Skocz do zawartości

Zamiana Heco Aurora 300 na Dali Oberon 3

WaldekA

Recommended Posts

Cześć. Mogę w dobrej cenie dostać prawie nowe Dali Oberon 3. W tej chwili do Yamahy CD-NT670d mam podpięte Aurory 300. Czy taka zamiana ma sens, czy będzie to w stylu "zamienił stryjek siekierkę na kijek"? Kwestia "weź na próbę" jest nieco dyskusyjna bo muszę po nie jechać około 450 km w te i we wte. Różnica w cenie nowych to około 1000 PLN-ów. A czy odczuję różnicę w dźwięku? Słuchałem co prawda tych Oberonów w salonie Denona ale wiadomo, inne pomieszczenie, inna elektronika. Dzieki za wszystkie konstruktywne uwagi.

Jeden określi tę zmianę na plus, drugi na minus. Moim zdaniem różnica będzie na plus, ale niewielka. Dali to spokojniejsze granie od Heco, z inną prezentacją basu. Dali zaoferują lepszą scenę moim zdaniem, choć też nie wiem, jak to zagra z miniwieżą od Yamahy. 

23 godziny temu, Artur Charicki napisał:

wzmacniacz nie daje tego co powinien z

Nie zgodzę się.

Jest to wprawdzie wzmacniacz w klasie D, ale gra naprawdę przyzwoicie.

Przerobiłem i poznałem trochę Pianocraftów i uważam ,że za te pieniądze, to naprawdę fajne sprzęta.

I jeśli nie musza szarpać nogawkami w dużym pomieszczeniu, to ich moc - 65 W/6 Ohm,  zdecydowanie zdadzą egzamin.

No i staneło się. Przez przypadek wszedłem do małego salonu audio we Wrocku gdzie stała sobie para eleganckich Silver 100 od MA. Pomimo, że obawiałem się ich detalicznośći i połączenia z dość jasną Yamahą to już u mnie zostaną. Na razie sie wygrzewają.

PS

Mam na sprzedaż Heco Aurora 300.😉 Stan bardzo dobry.