Pabl0 Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego Witam! Mam wzmacniacz marantz model 50, chcialbym go sprzedac i kupic wzmacniacz mocy. Biorę te trzy pod uwage: -Rotel RB 1582 MK2 -Anthem MCA 225 -Emotiva XPA 2 gen 3 Źrodlem dzwieku bedzie eversolo A6 ME Lubie muzykalne cieple granie z w miare kontrolowanym (nie rozlazlym) basem i detaliczna góra. Kolumny to martin logan foundation f2 i swiezo nabyte heco celan revolution 9 z customowa zwrotnica z wilk audio (po testach zostanienjedna para ) 1. Jaka koncowke byscie polecili (moze byc inna niz z listy) 2. Czy eversolo bedzie dobre jako przedwzmacniacz i zrodlo dzieku do koncowki? Wole wzmacniacz mocy zamiast zintegrowanego poniewaz podlaczona bedzie tez do integry drx 5.4 jako preamp i tutaj moje trzecie pytanie: Jak najlepiej sparowac system? Przlacznik xlr/rca; po xlr do eversolo i rca do ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego (edytowany) Jestem 😁 On też ma kolumny Martin Logan Edytowano 16 lutego przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego 1 godzinę temu, Pabl0 napisał: Witam! Mam wzmacniacz marantz model 50, chcialbym go sprzedac i kupic wzmacniacz mocy. Biorę te trzy pod uwage: -Rotel RB 1582 MK2 -Anthem MCA 225 -Emotiva XPA 2 gen 3 Źrodlem dzwieku bedzie eversolo A6 ME Lubie muzykalne cieple granie z w miare kontrolowanym (nie rozlazlym) basem i detaliczna góra. Kolumny to martin logan foundation f2 i swiezo nabyte heco celan revolution 9 z customowa zwrotnica z wilk audio (po testach zostanienjedna para ) 1. Jaka koncowke byscie polecili (moze byc inna niz z listy) 2. Czy eversolo bedzie dobre jako przedwzmacniacz i zrodlo dzieku do koncowki? Wole wzmacniacz mocy zamiast zintegrowanego poniewaz podlaczona bedzie tez do integry drx 5.4 jako preamp i tutaj moje trzecie pytanie: Jak najlepiej sparowac system? Przlacznik xlr/rca; po xlr do eversolo i rca do ampli? Cześć Nie dalej, jak tydzień tydzień temu sprzedawaliśmy do Marantza 40, Rotela 1582 mk2 jako końcówka do kolumn B&W 703s3. Przykład, że klientowi również się spodobało takie połączenie elektroniki ze sobą. Dlatego przy tej okazji zapraszam Cię na prezentację tej końcówki. Rotel (w przypadku końcówek) brzmi gęsto i stanowczo. Buduje nawet wrażenie, jakby "w środku" było znacznie więcej a niż papierze. To porządny produkt budowany w dalszym ciągu "po staremu". Klasa AB jest tu, do wyczucia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarmar Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego 3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć Nie dalej, jak tydzień tydzień temu sprzedawaliśmy do Marantza 40, Rotela 1582 mk2 jako końcówka do kolumn B&W 703s3. Przykład, że klientowi również się spodobało takie połączenie elektroniki ze sobą. Dlatego przy tej okazji zapraszam Cię na prezentację tej końcówki. Rotel (w przypadku końcówek) brzmi gęsto i stanowczo. Buduje nawet wrażenie, jakby "w środku" było znacznie więcej a niż papierze. To porządny produkt budowany w dalszym ciągu "po staremu". Klasa AB jest tu, do wyczucia Czy jest sens włączenia po pre ampie Rotela 1582 mk2 do Yamahy rx-a 3050, kolumny Klipsch RF-7 III ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego 2 godziny temu, jarmar napisał: Czy jest sens włączenia po pre ampie Rotela 1582 mk2 do Yamahy rx-a 3050, kolumny Klipsch RF-7 III ? Jest. To wysoki model amplitunera. Jego przedwzmacniacz wyznacza już pewien poziom. We wspólnej kombinacji oczekiwać można więcej. Nie powiem Ci, jak to może zagrać z tym modelem Klipscha ale znając charakter tej marki, może to być bardzo dynamiczne i mocne granie. Nic nie stoi na przeszkodzie aby to przetestować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarmar Napisano Niedziela o 17:54 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:54 Dzięki. Chętnie przetestuje. Jak to zrobić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:13 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:13 Warto też dopisać do listy Arcam PA240 Albo ten Rotel, czasem trafia się w świetnej cenie na iBood. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Poniedziałek o 07:39 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:39 24 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Warto też dopisać do listy Arcam PA240 Albo ten Rotel, czasem trafia się w świetnej cenie na iBood. Tez nad nim myslalem ale jest drozszy niestety. Najbardziej sklaniam sie ku emotiva bo mozna kupic nowa za niecale 6000. A rotela widzialem na ibood tylko wzmacniacze zintegrowane, za ile +/- mozna wyrwac ta koncowke? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 10:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:00 16 godzin temu, jarmar napisał: Dzięki. Chętnie przetestuje. Jak to zrobić ? Możesz do nas napisać na priv, to ustalimy szczegóły wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 10:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:42 Dnia 16.02.2025 o 11:22, Pabl0 napisał: Źrodlem dzwieku bedzie eversolo A6 ME Masz już EverSolo? A6 nie ma najlepszego pre i moim zdaniem może się okazać, że będzie to downgrade względem Marantza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Poniedziałek o 10:51 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:51 4 minuty temu, Q21 napisał: Masz już EverSolo? A6 nie ma najlepszego pre i moim zdaniem może się okazać, że będzie to downgrade względem Marantza. Tak, juz mam. Czyli musialbym dokupic jeszcze przedwzmacniacz… wchodzi jeszcze w gre wzmacniacz zimtegrowany z funkcja koncowki mocy jak ten marantz. Polecilibyscie jakas konfiguracje do loganow lub celanow w miare przyzwoitych pieniadzach? Na funkcjach sieciowych mi nie zalezy w ogole Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Poniedziałek o 11:34 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:34 A moze rotel ra 1592mk2 lub musical fidelity m6si befzie dobra opcja zamiast marantza? Mozna tych modelinuzywac w trybie koncowki mocy prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Poniedziałek o 13:05 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:05 @Pabl0 nie wiem czy bierzesz to pod uwagę, ale ja przy tym budżecie zainteresował się końcówką opartą o nowe Purifi , np z Apollon Audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Poniedziałek o 15:11 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:11 2 godziny temu, Tomasz S. napisał: @Pabl0 nie wiem czy bierzesz to pod uwagę, ale ja przy tym budżecie zainteresował się końcówką opartą o nowe Purifi , np z Apollon Audio Nie znam marki w ogole wiec tak nie chce kupowac kota w worku, wole cos sprawdzonego. Ale bede obserwował marke, moze w przyszlosci po dobrych opiniach cos kupie 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 18:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:03 7 godzin temu, Pabl0 napisał: Tak, juz mam. Czyli musialbym dokupic jeszcze przedwzmacniacz… wchodzi jeszcze w gre wzmacniacz zimtegrowany z funkcja koncowki mocy jak ten marantz. Polecilibyscie jakas konfiguracje do loganow lub celanow w miare przyzwoitych pieniadzach? Na funkcjach sieciowych mi nie zalezy w ogole Atolle, Musical Fidelity, Audiolaby, Rega Elicit MK5, Fezzy jako opcję też mają Opcji dużo. Wszystko zależy od tego, jakiego brzmienia szukasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:11 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:11 (edytowany) 22 godziny temu, Pabl0 napisał: Tez nad nim myslalem ale jest drozszy niestety. Najbardziej sklaniam sie ku emotiva bo mozna kupic nowa za niecale 6000. A rotela widzialem na ibood tylko wzmacniacze zintegrowane, za ile +/- mozna wyrwac ta koncowke? nie wie bo nie zapisałem tej promocji. Ale był komplet PRE i końca zdaje się tylko nie w tym samym czasie. 19 godzin temu, Q21 napisał: Masz już EverSolo? A6 nie ma najlepszego pre i moim zdaniem może się okazać, że będzie to downgrade względem Marantza. Kurcze to samo napisałem na Audiostereo i ktoś od Was napisał że jest jednak ok i będzie super. Kto inny tam pisze? W sensie dla mnie ok, bo możecie mieć inne zdanie. Tylko dopytuje. 19 godzin temu, Pabl0 napisał: Tak, juz mam. Czyli musialbym dokupic jeszcze przedwzmacniacz… wchodzi jeszcze w gre wzmacniacz zimtegrowany z funkcja koncowki mocy jak ten marantz. Polecilibyscie jakas konfiguracje do loganow lub celanow w miare przyzwoitych pieniadzach? Na funkcjach sieciowych mi nie zalezy w ogole Atoll, Musical, Roksan to moga być dobre kierunki. Jak zmieniła się barwa kolumn przy modyfikacji zwrotnic? Edytowano Wtorek o 06:12 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 10:01 Udostępnij Napisano Wtorek o 10:01 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Kurcze to samo napisałem na Audiostereo i ktoś od Was napisał że jest jednak ok i będzie super. Kto inny tam pisze? W sensie dla mnie ok, bo możecie mieć inne zdanie. Tylko dopytuje. Kiedy? Nie kojarzę takiego tematu na AS W znacznej większości ja odpisuję, chyba że jest weekend, jestem na urlopie lub choruję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano Wtorek o 21:42 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 21:42 15 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Atoll, Musical, Roksan to moga być dobre kierunki. Jak zmieniła się barwa kolumn przy modyfikacji zwrotnic? Biore pod uwage musical i rotel poki co. Atoll i roksan wykraczaja poza budzet a roksan i tak nie pracuje w trybie koncowki. nie wiem jak zmienila sie barwa dzwieku poniewaz poprzedni wlasciciel ja zrobil i tez nie malo zaplacil. Z tego co mowil to przepasc duza. W zalaczniku porownanie zwrotnicy fabrycznej i po modyfikacji 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:45 Udostępnij Napisano Środa o 05:45 19 godzin temu, Q21 napisał: Kiedy? Nie kojarzę takiego tematu na AS W znacznej większości ja odpisuję, chyba że jest weekend, jestem na urlopie lub choruję To był inny temat niż ten. nie pamiętam jaki dokładnie, nie zbieram tego Jestem z tym ok. Luźno dopytywałem. 8 godzin temu, Pabl0 napisał: roksan wykraczaja poza budzet a roksan i tak nie pracuje w trybie koncowki. Niektóre moga to robić. 8 godzin temu, Pabl0 napisał: nie wiem jak zmienila sie barwa dzwieku poniewaz poprzedni wlasciciel ja zrobil ok, rozumiem. Dzieki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0 Napisano 10 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 10 godzin temu Jednak chce system laczony i teraz kupie koncowke mocy a za jakis czas preampa jak eversolo sie nie sprawdzi. Do puli doszedł parasound 2250v2. Co o nim sadzicie? Jak wypadnie w porownaniu z tymi z tytulu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts