Skocz do zawartości

Recommended Posts

To nie chodzi czy zaboli. Moj Singxer kosztowal jakies 700 euro.

Hifiman Serenade chyba cos okolo 1000 euro

Holo Audio Spring 3 jakies 3 tys.

Ta Mola Mola kosztuje 11 tys

Wzmacniacz Gato kosztowal 2500 tys.

Rozbieznosc w cenach spora. I co?

Albo roznic nie bylo, a jak byly - Gato vs Holo - to tylko w glosnosci, co lepsze, czym utwor sie uspokajal roznica znikala calkowicie.

Poprostu roznic nie ma albo sa niewielkie w przetwornikach. Nie odzwierciedlaja ceny - Singxer vs MolaMola.

Oczywiscie to twoje pieniadze, bedziesz mial ochote na cos je wydac, to powinienes, wrecz. Ty masz byc zadowolony z dzwieku, czy cieszyc oko wygladem, naturalna sprawa.

Tylko nie skreslaj tych tanszych urzadzen, bo czesto sa tak samo dobre jak drozsze. Drozsze tylko maja lepszy marketing lub hype.

Edytowano przez Artur Brol

Oho, Artur już zaczyna doradzać w doborze sprzetu :). Przeszedl na wyższy level.

Dnia 28.03.2025 o 22:29, Kordian Kamiński napisał:

Ja jade na tidalu głównie, dostalem takiego tipa od goscia ktory mial rme adi 2 daca fs do sprzedania, żeby z tidalem łączyć się przez roona ponoć jest wtedy lepsza jakość, muszę jeszcze poczekać do kwietnia na kasę żeby tego daca kupić - mało jest w necie testów z trancem czy muzyką elektroniczną w ogóle, także kupuję tylko dlatego że toppinga mi odradzili na mp3store forum, a polecili tego rme szczerze to jak słucham tych testów które są w necie to szału nie robi - ale ponoc taki jest jego urok że nie podbarwia, nie ukrywa mankamentow nagrania itp w sumie chcialbym zobaczyc jak takie cos gra mam zamiar kupić do niego monitory studyjne i lcdki xc. Ale tak się zaczynam zastanawiać co potem; przesłuchałem już parę testów tych daców denafripsa, ma to swoją charakterystykę one moim zdaniem - tez muszę zaznaczyć że słucham tego albo na słuchawkach zwykłym tablecie - czy na modelu za 4k czy za 10, czy za więcej mają swój własny że tak powiem kierunek grania. Musiałbym się jeszcze zapoznać z dacami r2r innych firm. Gdzieś mi kiedyś powiedzieli że jeśli szukam sygnatury "magii" i "czarowania" to muszę poszukać gdzieś w wyższych półkach cenowych, ale nie zapamietalem co to ma być konkretnie mówił to gość który miał jakiś wyższy model holo audio daca, niimbusa us5 pro i susvary, hm może i to bylo combo do takiego grania, ale szukam czegoś o połowę taniej i z zamkniętymi słuchawkami.

W jaki sposób testowałeś te dac w "necie" ?

1 godzinę temu, fp74 napisał:

W rocznym abonamencie 12 usd=50pln/m-c. Czyli flaszkę  marnej łychy albo trzy paczki fajek miesięcznie trzeba poświęcić. To dużo?

Dla jednego mało, dla innego dużo. To indywidualna sprawa.

Co po nie którym , za dużo jest płacić 22 zł za Tidal i koniecznie szukają dostępu do rodzinki.

Z drugiej strony jak policzymy koszta tych wszystkich usług, a wymienię tylko te co sam korzystam to wychodzi spora sumka i dodatkowe 50zł to nie tak mało.

Płacę za: Tidal, Qobuz, Netflix , Canal +, Max , Player , Sky Showtime , Amazon Prime(pewnie o czymś jeszcze zapomniałem) , czasem dobieram miesięczny dostęp do różnych usług.

Wcześniej, parę lat temu słyszałem, że można było za około 2300zł wykupić dożywotni dostęp do Roona.

Sam z niego nie korzystam i raczej nie będę korzystał , bo wystarcza mi to co mam.

Jeszcze raz wracając do tego czy te 50 zł miesięcznie to dużo, to pewnie dla osób , które zarabiają powyżej 10tys zł miesięcznie i nie mają dużych obciążeń kredytowych , to pewnie żaden wydatek. Dla osób zarabiających najniższą krajową, wszędzie szukających oszczędności to pewnie koszt nie do przyjęcia.

Dodam jeszcze że na fajki nie wydaję, bo od 25 lat nie palę. Co do whisky to te najlepsze wcale mi nie smakują(wolę te zwykłe  6 letnie), no i jeszcze kaleczę ją colą. Żonka kupiła mi dwie butelki Grantsa, przed świętami to do tej pory wypiłem z nich tylko dwa drinki, czyli można powiedzieć , że nie piję prawie wcale.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski

2 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Dla jednego mało, dla innego dużo. To indywidualna sprawa.

Co po nie którym za dużo jest płacić 22 zł za Tidal i koniecznie szukają dostępu do rodzinki.

Z drugiej strony jak policzymy koszta tych wszystkich usług, a wymienię tylko te co sam korzystam to wychodzi spora sumka i dodatkowe 50zł to nie tak mało.

Płacę za: Tidal, Qobuz, Netflix , Canal +, Max , Player , Sky Showtime , Amazon Prime(pewnie o czymś jeszcze zapomniałem) , czasem dobieram miesięczny dostęp do różnych usług.

Wcześniej, parę lat temu słyszałem, że można było za około 2300zł wykupić dożywotni dostęp do Roona.

Sam z niego nie korzystam i raczej nie będę korzystał , bo wystarcza mi to co mam.

Jeszcze raz wracając do tego czy te 50 zł miesięcznie to dużo, to pewnie dla osób , które zarabiają powyżej 10tys zł miesięcznie i nie mają dużych obciążeń kredytowych , to pewnie żaden wydatek. Dla osób zarabiających najniższą krajową, wszędzie szukających oszczędności to pewnie koszt nie do przyjęcia.

Kwestia priorytetów. 

9 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

No faktycznie jeśli on komuś jest niezbędny i dużo daje , to jestem jak najbardziej na tak.

Sam nie próbowałem to nie mogę tego ocenić. Sam zakładam(może mylnie) , że nic by mi nie dał na plus.

Czy on daje na plus w brzmieniu - wg mnie nie albo coś co można pominąć.  Płaci się za komfort - wszystko w jednym miejscu (streamingi wszelakie, ściągnięte pliki każdego formatu,  które gdzieś poginęły w czeluściach dysków 😁) no i gigantyczna baza danych, jak sądzę lepsza niż w znanych streamingach. Ale komfort kosztuje. Takie życie. Pozdrawiam.

8 minut temu, fp74 napisał:

Czy on daje na plus w brzmieniu - wg mnie nie albo coś co można pominąć.  Płaci się za komfort - wszystko w jednym miejscu (streamingi wszelakie, ściągnięte pliki każdego formatu,  które gdzieś poginęły w czeluściach dysków 😁) no i gigantyczna baza danych, jak sądzę lepsza niż w znanych streamingach. Ale komfort kosztuje. Takie życie. Pozdrawiam.

Jeśli w brzmieniu nic nie wnosi na duży plus to mi nie potrzebny, bo korzystam tylko i wyłącznie ze streamingu. Z plików nie korzystam, a płyty zgrałem sobie na dysk Eversolo .Wszystko co mi potrzebne jeśli chodzi o wyszukiwanie, dodawanie i zmiany, ogarniam na laptopie w apkach Tidala i Qobuza .Do puszczania muzy najbardziej mi odpowiada apka Mconnect, która dużo bardziej mi odpowiada od apki Eversolo czy Tidal Connect.

Ale skończmy już ten off-top, bo to temat o dacach .