Szib Napisano Niedziela o 08:39 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:39 Witam Amplituner RX-V4A czasami sam się włącza. Czy można jakoś zmienić ? Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano Niedziela o 12:22 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:22 Włącza się i odtwarza jakieś źródło, czy po prostu się włącza? Sprawdź w ustawieniach gotowość uruchamiania przez WiFi, Bluetooth itp. Może nieświadomie wysyłasz sygnał uruchomienia tymi drogami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo Napisano Niedziela o 12:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:29 Spróbuj dla testów wyłączyć CEC na HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Niedziela o 17:02 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:02 Zrób zdjęcie i pokaż jak i gdzie stoi Yamaha 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:33 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:33 Dokładnie. Pewnie jest zamknieta i się przegrzewa. Kolejny pomysł. To kolumny o zbyt niskiej impedancji w momencie kiedy Yamaha jest ustawiona a na 8. Jeszcze jeden pomysł, drucik z kabli głośnikowych dotyka obudowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szib Napisano Poniedziałek o 15:12 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:12 Tak to wygląda. Drucik raczej nie dotyka są wtyki bananowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Poniedziałek o 15:47 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:47 Pytanie dotyczy włączania, nie wyłączania, które mogłoby być spowodowane przegrzewaniem itp. Coś pewnie wyzwala to włączanie, np. kabel hdmi, jak już jeden kolega zasugerował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano Poniedziałek o 15:48 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:48 (edytowany) Widzę że chyba się tu trochę namieszało, temat to "Samoczynne włączanie się amplitunera yamaha RX-V4A" więc rozumiem że amplituner sam się włącza, załącza, uruchamia z czuwania. Nie wyłącza podczas użytkowania, chyba że autor źle napisał i chodziło mu o wyłączanie czyli rzecz zupełnie odwrotną. Sądząc po wpisach część kolegów zinterpretowała że amplituner sam się wyłącza podczas grania. Ja zgodnie z brzmieniem tematu rozumiem że sam się włącza - uruchamia z czuwania do pracy. @Szib możesz doprecyzować czy chodzi o włączanie czy wyłączanie? Bo zdecydowanie koledzy @maciek72 i @Piotr Sonido zinterpretowali że sam się wyłącza podczas pracy. Jeżeli temat jest prawidłowo napisany sprawdzałeś co radziłem tj. uruchamianie z WiFi, Bluetoth i jak pisał kolega @gizmo wyłączyć na próbę CEC? Edytowano Poniedziałek o 15:50 przez tomek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szib Napisano Poniedziałek o 16:15 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:15 (edytowany) Chodzi o samoczynne włączanie się z czuwania w nocy. Podejrzewam , że to mój TV Samsung go uruchamia. Zaobserwowałem ,że czasami dysk zewnętrzny podłączony do tv się uruchamia przy wyłączonym tv. Edytowano Poniedziałek o 16:22 przez Szib Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano Poniedziałek o 16:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:20 Czyli jak w temacie 👍. Sprawdzałeś te ustawienia sieciowe WiFi i bluetooth oraz CEC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano wczoraj o 11:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:30 Nie wiem czy jedno z drugim związane ale w ustawieniach zaawansowanych możesz wyłączyć Auto Play na różnych źródłach. Może jakieś źródło z tej listy niepotrzebnie wzbudza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Etharr Napisano wczoraj o 12:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:12 (edytowany) Spróbuj wyłączyć HDMI CEC na wszystkich urządzeniach, odłączyć je na chwilę od zasilania, a następnie włączyć ponownie i aktywować CEC na wszystkich urządzeniach. To spowoduje reset tabeli podręcznej urządzeń CEC i zainicjowanie jej ponownie. Miałem podobne problemy i poniższa metoda je rozwiązywała. Dokładnie mówiąc, u mnie czasami po włączeniu konsoli Xbox, amplituner nie włączał się automatycznie wraz z telewizorem i konsolą. Albo czasami po wyłączeniu konsoli, telewizor i amplituner też się wyłączał, ale po kilku sekundach amplituner włączał się ponownie. Sprawdź także, czy nie masz włączonej opcji HDMI Standby Trough w trybie Auto(Eco), jeśli Twój amplituner ma taką opcję. Od pewnej wersji firmware, mam z nią problem na swoim Onkyo TX-RZ50 - musiałem przełączyć ją z Auto(Eco) na Auto, żeby wszystko działało poprawnie. Edytowano wczoraj o 12:25 przez Etharr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts