Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Mam pytanie, jaki w miarę tani Amplituner mógł by przekonwertować sygnał analogowy na cyfrowy (Wideo i Audio). Chodzi dokładnie o podłączenie starszych urządzeń VHS, konsol itp.

Pozdrawiam

Napisano
10 godzin temu, no_i_fajnie napisał:

Jest mnostwo konwerterow, ktorych mozesz uzyc. Czemu szukasz amplitunera?
https://allegro.pl/oferta/adapter-konwerter-sygnalu-av-rca-cinch-do-hdmi-12727267514

W zasadzie miałem podobne konwertery z 3 sztuki w przeciągu roku i z dnia na dzień przestawały działać. Kupowane na Aliexpres to z gwarancją nie ma co liczyć. Zastanawiam się nad Denon AVR-X2800H ale nie mogę rozczytać w instrukcji czy ogarnie konwersję.

Napisano

@TomiSQ AVR-X2800 nie ma analogowych wejść wideo, jak większość obecnie produkowanych szczególnie tańszych - budżetowych. Raczej w droższych amplitunerach znajdziesz wejścia analogowe video lub component, w Onkyo od modelu TX-NR7100 w górę czyli RZ30, RZ50 i RZ70, ale to nie są tanie amplitunery. Nie wiem jak u innych producentów. Chyba że coś z używanych jak wchodziło HDMI czyli leciwych, tam pewnie coś takiego było.

Napisano
Dnia 22.02.2025 o 08:44, TomiSQ napisał:

W zasadzie miałem podobne konwertery z 3 sztuki w przeciągu roku i z dnia na dzień przestawały działać. Kupowane na Aliexpres to z gwarancją nie ma co liczyć. Zastanawiam się nad Denon AVR-X2800H ale nie mogę rozczytać w instrukcji czy ogarnie konwersję.

Ale to jest model bez analogowych wejsc Video.

Nie każdy amplituner konwertuje sygnał audio z  analoga na cyfrę. Ten model nie spelnia Twoich oczekiwań.

Nawet model X3800 tego nie ma.

Szukasz nowego czy uzywanego?

Bo paradoksalnie w starych modelach to była funkcja cześciej stosowana.

Napisano

Jeśli szukasz amplitunera tylko pod to zastosowanie, a nie masz nawet KD, to znacznie lepszą opcją będą konwertery. Nawet jeśli trzeba będzie co kilka miesięcy kupować nowy ;)