Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Jakie różnice są między nimi? W czym niby ten magnat jest taki super za tak małe pieniądze bo jak kupowałem Yamahe to więcej za nią płaciłem a budową raczej nie jest lepsza od Magnata. Jak z jakością brzmienia? Co lepiej gra z większym mocniejszym brzmieniem? Posiada dość jasne kolumny Monitor Audio Silver 10 więc do tego bym to porównał. Czy warto tą Yamahe zmienić na Magnata MA900? Pytanie tylko o te dwa sprzęty. 

Edytowano przez Mateo89
Napisano

Cześć :) Yamaha z Magnatem w kwestii brzmienia ma bardzo mało wspólnego. Yamaha twarda, z mocno zaznaczoną górą. Magnat cieplejszy, też dynamiczny, ale gęstszy, dużo łagodniejsza góra. Moim zdaniem lepsza para do Monitor Audio Silver 10, ale ogółem to krok w bok, raczej nie do przodu ;) 

Napisano

Miałem 803d z bowersami 603s2 i zmieniłem na MA900. To są zupełnie inne typy grania. Wg moich odczuć magnat cieplejszy, głębsze brzmienie, wiecej wybacza przy gorszych jakościowo nagraniach i co najważniejsze dla mnie dużo przyjemniejsze słuchanie przy niższych poziomach głośności - dalej jest głębia. Yamaha ma już wbudowane funkcje sieciowe  choć np. za moich czasów nie miała tidal connect więc trzeba było obsługiwać z ich natywnej aplikacji co było upierdliwe. Ma też HDMI ARC. Ogólnie przed kupnem Yamahy naczytałem się że mają fajny soft, teraz z perspektywy używania BS Node mam zgoła odmienne zdanie. Podsumowując jak ktoś lubi jasne/ostre brzmienie lub ma kolumny po cieplejszej stronie pewnie Yamaha będzie spoko. Do jasnych kolumn zdecydowanie bym wolał magnata, może nie ten prestiż ale używam go z 3 lata i nie było z nim żadnych problemów - kawał solidnego sprzętu z zapasem mocy.

Napisano
26 minut temu, Andrzej Karaś napisał:

Miałem 803d z bowersami 603s2 i zmieniłem na MA900. To są zupełnie inne typy grania. Wg moich odczuć magnat cieplejszy, głębsze brzmienie, wiecej wybacza przy gorszych jakościowo nagraniach i co najważniejsze dla mnie dużo przyjemniejsze słuchanie przy niższych poziomach głośności - dalej jest głębia. Yamaha ma już wbudowane funkcje sieciowe  choć np. za moich czasów nie miała tidal connect więc trzeba było obsługiwać z ich natywnej aplikacji co było upierdliwe. Ma też HDMI ARC. Ogólnie przed kupnem Yamahy naczytałem się że mają fajny soft, teraz z perspektywy używania BS Node mam zgoła odmienne zdanie. Podsumowując jak ktoś lubi jasne/ostre brzmienie lub ma kolumny po cieplejszej stronie pewnie Yamaha będzie spoko. Do jasnych kolumn zdecydowanie bym wolał magnata, może nie ten prestiż ale używam go z 3 lata i nie było z nim żadnych problemów - kawał solidnego sprzętu z zapasem mocy.

Czyli MA900 nie ma wbudowanego radia internetowego? 

Napisano
11 godzin temu, Mateo89 napisał:

Czyli MA900 nie ma wbudowanego radia internetowego? 

Nie ma, ale możesz dokupić np. WiiM Mini i z jego pomocą obsługiwać kwestie sieciowe :)