Mateo89 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego (edytowany) Witam. Jakie różnice są między nimi? W czym niby ten magnat jest taki super za tak małe pieniądze bo jak kupowałem Yamahe to więcej za nią płaciłem a budową raczej nie jest lepsza od Magnata. Jak z jakością brzmienia? Co lepiej gra z większym mocniejszym brzmieniem? Posiada dość jasne kolumny Monitor Audio Silver 10 więc do tego bym to porównał. Czy warto tą Yamahe zmienić na Magnata MA900? Pytanie tylko o te dwa sprzęty. Edytowano 5 lutego przez Mateo89 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Cześć Yamaha z Magnatem w kwestii brzmienia ma bardzo mało wspólnego. Yamaha twarda, z mocno zaznaczoną górą. Magnat cieplejszy, też dynamiczny, ale gęstszy, dużo łagodniejsza góra. Moim zdaniem lepsza para do Monitor Audio Silver 10, ale ogółem to krok w bok, raczej nie do przodu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Karaś Napisano 5 lutego Udostępnij Napisano 5 lutego Miałem 803d z bowersami 603s2 i zmieniłem na MA900. To są zupełnie inne typy grania. Wg moich odczuć magnat cieplejszy, głębsze brzmienie, wiecej wybacza przy gorszych jakościowo nagraniach i co najważniejsze dla mnie dużo przyjemniejsze słuchanie przy niższych poziomach głośności - dalej jest głębia. Yamaha ma już wbudowane funkcje sieciowe choć np. za moich czasów nie miała tidal connect więc trzeba było obsługiwać z ich natywnej aplikacji co było upierdliwe. Ma też HDMI ARC. Ogólnie przed kupnem Yamahy naczytałem się że mają fajny soft, teraz z perspektywy używania BS Node mam zgoła odmienne zdanie. Podsumowując jak ktoś lubi jasne/ostre brzmienie lub ma kolumny po cieplejszej stronie pewnie Yamaha będzie spoko. Do jasnych kolumn zdecydowanie bym wolał magnata, może nie ten prestiż ale używam go z 3 lata i nie było z nim żadnych problemów - kawał solidnego sprzętu z zapasem mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo89 Napisano 5 lutego Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 26 minut temu, Andrzej Karaś napisał: Miałem 803d z bowersami 603s2 i zmieniłem na MA900. To są zupełnie inne typy grania. Wg moich odczuć magnat cieplejszy, głębsze brzmienie, wiecej wybacza przy gorszych jakościowo nagraniach i co najważniejsze dla mnie dużo przyjemniejsze słuchanie przy niższych poziomach głośności - dalej jest głębia. Yamaha ma już wbudowane funkcje sieciowe choć np. za moich czasów nie miała tidal connect więc trzeba było obsługiwać z ich natywnej aplikacji co było upierdliwe. Ma też HDMI ARC. Ogólnie przed kupnem Yamahy naczytałem się że mają fajny soft, teraz z perspektywy używania BS Node mam zgoła odmienne zdanie. Podsumowując jak ktoś lubi jasne/ostre brzmienie lub ma kolumny po cieplejszej stronie pewnie Yamaha będzie spoko. Do jasnych kolumn zdecydowanie bym wolał magnata, może nie ten prestiż ale używam go z 3 lata i nie było z nim żadnych problemów - kawał solidnego sprzętu z zapasem mocy. Czyli MA900 nie ma wbudowanego radia internetowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego 10 godzin temu, Mateo89 napisał: Czyli MA900 nie ma wbudowanego radia internetowego? To wzmacniacz.Bez funkcji sieciowych i bez radia fm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego 11 godzin temu, Mateo89 napisał: Czyli MA900 nie ma wbudowanego radia internetowego? Nie ma, ale możesz dokupić np. WiiM Mini i z jego pomocą obsługiwać kwestie sieciowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts