pj.k Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Cześć wszystkim, poszukuję porady w kwestii wyboru sprzętu który będzie grał z kolumienkami Polk Audio ES15. Budżet na sam sprzęt to max 2500, a wymagania to przede wszystkim streaming po Wi-fi (Spotify, Tidal i w sieci lokalnej z plików HiRes) oraz HDMI ARC z działającym CEC, żeby domownicy nie musieli się zastanawiać czemu telewizor "nie gra" po włączeniu i sterowanie głośnością żeby szło z pilota tv Aktualnie najlepsze co znalazłem to Wiim Amp Pro. Spełnia założenia, mieści się w budżecie i ma dobre opinie. Zastanawiam się jednak czy w tych pieniądzach dałoby radę znaleźć coś innego jeszcze sensownego. Nie tylko pojedynczy klocek, jeśli spełnia założenia może być nawet zestaw streamer, dac i wzmacniacz, chociaż rozbicie tego na elementy składowe pewnie znacznie przekroczy budżet. Jeśli ktoś ma jakieś nawet luźne przemyślenia w tym temacie to bardzo proszę :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Z nowych rzeczy w tej cenie przyszedł mi jeszcze do głowy, oprócz wspomnianego Wiima, Powernode Edge: https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-powernode-edge.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Wiim Amp Pro albo Wiim Ultra ( dziś jest akurat na promocji na Amazon.pl ) + wzmacniacz czy końcówka z Triggerem. Ja używam akurat Aiyima A70 i sprawdza się świetnie. Jest jeszcze Argon Audio SA2 czy Powenode Edge , ale w sumie to rozwiązania mniej mocne, o innej funkcjonalności. Warto poczytać / sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć Poza WiiMem warto rozważyć Argona SA2. Drożej jest też m.in. Sonos Amp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts