Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Kupiłem wzmacniacz Yamaha a-s 701 i szukam teraz odtwarzacza sieciowego , możecie coś polecić ? 

Po głowie chodzi mi wimm ultra 🤔 co o tym myślicie ? 

Ps, nie mam pojęcia jak i jakimi kablami to połączyć . HDMI arc do tv ? Czy optykiem ? 

Do Yamahy RCA czy coax out? Lub trigger out ?  I do jakiego wejścia w wzmaku 😉

Pytanie nr. 2 

Na razie grać będzie z kolumnami podłogowymi Taga harmony 607f 

Będę myślał nad zmianą , i sprzedawca polecił mi tesi5 , słuchałem ich na odsłuchu . Czy jest coś lepszego w tym przedziale cenowym co tesi5 co zagra o wiele lepiej od tych z Taga harmony 607f?

Pozdrawiam 

Edytowano przez Krzysztof Kasprowicz
Napisano
15 godzin temu, Krzysztof Kasprowicz napisał:

Kupiłem wzmacniacz Yamaha a-s 701 i szukam teraz odtwarzacza sieciowego , możecie coś polecić ? 

Po głowie chodzi mi wimm ultra 🤔 co o tym myślicie ? 

Ps, nie mam pojęcia jak i jakimi kablami to połączyć . HDMI arc do tv ? Czy optykiem ? 

Do Yamahy RCA czy coax out? Lub trigger out ?  I do jakiego wejścia w wzmaku 😉

Pytanie nr. 2 

Na razie grać będzie z kolumnami podłogowymi Taga harmony 607f 

Będę myślał nad zmianą , i sprzedawca polecił mi tesi5 , słuchałem ich na odsłuchu . Czy jest coś lepszego w tym przedziale cenowym co tesi5 co zagra o wiele lepiej od tych z Taga harmony 607f?

Pozdrawiam 

Witaj,

Z Twoim wzmacniaczem jest kilka propozycji, które mogłyby dać dobry efekt.

Chociażby ze wspomnianą wcześniej Tesi 5 która brzmi ciepło i jest miła w odsłuchu. Aczkolwiek gdybyś chciał jeszcze usłyszeć coś bardziej zadziornego i dynamiczniejszego to zachęcam Cię do odsłuchu Elac Debut Reference F5

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html

Napisano

Cześć :) 

WiiM Ultra to fajny kierunek. Rozsądny DAC, bardzo dobre wyposażenie. 

Podpinasz TV po HDMI, a do wzmacniacza raczej po RCA - moim zdaniem DAC z WiiMa zagra lepiej niż z Yamahy. 

W kwestii kolumn :) Wszystko zależy od tego, czego Ci obecnie brakuje. Zachęcam do obejrzenia poniższych filmów, a także do kontaktu i umówienia się na odsłuch :) Podziałamy. 

Napisano

Dzięki za pomoc , coś już tam wiem 😉 , ale mam jeszcze jedno , może głupie pytanie

Jak to połączyć z tym wimmem w przypadku jak bym chciał korzystać z dac yamachy i odwrotnie jak bym chciał korzystać z dac z wimm ? 

Dobrze to rozumiem , że wimm do yamahy i głośniki a odwrotnie Yamaha do wimm i z niego głośniki ? 🤔😉 Bo z tego co wyczytałem to będzie lepszy dźwięk z dac winna.

Pozdr