Krzysztof Kasprowicz Napisano 11 stycznia Napisano 11 stycznia (edytowany) Kupiłem wzmacniacz Yamaha a-s 701 i szukam teraz odtwarzacza sieciowego , możecie coś polecić ? Po głowie chodzi mi wimm ultra 🤔 co o tym myślicie ? Ps, nie mam pojęcia jak i jakimi kablami to połączyć . HDMI arc do tv ? Czy optykiem ? Do Yamahy RCA czy coax out? Lub trigger out ? I do jakiego wejścia w wzmaku 😉 Pytanie nr. 2 Na razie grać będzie z kolumnami podłogowymi Taga harmony 607f Będę myślał nad zmianą , i sprzedawca polecił mi tesi5 , słuchałem ich na odsłuchu . Czy jest coś lepszego w tym przedziale cenowym co tesi5 co zagra o wiele lepiej od tych z Taga harmony 607f? Pozdrawiam Edytowano 11 stycznia przez Krzysztof Kasprowicz Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 12 stycznia Napisano 12 stycznia Ja jestem z Ultry bardzo zadowolony. Z tv do Wiim po HDMI ( z tv to musi być port HDMI ARC ) a z Wiima do Yamahy po RCA. Z tego co pamiętam to Yamaha 701 nie ma Trigger in. Odpisz, cytując
Krzysztof Kasprowicz Napisano 12 stycznia Autor Napisano 12 stycznia 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Ja jestem z Ultry bardzo zadowolony. Z tv do Wiim po HDMI ( z tv to musi być port HDMI ARC ) a z Wiima do Yamahy po RCA. Z tego co pamiętam to Yamaha 701 nie ma Trigger in. 👍 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 stycznia Napisano 12 stycznia 15 godzin temu, Krzysztof Kasprowicz napisał: Kupiłem wzmacniacz Yamaha a-s 701 i szukam teraz odtwarzacza sieciowego , możecie coś polecić ? Po głowie chodzi mi wimm ultra 🤔 co o tym myślicie ? Ps, nie mam pojęcia jak i jakimi kablami to połączyć . HDMI arc do tv ? Czy optykiem ? Do Yamahy RCA czy coax out? Lub trigger out ? I do jakiego wejścia w wzmaku 😉 Pytanie nr. 2 Na razie grać będzie z kolumnami podłogowymi Taga harmony 607f Będę myślał nad zmianą , i sprzedawca polecił mi tesi5 , słuchałem ich na odsłuchu . Czy jest coś lepszego w tym przedziale cenowym co tesi5 co zagra o wiele lepiej od tych z Taga harmony 607f? Pozdrawiam Witaj, Z Twoim wzmacniaczem jest kilka propozycji, które mogłyby dać dobry efekt. Chociażby ze wspomnianą wcześniej Tesi 5 która brzmi ciepło i jest miła w odsłuchu. Aczkolwiek gdybyś chciał jeszcze usłyszeć coś bardziej zadziornego i dynamiczniejszego to zachęcam Cię do odsłuchu Elac Debut Reference F5 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html Odpisz, cytując
Q21 Napisano 13 stycznia Napisano 13 stycznia Cześć WiiM Ultra to fajny kierunek. Rozsądny DAC, bardzo dobre wyposażenie. Podpinasz TV po HDMI, a do wzmacniacza raczej po RCA - moim zdaniem DAC z WiiMa zagra lepiej niż z Yamahy. W kwestii kolumn Wszystko zależy od tego, czego Ci obecnie brakuje. Zachęcam do obejrzenia poniższych filmów, a także do kontaktu i umówienia się na odsłuch Podziałamy. Odpisz, cytując
Krzysztof Kasprowicz Napisano 13 stycznia Autor Napisano 13 stycznia Dzięki za pomoc , coś już tam wiem 😉 , ale mam jeszcze jedno , może głupie pytanie : Jak to połączyć z tym wimmem w przypadku jak bym chciał korzystać z dac yamachy i odwrotnie jak bym chciał korzystać z dac z wimm ? Dobrze to rozumiem , że wimm do yamahy i głośniki a odwrotnie Yamaha do wimm i z niego głośniki ? 🤔😉 Bo z tego co wyczytałem to będzie lepszy dźwięk z dac winna. Pozdr Odpisz, cytując
1Ender Napisano 14 stycznia Napisano 14 stycznia Z wiim wychodzisz analogowo do wzmacniacza przewodem 2xRca- 2xRca. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 stycznia Napisano 14 stycznia Wystarczy Ci nawet Wiim mini i po optyku a różnice dołóż do kolumn. Heco Aurora 700 Odpisz, cytując
Krzysztof Kasprowicz Napisano 14 stycznia Autor Napisano 14 stycznia Dziękuję za pomoc 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts