WaldekA Napisano 4 lutego Udostępnij Napisano 4 lutego Cześć. Mogę w dobrej cenie dostać prawie nowe Dali Oberon 3. W tej chwili do Yamahy CD-NT670d mam podpięte Aurory 300. Czy taka zamiana ma sens, czy będzie to w stylu "zamienił stryjek siekierkę na kijek"? Kwestia "weź na próbę" jest nieco dyskusyjna bo muszę po nie jechać około 450 km w te i we wte. Różnica w cenie nowych to około 1000 PLN-ów. A czy odczuję różnicę w dźwięku? Słuchałem co prawda tych Oberonów w salonie Denona ale wiadomo, inne pomieszczenie, inna elektronika. Dzieki za wszystkie konstruktywne uwagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Jeden określi tę zmianę na plus, drugi na minus. Moim zdaniem różnica będzie na plus, ale niewielka. Dali to spokojniejsze granie od Heco, z inną prezentacją basu. Dali zaoferują lepszą scenę moim zdaniem, choć też nie wiem, jak to zagra z miniwieżą od Yamahy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego @WaldekA Moim zdaniem Twój wzmacniacz nie daje tego co powinien z Heco. Z Dali będzie podobnie. Ja bym kupił porządny piec. Ale to moje zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 7 lutego Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 14 godzin temu, Artur Charicki napisał: @WaldekA Moim zdaniem Twój wzmacniacz nie daje tego co powinien z Heco. Z Dali będzie podobnie. Ja bym kupił porządny piec. Ale to moje zdanie To jest sprzęt w "gabinecie" ma plumkać w tle z dobrą jakością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego 23 godziny temu, Artur Charicki napisał: wzmacniacz nie daje tego co powinien z Nie zgodzę się. Jest to wprawdzie wzmacniacz w klasie D, ale gra naprawdę przyzwoicie. Przerobiłem i poznałem trochę Pianocraftów i uważam ,że za te pieniądze, to naprawdę fajne sprzęta. I jeśli nie musza szarpać nogawkami w dużym pomieszczeniu, to ich moc - 65 W/6 Ohm, zdecydowanie zdadzą egzamin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Troche wymiana siekierki na kijek. Znaczy być może będzie to nieco lepsze granie. Bardziej swobodne. To nieco lepsze kolumny ale kwestia kosztów. Czy jednak nie warto zmiany robić na coś konkretniejszego. No chyba że ta okazja jest mega super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego kartonowe aurory na Dali ? bez zastanowienia zamieniłbym. czym jest heco na tym rynku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego No i staneło się. Przez przypadek wszedłem do małego salonu audio we Wrocku gdzie stała sobie para eleganckich Silver 100 od MA. Pomimo, że obawiałem się ich detalicznośći i połączenia z dość jasną Yamahą to już u mnie zostaną. Na razie sie wygrzewają. PS Mam na sprzedaż Heco Aurora 300.😉 Stan bardzo dobry. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Niech służą w takim razie Miłego słuchania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego I to mnie się się podoba,konkretnie zmieniłeś😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts