Sebadlu81 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Witam W wolnym czasie kompletuje zestaw audio do pokoju kinowego docelowo ma to być zestaw teufel theater 500 5.1.2 zastanawiam się tylko nad subwooferem który wizualnie najbardziej by pasował do pozostałej składanki kina, teraz cena subwoofera teufela s 6000 sw jest w granichach 1300zł i najwarzniejsze pytanie czy do pokoju 16m2 i w tej cenie znajdę coś lepszego do kina? Chodzi mi o to aby bass bardzo nisko schodził lubię czuć kiedy podłoga mi chodzi pod nogami nie wiem czy na tym subwooferze jest to osiągalne, jeśli tak to oki, jeśli nie kupię coś innego cena i gabaryty nie gra roli ma być po prostu efekt wow, ale też nie chcę kupować sprzętu za 5000 skoro taki teufel będzie wystarczający . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Za 1300 pln to pewnie całkiem niezły subwoofer... ale 1. Jak bas ma być dobry to trzeba więcej niż 1 sztukę i wiedzieć jak to ustawić i skalibrować 2. Patrząc na parametry to to jest słabiutki subwoofer do kina. Porównaj sobie z Klipschem RP1000SW. Np zejście oraz maksymalny SPL. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 9 godzin temu, Sebadlu81 napisał: docelowo ma to być zestaw teufel theater 500 5.1.2 Pomyśl o tym jeszcze raz. Aha bo Ty już to masz? ok 9 godzin temu, Sebadlu81 napisał: najwarzniejsze pytanie czy do pokoju 16m2 i w tej cenie znajdę coś lepszego do kina? No cena jest niska. Magnat RS12 moim zdaniem lepszy. Tylko Klipsch RP1000 to cena 2700. Zejdą do 2150? Nie wiem. No chyba że uzywany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 49 minut temu, Piotr Sonido napisał: Tylko Klipsch RP1000 to cena 2700. Zejdą do 2150? Nie wiem. No chyba że uzywany. Ale jak ma być wow i porządnie to trzeba 2x takiego Klipscha pewnie. Dla jednego wow to będą drżące szklanki w komodzie a dla drugiego róny mocny bas od 20 Hz. Natomiast jeżeli parametry tego Teufela nie są oszukane to za 1300 PLN może być całkiem ok - jak na 1300 PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Tylko Klipsch RP1000 to cena 2700. Zejdą do 2150? Nie wiem. No chyba że uzywany. Nie zapominajmy, że startował z ceny 3599 PLN, więc obecna cena to i tak już duże zejście. Ale tak, jeśli budżet pozwoli, to RP-1000SW będzie bardzo dobrym rozwiązaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts