Kubakk Napisano wczoraj o 16:26 Napisano wczoraj o 16:26 Jak źle ustawisz mikrofon (statyw + umik) to dźwięk będzie gówniany , jak przy amerykańskim głośnikowym mordulcu kierunkowym. Od sweet spotu ustawiaj w dalszych odległościach powiedzmy 1m , tak samo do przodu nieregularnie , góra dół , z lewej bardziej do przodu z prawej mniej itd. System elegancko to sobie potem przelicza , a jak ustawisz sześcianowo idealnie to będzie dziadostwo , miałem tak przy 1 zabawie. Kolumny są niesymetrycznie względem mej pozycji a dźwięk jest idealny także z surroundów które są nad głową. Jak się dobrze skalibruje wstępnie , dorzuci krzywe StormAudio (u mnie takie najlepiej się sprawują) ,ew. lekko podbije suwaki vol szczególnie suba ,gdyż ustawiany jest pod 1-5% dźwiękowo filmów które na tyle przywalą ,że będą szyby wibrować ,a tak to jest go jak dla mnie za mało to będzie elegancko. Od czasu do czasu wyłączam filtr diraca , jest inny dźwięk taki jakby "fajniejszy" ale po paru minutach zaczyna męczyć , załączam filtr i jest żyleta poukładana elegancko - natomiast możliwość przełączania pomaga , niekiedy trzeba dać sobie czas przyzwyczaić się do dobrego , że jednak bass nie wibruje stolarką , coś jak dawniej z wieżą sony Po tygodniu oglądania filmów , słuchania chociażby tv z diraciem , nie chce się już używać sprzętu bez diraca 1 Odpisz, cytując
Fonn Napisano wczoraj o 18:42 Autor Napisano wczoraj o 18:42 5 godzin temu, lalka napisał: To naturalne , ponieważ to wzmacniacz stereo wpleciony w amplituner kina domowego .Wyższe modele grają jeszcze lepiej . Męczy mnie myśl czy dokupienie końcówki pa240 razem avr11 zagrało by lepiej niż avr31 Odpisz, cytując
Butler Napisano wczoraj o 19:22 Napisano wczoraj o 19:22 Mam bliźniaka AVR31. Nie słyszę różnicy w trybie stereo między wbudowaną końcówka a zewnętrzną. To i tak jest u mnie wymuszone bo ampli ma tylko 7 stopni końcowych, ale uzysku żadnego nie odczułem. Odpisz, cytując
Fonn Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 22 godziny temu, lalka napisał: To naturalne , ponieważ to wzmacniacz stereo wpleciony w amplituner kina domowego .Wyższe modele grają jeszcze lepiej . Myślę o dokupieniu centralnego Dynaudio emit 25c,ale czytałem opinie, że przy cichym słuchaniu w tej serii przysiada dynamika. Czy avr11 da radę je pociągnąć, zależy mi na ludzkich wokalach bez ostości a takie ponoć są te Dynaudio. Odpisz, cytując
lalka Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Myślę, że spokojnie sobie poradzi . Najlepiej zadzwoń tam gdzie nabyłeś Arcama i podpytaj o ten centralny całą resztę, która Cię interesuje. Co do PA240 - napewno będzie lepiej , dużo lepiej , ale czy lepiej od avr31 ? O to również zapytaj specjalistów, nie spekulantów. 😉 Edytowano 7 godzin temu przez lalka Odpisz, cytując
Fonn Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 22 godziny temu, Kubakk napisał: Jak źle ustawisz mikrofon (statyw + umik) to dźwięk będzie gówniany , jak przy amerykańskim głośnikowym mordulcu kierunkowym. Od sweet spotu ustawiaj w dalszych odległościach powiedzmy 1m , tak samo do przodu nieregularnie , góra dół , z lewej bardziej do przodu z prawej mniej itd. System elegancko to sobie potem przelicza , a jak ustawisz sześcianowo idealnie to będzie dziadostwo , miałem tak przy 1 zabawie. Kolumny są niesymetrycznie względem mej pozycji a dźwięk jest idealny także z surroundów które są nad głową. Jak się dobrze skalibruje wstępnie , dorzuci krzywe StormAudio (u mnie takie najlepiej się sprawują) ,ew. lekko podbije suwaki vol szczególnie suba ,gdyż ustawiany jest pod 1-5% dźwiękowo filmów które na tyle przywalą ,że będą szyby wibrować ,a tak to jest go jak dla mnie za mało to będzie elegancko. Od czasu do czasu wyłączam filtr diraca , jest inny dźwięk taki jakby "fajniejszy" ale po paru minutach zaczyna męczyć , załączam filtr i jest żyleta poukładana elegancko - natomiast możliwość przełączania pomaga , niekiedy trzeba dać sobie czas przyzwyczaić się do dobrego , że jednak bass nie wibruje stolarką , coś jak dawniej z wieżą sony Po tygodniu oglądania filmów , słuchania chociażby tv z diraciem , nie chce się już używać sprzętu bez diraca Cenne wskazówki, czyli statyw ustawić najlepiej jak,przed kanapą,w środku osi za każdym razem? Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 47 minut temu, Fonn napisał: Cenne wskazówki, czyli statyw ustawić najlepiej jak,przed kanapą,w środku osi za każdym razem? Różnie , są na jutub filmiki pokazujące co i jak Odpisz, cytując
Recommended Posts