższych filmów, a także do kontaktu i umówienia się na odsłuch Podziałamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kasprowicz Napisano wczoraj o 22:05 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 22:05 Dzięki za pomoc , coś już tam wiem 😉 , ale mam jeszcze jedno , może głupie pytanie : Jak to połączyć z tym wimmem w przypadku jak bym chciał korzystać z dac yamachy i odwrotnie jak bym chciał korzystać z dac z wimm ? Dobrze to rozumiem , że wimm do yamahy i głośniki a odwrotnie Yamaha do wimm i z niego głośniki ? 🤔😉 Bo z tego co wyczytałem to będzie lepszy dźwięk z dac winna. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Z wiim wychodzisz analogowo do wzmacniacza przewodem 2xRca- 2xRca. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Wystarczy Ci nawet Wiim mini i po optyku a różnice dołóż do kolumn. Heco Aurora 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kasprowicz Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu Dziękuję za pomoc 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts