Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, pytanko jak w temacie - poszukuję tunera do wzmacniacza HK670. Czy w ogóle kiedyś się pojawił tuner do serii tego wzmacniacza? Nie chodzi mi o podobne typu TU940 czy TU950 bo to nie ta sama seria - inaczej wygląda przycisk power i trochę się to gryzie. Czy ktoś ma jakieś info odnośnie KONKRETNEGO tunera do wzmacniacza HK670. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Rozumiem że chcesz aby to wizualnie pasowało natomiast powinieneś wziąć pod uwagę że jakość srimingu radia z internetu jest znacznie lepsza od FM. A różnicy ilości stacji to nie ma co porównywać.

Napisano

No, to oczywiste, ALE weź pod uwagę, że jakość muzy z taśmy ze szpulowca też jest nieporównywalna ze streemingiem, a pomimo to szpulowce się trzymają w niektórych systemach i są ich ozdobą.

Napisano

No chyba nie jest tak źle. Słuchałem kilka razy muzy ze szpólowca na Audio Show i brzmiało to naprawdę bardzo dobrze. Kiedyś nawet organizowali tam konkurs co najlepiej zabrzmi i wygrał zestaw ze szpulowcem tylko że muzyka była puszczana z taśmy "matki".

Natomiast myślę że sygnał po FM ma swoje ograniczenia i jakościowo jest po prostu gorszy streamingu.

Nawet w samochodzie słychać jak leci coś w radiu a potem puszczę to samo z Tidala to jakbym wsiadł do innego samochodu.

Ja u siebie mam amplituner (bardziej to wzmacniacz z wbudowanym tunerem) To zwykłe radio może leciało pierwsze kilka dni i już tego nie używam (nawet do muzyki w tle)

Tu jeszcze należy dodać że niektóre stacje dają sygnał po streamingu po prostu kiepski i tu może dużej różnicy nie być w porównaniu z FM.