Kubakk Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Jak źle ustawisz mikrofon (statyw + umik) to dźwięk będzie gówniany , jak przy amerykańskim głośnikowym mordulcu kierunkowym. Od sweet spotu ustawiaj w dalszych odległościach powiedzmy 1m , tak samo do przodu nieregularnie , góra dół , z lewej bardziej do przodu z prawej mniej itd. System elegancko to sobie potem przelicza , a jak ustawisz sześcianowo idealnie to będzie dziadostwo , miałem tak przy 1 zabawie. Kolumny są niesymetrycznie względem mej pozycji a dźwięk jest idealny także z surroundów które są nad głową. Jak się dobrze skalibruje wstępnie , dorzuci krzywe StormAudio (u mnie takie najlepiej się sprawują) ,ew. lekko podbije suwaki vol szczególnie suba ,gdyż ustawiany jest pod 1-5% dźwiękowo filmów które na tyle przywalą ,że będą szyby wibrować ,a tak to jest go jak dla mnie za mało to będzie elegancko. Od czasu do czasu wyłączam filtr diraca , jest inny dźwięk taki jakby "fajniejszy" ale po paru minutach zaczyna męczyć , załączam filtr i jest żyleta poukładana elegancko - natomiast możliwość przełączania pomaga , niekiedy trzeba dać sobie czas przyzwyczaić się do dobrego , że jednak bass nie wibruje stolarką , coś jak dawniej z wieżą sony Po tygodniu oglądania filmów , słuchania chociażby tv z diraciem , nie chce się już używać sprzętu bez diraca Odpisz, cytując
Fonn Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 5 godzin temu, lalka napisał: To naturalne , ponieważ to wzmacniacz stereo wpleciony w amplituner kina domowego .Wyższe modele grają jeszcze lepiej . Męczy mnie myśl czy dokupienie końcówki pa240 razem avr11 zagrało by lepiej niż avr31 Odpisz, cytując
Butler Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Mam bliźniaka AVR31. Nie słyszę różnicy w trybie stereo między wbudowaną końcówka a zewnętrzną. To i tak jest u mnie wymuszone bo ampli ma tylko 7 stopni końcowych, ale uzysku żadnego nie odczułem. Odpisz, cytując
Fonn Napisano 59 minut temu Autor Napisano 59 minut temu 22 godziny temu, lalka napisał: To naturalne , ponieważ to wzmacniacz stereo wpleciony w amplituner kina domowego .Wyższe modele grają jeszcze lepiej . Myślę o dokupieniu centralnego Dynaudio emit 25c,ale czytałem opinie, że przy cichym słuchaniu w tej serii przysiada dynamika. Czy avr11 da radę je pociągnąć, zależy mi na ludzkich wokalach bez ostości a takie ponoć są te Dynaudio. Odpisz, cytując
lalka Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu (edytowany) Myślę, że spokojnie sobie poradzi . Najlepiej zadzwoń tam gdzie nabyłeś Arcama i podpytaj o ten centralny całą resztę, która Cię interesuje. Co do PA240 - napewno będzie lepiej , dużo lepiej , ale czy lepiej od avr31 ? O to również zapytaj specjalistów, nie spekulantów. 😉 Edytowano 44 minuty temu przez lalka Odpisz, cytując
Recommended Posts