Skocz do zawartości

Montaż głośników dolby atmos

Hydros

Recommended Posts

Witam, proszę o wsparcie posiadam głośniki : focal sib evo dolby atmos 5.1.2  chciałem atmos zawiesić na suficie niestety z tym uchwytem się nie da obrócić odpowiednio, czy będzie dobrze jeśli dam jak na rysunku 1 i 2 pod sufitem  (ale na ścianie ) z atmos i w linii dwa boczne niżej i centralny  5 ? 

PXL_20250123_200249284~2.jpg

Chciałem zamontować głośnik od atmos z tego zestawu nad kanapą ale trzeba by było kombinować z jakimś innym mocowaniem do nich niż te producenta , nwm czy by się dopasowalo jakiś uchwyt do nich także to chyba jedyne rozwiązanie te od atmos pod sufitem , jakiś efekt powinno dac 

18 minut temu, Hydros napisał:

A co myślicie jeśli bym dał atmos tu od boku na ścianie równo z kanapa ,będzie lepiej ? Jako 4 i 5 

PXL_20250124_160453195~3.jpg

Nie ma to żadnego sensu. Atmos to warstwa górna dźwięku obiektowego (upraszczając). Lepiej nie montować nic niż montować w ten sposób. To już lepiej powiesić je maksymalnie pod sufitem po bokach.

Napisano (edytowany)

Tzn chce maksymalnie pod sufitem  atmos ale lepiej  na ścianie gdzie tv i po linni z bocznymi  je dać  ( jak zdjęcie pierwsze ) czy  równo z kanapa  jak zdjęcie drugie i też pod sufitem  czy bez różnicy w tym wypadku na której ścianie dam

Edytowano przez Hydros

19 godzin temu, Hydros napisał:

Witam, proszę o wsparcie posiadam głośniki : focal sib evo dolby atmos 5.1.2  chciałem atmos zawiesić na suficie niestety z tym uchwytem się nie da obrócić odpowiednio, czy będzie dobrze jeśli dam jak na rysunku 1 i 2 pod sufitem  (ale na ścianie ) z atmos i w linii dwa boczne niżej i centralny  5 ? 

PXL_20250123_200249284~2.jpg

Kolego ten zestaw nie nadaje się do takiego montażu jak TY chcesz zastosować.

To jest zestaw  działający na zasadzie odbić....

W instrukcji masz wyraźnie napisane jak to montować...

Screenshot_20250125_065416_YouTube.jpg.b8d4072037bcc96ab7c2f8214df3a92e.jpgScreenshot_20250125_065252_YouTube.jpg.9ceb68ded513eea90abc9dd30d84ff6b.jpg

Jedyna słuszna  opcja to frontowa ściana po bokach TV ...

3 i 4 Na twoim  zdjęciu.

I to MUSZĄ być te dwa głośniki z zestawu, które posiadają dodatkowy głośnik na górze 😉

Tutaj masz poglądowy filmik z youtube 

Nie wiem jak to zagra .

Są opinie ,że coś tam słychać ...

Zamontuj i pochwal się ...Ale szczerze bez koloryzowania😁