Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
45 minut temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Bez dwóch zdań poleciłbym Technicsa. Gra lepiej, jest lepiej wykonany i również wygląda lepiej ;) Z czym chcesz go łączyć ?

Monitor Audio Gold 5G 100

50 minut temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Bez dwóch zdań poleciłbym Technicsa. Gra lepiej, jest lepiej wykonany i również wygląda lepiej ;) Z czym chcesz go łączyć ?

Ewentualnie co można polecić dobrego bym się zmieścił ze wzmacniaczem i kolumnami w 10000zł

Napisano
32 minuty temu, Poczatkujacymarcin napisał:

Świetne kolumny, które zasługują na przyzwoity wzmacniacz. :) 

36 minut temu, Poczatkujacymarcin napisał:

Ewentualnie co można polecić dobrego bym się zmieścił ze wzmacniaczem i kolumnami w 10000zł

Jeśli trafiłeś na MA Gold 100 5G w dobrej promocji, to możesz rozważyć nówki. Ale wzmacniacz / all-in-one, to już zdecydowanie proponowałbym używany.

Napisano
1 godzinę temu, Poczatkujacymarcin napisał:

Nie wiem jakiego brzmienia szukasz. Zmieniasz zestaw z jakiegoś czy kompletujesz od zera ? Odtwarzacz CD jest obligatoryjny ? Dużo masz płyt ?

Napisano
1 godzinę temu, Poczatkujacymarcin napisał:

Od zera. A płyt mam dużo 

Goldy to świetne i bardzo często wybierane kolumny w budżecie do 10k. Oparte na mocnym dole, o cieplejszej barwie i fenomenalnej scenie. Dobrze jest sparować je z elektroniką, która poradzi sobie z dolnymi zakresami. Jeśli chcesz wyciągnąć z nich trochę potencjału to sugeruję pójść w system dzielony i połączyć je z Cambridge Audio CXA81 i jakimś podstawowym streamerem na początek typu WiiM Pro. Do tego Cambridge Audio AXC25 i ten Technics zostanie mocno w tyle. Masz już jakąś ofertę za te Goldy ? Bo jeśli masz na nie jakąś okazję to łatwiej będzie proponować elektronikę bo po prostu będzie wiadomo ile zostało kasy do wydania. Słuchałeś ich już?

Napisano

Cześć :) Jak koledzy wyżej wspomnieli, Goldy lubią dobre źródło. Czy będą odpowiednie dla Ciebie dźwiękowo — kwestia gustu, trzeba odsłuchać ;) 

W jakiej cenie możesz je dorwać? Ułatwi to polecenie jakiegoś zestawu ;) 

Napisano

Super kolumny i jestem za że trzeba by do nich podłączyć coś sensownego.

Technicsa nie słuchałem długo więc nie wiem. Magnat całkiem ciekawe urządzenie.

A może

Uzywane Cambridge EVO 150 + transport?

Arcam z poprzedniej linii CDS50 + SA20 na przykład

Napisano
14 godzin temu, Poczatkujacymarcin napisał:

4500zl

Niestety, ale to dość mało jak na wzmacniacz + CD do goldów z nówek. Ewentualnie możesz szukać Audiolaba 8200, ale to jasny wzmak. Z cieplejszych może jakiś Denon PMA-1600NE, ale tu na CD będzie trzeba chwilę zaczekać. 

Napisano
14 godzin temu, Poczatkujacymarcin napisał:

4500zl

Nawet wśród używanego sprzętu to może być za mało na sensowny wzmacniacz + odtwarzacz CD. MA Gold 100 to świetne monitory i są warte tego, żebyś dozbierał na przyzwoitą elektronikę do nich. 

Napisano
17 godzin temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Za 4500 zł spokojnie możesz myśleć o Creek 4040 A lub Cambridge Audio CXA81 MK2.

Problem w tym, że autor wątku chce chyba w tej kwocie zmieścić wzmacniacz i odtwarzacz CD. I pewnie jeszcze 2 kable zasilające, interkonekt i kable głośnikowe.

Napisano
3 godziny temu, Rafał S napisał:

Problem w tym, że autor wątku chce chyba w tej kwocie zmieścić wzmacniacz i odtwarzacz CD. I pewnie jeszcze 2 kable zasilające, interkonekt i kable głośnikowe.

w kwocie chcę zmieścić kolumny i wzmacniacz reszta czyli kable i... to z innej kieszeni:)