Skocz do zawartości

Apollon Purifi EIGENTAKT 1ET6525SA (2 generacja 1ET400A)

maskun

Recommended Posts

1 godzinę temu, fp74 napisał:

Przy tak opisanej charakterystyce Apollona, można rzec, że pre będzie niczym wypełnienie kolorem, a to jak sądzę idealne rozwiązanie.  Jednemu lampa drugiemu co innego. U siebie widzę  dużą różnicę między wba, a dacmagikiem jako pre. Inna sprawa, że mając 2 tak różne jednak zestawy , mogę raz na kolorowo, raz czarno-bialo. A czy Ty masz tego małego Apollona stereo i czy tam nie jest dość ciasno z tyłu... Mi jakoś chodzą po głowie te małe monobloki, wiadomo nie do tych kolumn co teraz....😉.  Więc to by trzeba je zmienić,  dopiero co kupione...😁.

Tzn w apollonie nie będę wymieniał płyty buforowej tylko tą w przedwzmacniaczu zaznaczoną na czerwoną. Ewentualnie do LAMM będzie trochę inny zasilacz ale jak napisałem i co widać przestrzeni w środku jest sporo...Być może wystarczy też miejsca na jakąś konstrukcje zbalansowaną ale wtedy będzie trzeba dołożyć na pewno dodatkowo jeszcze jedna płytkę z przekaźnikami od regulacji wzmocnienia :)

spl90.jpg

59 minut temu, radziulek85 napisał:

Tzn w apollonie nie będę wymieniał płyty buforowej tylko tą w przedwzmacniaczu zaznaczoną na czerwoną. Ewentualnie do LAMM będzie trochę inny zasilacz ale jak napisałem i co widać przestrzeni w środku jest sporo...Być może wystarczy też miejsca na jakąś konstrukcje zbalansowaną ale wtedy będzie trzeba dołożyć na pewno dodatkowo jeszcze jedna płytkę z przekaźnikami od regulacji wzmocnienia :)

spl90.jpg

No to dla mnie wyższa Szkoła jazdy🤨. Powodzenia.