Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jak źle ustawisz mikrofon (statyw + umik) to dźwięk będzie gówniany , jak przy amerykańskim głośnikowym mordulcu kierunkowym.

Od sweet spotu ustawiaj w dalszych odległościach powiedzmy 1m , tak samo do przodu nieregularnie , góra dół , z lewej bardziej do przodu z prawej mniej itd. System elegancko to sobie potem przelicza , a jak ustawisz sześcianowo idealnie to będzie dziadostwo , miałem tak przy 1 zabawie. Kolumny są niesymetrycznie względem mej pozycji a dźwięk jest idealny także z surroundów które są nad głową. Jak się dobrze skalibruje wstępnie , dorzuci krzywe StormAudio (u mnie takie najlepiej się sprawują) ,ew. lekko podbije suwaki vol szczególnie suba ,gdyż ustawiany jest pod 1-5% dźwiękowo filmów które na tyle przywalą ,że będą szyby wibrować ,a tak to jest go jak dla mnie za mało to będzie elegancko.

Od czasu do czasu wyłączam filtr diraca , jest inny dźwięk taki jakby "fajniejszy" ale po paru minutach zaczyna męczyć , załączam filtr i jest żyleta poukładana elegancko - natomiast możliwość przełączania pomaga , niekiedy trzeba dać sobie czas przyzwyczaić się do dobrego , że jednak bass nie wibruje stolarką , coś jak dawniej z wieżą sony ;)  Po tygodniu oglądania filmów , słuchania chociażby tv z diraciem , nie chce się już używać sprzętu bez diraca

Napisano
5 godzin temu, lalka napisał:

To naturalne , ponieważ to wzmacniacz stereo  wpleciony w amplituner kina domowego .Wyższe modele grają jeszcze lepiej .

Męczy mnie myśl czy dokupienie końcówki pa240 razem avr11 zagrało by lepiej niż avr31

Napisano

Mam bliźniaka AVR31. Nie słyszę różnicy w trybie stereo między wbudowaną końcówka a zewnętrzną. To i tak jest u mnie wymuszone bo ampli ma tylko 7 stopni końcowych, ale uzysku żadnego nie odczułem.

Napisano
22 godziny temu, lalka napisał:

To naturalne , ponieważ to wzmacniacz stereo  wpleciony w amplituner kina domowego .Wyższe modele grają jeszcze lepiej .

Myślę o dokupieniu centralnego Dynaudio emit 25c,ale czytałem opinie, że przy cichym słuchaniu w tej serii przysiada dynamika.

Czy avr11 da radę je pociągnąć, zależy mi na ludzkich wokalach bez ostości a takie ponoć są te Dynaudio.

Napisano (edytowany)

Myślę,  że spokojnie sobie poradzi .

Najlepiej zadzwoń tam gdzie nabyłeś Arcama i podpytaj o ten centralny  całą resztę,  która Cię interesuje. 

Co do PA240 - napewno będzie lepiej , dużo lepiej , ale czy lepiej od avr31 ? 

O to również zapytaj specjalistów,  nie spekulantów.  😉

Edytowano przez lalka