Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam mam do wyboru 3 amplitunery yamahy i mam pytanie jaki wybrać.

YAMAHA RX-V640RDS
YAMAHA HTR-5930
YAMAHA RX-V795A

Posiadam Cat Leb 401 głośniki będzie to chodziło?

Miałem możliwość kupienia jeszcze YAMAHA RX-V361 ale spóźniłem się :/

ps. mam nadzieję że w dobrym dziale napisałem.

Pozdrawiam i z Góry Dziękuję za pomoc.

Edit: No no nie nadążam czytać...
Napisano
Cytat

Posiadam Cat Leb 401 głośniki będzie to chodziło?

Chodzić to będzie, ale kolumny nie należą do rewelacyjnych i raczej powinieneś je wymienić po zakupie amplitunera...

Jeżeli nie boisz się kupować używanego sprzętu (w każdym razie ja tak robię - "jadę" głównie na używanym), to dla mnie najlepszą opcją jest RX-V795.
To już jest średnia seria Yamahy, niezbyt stara i zdecydowanie lepiej grająca od najtańszych modeli. icon_cool.gif
Do tego stosunkowo duża moc i sporo gniazd podłączeniowych.

Pozdrawiam
Napisano
No więc kupiłem YAMAHA RX-V640RDS z tego względu że ma niespełna rok. Naprawdę zadbany sprzęt w przystępnej cenie. A do tego kupiłem jeszcze JBL E60 ;]

Ale teraz mam problem i nie chcę zakładać drugiego swojego tematu więc napiszę tutaj.

Posiadam płytę gigabyte x38dq6 z wyjściem cyfrowym ale nie mam zielonego pojęcia jak to podłączyć :/ próbowałem już na wiele sposobów i żadnego efektu... cisza w głośnikach. Możecie mi poradzić coś? Nie wiem trzeba coś odblokować żeby sygnał zaczął płynąć czy co? światłowód niby świeci na czerwono ale nic więcej.

Dzięki wielkie z góry.
Napisano
Po pierwsze w ustawieniach karty pownieneś mieć przy wyborze konfiguracji głośników też wybór wyjścia. Ja tak mam przynajmniej i wszędzie tak spotykałem. Po drugie w ampie musisz sobie przydzielić dla konkretnej nazwy wejścia analog (opcji w sensie: AUX, TV, GAME, CD, DVD itp.) wejście cyfrowe pod, które podłączyłeś.
Napisano
W ampli podłączam pod wejście cyfrowe DVD i w ten tryb go przełączam ale cisza więc wydaje mi się że to jest po stronie wyjśćia z płyty. No nic poszukam spróbuje poprzestawiać ustawienia karty.
Napisano
pacio94 - z tym pierwszym sie zgodze, z drugim niekoniecznie icon_wink.gif . Teoretycznie powinno wystarczyc ustawienie selektorem wejsc "analog/digital" w ampli wejscia cyfrowego (ogölnie), a nastepnie konkretne wskazanie tego do ktörego podpiety jest pc, np. "2- md/cd-r". Cale ustawienie mozna tez w odwrotnej kolejnosci - wskazanie zrödla - wybör rodzaju sygnalu.