tomikin Napisano 20 lutego Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 17 godzin temu, aG3nt napisał: Ogólnie wchodzę "w kable" I dobrze Kuj żelazo póki gorące 17 godzin temu, aG3nt napisał: Jeszcze tylko dopowiem że ten Tellurium UB2 inaczej brzmi niewygrzany (ostrzej, jaśniej) a inaczej po wygrzaniu (cieplej). Róźnica jest spora, chociaż już po 15-20h wygrzewania owa ostrzejsza konturowość zanika na rzecz przyjemniejszych muśnięć muzyki I to narasta Czy ta "ostrzejsza konturowość" tyczy się również basu ? Mam na myśli to czy uderzenie na basie nie dostaje bardziej łagodnego i miękkiego charakteru ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aG3nt Napisano 20 lutego Udostępnij Napisano 20 lutego (edytowany) 7 godzin temu, tomikin napisał: Czy ta "ostrzejsza konturowość" tyczy się również basu ? Mam na myśli to czy uderzenie na basie nie dostaje bardziej łagodnego i miękkiego charakteru ? To dotyczy całego zakresu tonalnego, także basu. Ale jest to wszystko ładnie kontrolowane. Jakby ktoś na nowo poukładał dzwięki a efekt końcowy zdecydowanie mi bardziej odpowiada Edytowano 20 lutego przez aG3nt 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikin Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cardas 101 Speaker - na pierwszy rzut oka nie porywa designem a w dodatku przychodzi zapakowany jak chińska zabawka w torebce foliowej z kawałkiem tekturki, na szczęście jak już się go weźmie do ręki wrażenia są nieco lepsze. Jest w miarę elastyczny i ma banany rozporowe, które łatwo wchodzą w terminale i pewnie w nich siedzą. Na zdjęciach w necie przewód wydaje się grubszy. Skromność od pierwszego wejrzenia Czego więc można się spodziewać po tak niepozornym, szarym kabelku za ponad 1000 zł w długości 2x2m ? Pomyślałem, że jak system zagra z nim słabo to ze względu na cenę trochę się z niego ponabijam Beki jednak nie będzie bo być nie może, to co ten kabel zrobił z moim audio przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Nie chodzi o to, że nagle moje graty grają o poziom wyżej czy coś w tym stylu, że jest atomowy bas, czarująca średnica przy której można odpłynąć czy kosmiczna przestrzeń i dźwięki latają po pokoju jak fajerwerki w sylwestrową noc. Tak jak AQ Type 5 kupił mnie wysoką jakością dźwięku i graniem nowoczesnym, technicznym, krystalicznie czystym itd. tak Cardas 101 pozamiatał mnie naturalnością i prawdziwością przekazu. Brzmienie systemu ze sto jedynką jest analogowe, klasyczne, lekko wygładzone, naturalne jak już wspomniałem, po prostu czuć "old school" Jednocześnie od strony technicznej wszystko jest na swoim miejscu, góra wyraźna i niemęcząca, przyjemna średnica z pięknymi wokalami, dobry, zwarty bas ze świetną kontrolą i wypełnieniem na środku, jest detal, porządek na scenie, synergia w brzmieniu miedzy poszczególnymi pasmami, są emocje... Wow, to jest to ! Gdybym miał się do czegoś doczepić to chyba jedynie bas mógłby być odrobinę głębszy i mocniejszy, zastanawia mnie jednak czy nadal mieściłoby się to w ramach naturalności Naprawdę nie spodziewałem się, że z Silverów od MA można uzyskać całkiem naturalne brzmienie, słuchając swoich ulubionych utworów niedowierzałem, że brzmią one tak jak zawsze chciałem, żeby brzmiały. Coś pięknego. Na tę chwilę Cardas 101 to jak dla mnie idealny łącznik pomiędzy Regą Brio a MA Silver 100 i słuchając tego zestawienia nic więcej do szczęścia nie jest mi potrzebne Mam jeszcze do przesłuchania Ricable Primus, które czeka trudne zadanie, żeby przebić Cardasa. Zobaczymy czy im się uda. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aG3nt Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Super recenzja. Emocję rosną, ciekawe kto wygra Caras zgodnie z oczekiwaniami okazał się mocnym zawodnikiem Po takim opisie żałuję że go nie sprawdziłem Edytowano 1 godzinę temu przez aG3nt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts